• Değerli Üyemiz

Başlık açmadan önce fotoğraf ekleme kurallarını okumayı unutmayınız!

Unutmayın ki; ancak usulüne uygun eklenen fotoğraflarla ve kendiniz hakkında vereceğiniz detaylı bilgilerle

sağlıklı yorumlar alabilirsiniz. Kurallara uygun açılmış bir başlık çok daha fazla üyenin başlığınızı okumasını ve

yorumlamasını sağlayacaktır.

Fotoğraf ekleme kurallarını okumak için lütfen tıklayınız!

Forum düzenine katkınız ve anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
    BodyForumTR Ekibi

Snap-Shots..(Tek Resimler)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ayaz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
D.Wolf yardımların için çok saol söylediğin programı uygulamaya çalışacağım, yanlız şöyle problemim var.
1. Ton balığı demişsin hayatta yiyemediğim besin madderinden birisi onun yerine 100-150 gr tavuk yesem olur mu?
2- Antreman senin yazdığın programa göre takriben saat 6 ya denk geliyor ama benim antremana gidebileceğim saat en erken 9, 1 saat antreman sürüyor 10, saat 10'dan sonra o söylediklerini yiyemem :)
şöyle yapsam olur mu?
saat 8 gibi işten eve geliyorum gelir gelmez 150gr makarna 150-200gr tavuk göğsü, 9 da antreman 10'a kadar 10.15 de protein tozu, 11.30 yada 12.00 gibi 1 çinko+150gr lor+ 100-150 gr yoğurt sonra yatış

1. sorun için; ton balıgının yerine 150 gr tavuk yiyebilirsin, yeterki yemek ye:D...

2. sorun için; o iş şöyle olur...off günlerinde yazdıklarımı uygulayabilirsin, antrenman günlerinde ise şöyle yaparsın;
8 de geliyorsan eve,1 saatlik süre kısa, ama yine de antrenmana aç gitmek dogru olmaz...şöyle yapabilirsin; 1 muz + 5 yumurta beyazı(1 sarı) veya 1 ölçek protein tozu(sütle olmasın)...bunları aldktan sonra 30-40 dk antrenmana vakit kalmalı en az, ona göre ayarlaman lazım...bu bir seçenek tabi ki, antrenman sonrası da saat gec oldugu için 1 tabak makarnayı gecme sakın 150-200 gr tavukla birlikte..makarnayı da haşlarken biraz sulu kalmasına dikkat et, yumuşak olmalı...böylece sindirim daha hızlı olur...tıpkı cok pişmiş yumurtayla orta derecede pişmiş yumurtanı sindirim süreleri arasındaki fark gibi...
off günlerinde işte gelir gelmez 150-200 gr tavuk + 150 gr pişmemiş makarna haşlama , 2 saat sonra saat 10 oldugunda, 6-7 yumurta beyazı(arada meyve de yersen ii olur, maden suyu tüketirsen de cok ii olur, özellikle yemek aralarında), 2 saat sonra gece 12 de 150 gr lor + 100-150 gr yogurt + 1 çinko alırsın...unutmaki yemekten hiçbir zaman korkmamalısın..üstüne gitmeyi ögren, yoksa gelişmek rüya olur..sen sadece cok iyi yemeyi bil, gerisi gelecek sen farkında olmadan...kolay gelsin şimdiden..

iyide sen hiç protein almıyorsun ki...1 saat geç, 15 dk antrenman bile fazla bu beslenmeye...bu iş böyle olmaz, fit vücut kavramı o kadar kolay değil...bu arada vitamin de alman lazım...birde hacim alman için bol karbo alman lazım bu dönemde...proteinden cok karboya ihtiyacın var şu an...sana yapman gerekenleri yazıyorum

sabah 1 b complex vitamini+ 1 çinko tablet +150 gr yulaf ezmesi + 1 ölçek protein tozu...

öğlen yanında ton balıgı götürmen mümkün mü acaba?..eger götürürsen, 3x80 lik ton balıgını + haşlanmış mısırla birlikte karıştırıp + yemekhane de cıkan karbo yemegyle kombine edip yersin...bence bunu yapabilirsin...

2-3 saat sonra; 1.5 ölçek protein tozu + 2 muz

antrenman

antrenman sonrası 150-200 gr tavuk göğüsü + 150 gr pişmemiş makarna(haşlayacaksın)

2 saat sonra; 6-7 yumurta beyazı(1-2 sarısıyle birlikte)

yatmadan önce en sevdigim kombine:D...1 çinko+150 gr lor + 100-150 gr yogurt
süper ya süper yanlız sabah ne yapıcaz onlarıda söylersen paylaşırsan ..weightlifterbench_O

bende ümitsizlige düsücektim 9 ay yaptım yazın 3 ay ara verdim tembellikden acaba o kadar çalısınca nasıl olucak seninki gibi bi vücut amacım ama iste zor gerçekten sen hakkını vererek çalısmıssın orası kesin... avatarındaki resim kendi resminmi bu arada?

buda benden.gerci vücut pek belli degil ama bu topik kendi vücut resimlerin bölümü olmadigi icin bi sorun olmaz sanirim..

Eklentiler

• Bild 043.jpg
    Bild 043.jpg
    45,1 KB · Görüntüleme: 1.481
Bikaçtane kalf resmim ,;
kalf konusunda biraz şanslıyım sanırım , toplamda yaptıgım antreman sayısı iki elin parmagını geçmez ama bu kış kalflarıma da yüklenip bu avatajımı pozitif yönde kullanmak istiyorum :)

Eklentiler

• IMG_1932 (Small).jpg
    IMG_1932 (Small).jpg
    17 KB · Görüntüleme: 1.322
  • IMG_1930 (Small).jpg
    IMG_1930 (Small).jpg
    25,4 KB · Görüntüleme: 1.294
  • IMG_1933 (Small).jpg
    IMG_1933 (Small).jpg
    15,2 KB · Görüntüleme: 1.202
Bikaçtane kalf resmim ,;
kalf konusunda biraz şanslıyım sanırım , toplamda yaptıgım antreman sayısı iki elin parmagını geçmez ama bu kış kalflarıma da yüklenip bu avatajımı pozitif yönde kullanmak istiyorum :)
Pain and Gain kalflarının şekli ve görüntüsü benimkilere çok benziyor, yalnız itiraf edeyim benim çocukken kalflarım çok zayıftı, neden sonra vücudumun geneliyle bir hayli geliştiler, ancak sende de gördüğüm hacimden çok şekil avantajın var, ki bence bu daha önemli, üzerine düşmeden böylelerse, çalışarak çok iyi olacaklarına eminim ;)
Birde seni gaza getireyim, zaten ne zamandır içimde ukteydi, yıllardır gym'e gidemiyor evde çalışıyordum, ve pek çok insana tezat bacak çalışmayı çok severim, evde ne kadar istersem isteyeyim bacak pek az çalışabiliyordum, zaman zaman kalf patlatıyordum (kalfları kanla doldurup dizleri kırarak o şişkinliği hisssetmek ne zevklidir)
Neyse, bu sene haftada 2 idman sırf bacak çalışıyorum, bunun sebebi kür yapmayan insanlar olarak bacak çalışmasının bize çok büyük faydası olduğuna artık iyice inanıyorum.

En güzeli şu, bacağı çok sevsem bile acı veren, korkutucu bir bölge, sadece bacak (ve karın) çalışacağımı bilerek gittiğimde çok daha güzel odaklanıyorum.
Hemde kendimi frenlemeden full zorlayabiliyorum bacakları, başka bölgeleri çalışacak olsam iş kalflara geldiğinde pilim bitmiş olurdu ama şimdi bu asla olmuyor, kendimi çok zorlasam bile idmanı rahatlıkla bitirebiliyorum.
Gaza geldim bende bir kaç bacak pozu koyayım ;)

bodyde 4.5 ayı geride bırakdım. resim şu an koymayı düşünmüyordum daha çok yol katetmem gerektiğini biliyorum.hedefim şu an tutamayacağım kadar uzakda fakat adım adım ilerledğime inanıyorum. evet başladığım gün ve 4.5 ay sonraki resim.4.5 aylık gelişme nasıl sizce?

yas:18
boy:190
kilo:91
bodyde 4.5 ay

Eklentiler

• başladığım gün.jpg
    başladığım gün.jpg
    72,2 KB · Görüntüleme: 1.890
  • 4.5  ay.jpg
    4.5 ay.jpg
    48,5 KB · Görüntüleme: 2.435
eger bu resime göre konuşacak olursam, ciddi derecede biceps eksikligi var, dolgunluk yok denecek kadar az..triceps daha masum gibi, ama kollar senin önünü kapatmış gibi geldi bana..daha net bir resmin varsa, daha iyi yorum yapabilirim diye düşünüyorum..omuz yapın güzel ve en iyi gelişim gösteren bölge kanatla birlikte..resimde ışık kötü yansıtmış, bence daha net bir resim koyabilirsin..

tesekkurler d.wolf bicepslerimin kötü olduğunu biliorum 37.5 cm triceps ona gore biraz daha iyi evet. omuzlarım 4.5 ayda en iyi gelişen bölgem zaten açık.resim fazla yok ins ilerde siteye koyucam 1 sene falan geçmesini bekliyorum

Özellikle ön omuz olmak üzere omuz, kanat, koltuk altı ve göğüs gayet iyi. Kol çalışmalarınız bu bölgelerinize nazaran geride kalmış gibi gözüküyor. Fotoğraf pek net olmadığı için çok net yorumlar yapamıyorum malesef. Genel manada 4.5 aylık birisi için oldukça iyisiniz bence.

tesekkurler d.wolf bicepslerimin kötü olduğunu biliorum 37.5 cm triceps ona gore biraz daha iyi evet. omuzlarım 4.5 ayda en iyi gelişen bölgem zaten açık.resim fazla yok ins ilerde siteye koyucam 1 sene falan geçmesini bekliyorum

Ölçüden daha önemli kriterle var bu sporda. Onun için üye resimleri bölümünde kişilerden zorunlu pozlar isteniyor, profesyonel gibi veremese de elinden geleni yapması isteniyor ki doğru yorumlar yapılabilsin.

Burası tekli fotoğrafların paylaşıldığı bir bölüm olduğu için poz zorunluluğu yok, herkesin kendine kalmış nasıl foto koyacağı. Onun için detaylışeyler söyleyemez kimse.

Benim esas söylemek istediğim 4,5 ayda gözle görülür derece olumlu gelişme katettiğiniz.

Tebrikler, seneye bu zamanlar nasıl olacağınızı görmek isterim.

birşeyler söylenemeyecekse, o zaman bir zahmet resim koymasın kimse!.güzel ve yerinde bir yorum isteniyorsa, snap-shots ta olsa düzgün bir resim koyulmalı..
ikinci olarakta, bu resime bakarak eksikleri söylememek yine cok zor olmasa gerek, değil mi?..bariz eksiklikler var, aynaya bakıp bu pozları vermedin herhalde gaddarkemal, bu yüzden eksikliklri net olarak görmemiş olabilirsin..

Vücut geliştirme, adı üstünde denir ya, ahha işte adı üstünde:
"Vücut geliştirme"

Bu sporda ölçüden daha önemli olan kriter nedir? Adı, namı belli olan bu sporda ölçüden daha önemli tek şey sağlık olabilir, başka bir şey değil. Bu spordaki tek amacımız ölçüdür, diğerleri araçtır.
İlla 45 cm kolunuzun olması gerekmiyor, 37 cm olsada olur ama eğer omuzunuz veya gövdeniz genişse kollarınız abes duracaktır. Yani bel-omuz-göğüs-kol-ense-kalça-bacak-kalf'lar birbirleriyle uyumlu bir şekilde olmalıdırlar. Birisi büyük, birisi küçük olmamalıdır aynı jarhead'de olduğu gibi. Zaten bu sporu yapmamızdaki amacımız istediğmiz hacimde bu oranı yakalamaktır.

1-) birşeyler söylenemeyecekse, o zaman bir zahmet resim koymasın kimse!.güzel ve yerinde bir yorum isteniyorsa, snap-shots ta olsa düzgün bir resim koyulmalı..
ikinci olarakta, 2-) bu resime bakarak eksikleri söylememek yine cok zor olmasa gerek, değil mi?..bariz eksiklikler var, aynaya bakıp bu pozları vermedin herhalde gaddarkemal, bu yüzden eksikliklri net olarak görmemiş olabilirsin..
1-) Şimdi tek pozluk resimleri eleştirmiyorum, nasıl resimlere yorum yapılıyor burada. Onun için düzgün poz beklenilen bölüm değil bence burası. Vücut temalı, genel ahlaka uygun uygun resimler olması bence kafiidir.

2-) Bariz eksiklikler olur veya olmaz, bu sporda edindiğimi düşündüğüm kişisel terbiyem gereği bu sporda yeni başlayanları eleştirmemeye özen gösteririm. Övmekte çok doğru olmasa da desteklemek namına övülecek husus varsa övmeyi tercih ediyorum. İlerlemiş sporcuları ise övmeyi değil eleştirmeyi tercih ediyorum. Ben böyle biriyim, sende bana göre zamansız olarak eksiklikleri söyleyen biri olabilirsin. Çünkü özellikle eksik bölgelere yönelmek bana göre en erken 1 sene sonunda yapılmalı. Bu resimler 4,5 sene değil, aylık.

Vücut geliştirme, adı üstünde denir ya, ahha işte adı üstünde:
"Vücut geliştirme"
1-) Bu sporda ölçüden daha önemli olan kriter nedir? Adı, namı belli olan bu sporda ölçüden daha önemli tek şey sağlık olabilir, başka bir şey değil. 2-) Bu spordaki tek amacımız ölçüdür, diğerleri araçtır.
İlla 45 cm kolunuzun olması gerekmiyor, 37 cm olsada olur ama eğer omuzunuz veya gövdeniz genişse kollarınız abes duracaktır. Yani bel-omuz-göğüs-kol-ense-kalça-bacak-kalf'lar birbirleriyle uyumlu bir şekilde olmalıdırlar. Birisi büyük, birisi küçük olmamalıdır aynı jarhead'de olduğu gibi. Zaten bu sporu yapmamızdaki amacımız istediğmiz hacimde bu oranı yakalamaktır.
Bu ne perhiz bu ne turşu derler adama.
1-) Sorduğun cahilce sorunun cevabını yine kendin veriyorsun oranların öneminden bahsedererek.

Bu sporda Proporsiyon, simetri, definasyon gibi önemli kriterler vardır ve herhalde definasyonu iyi olan bol parçalı bir kol, daha ölçülü ama parçasız ve yağlı bir koldan çok daha iyidir. İri ölçülü ama orantısı bozuk biri yerine otoriteler daima küçük ölçülüde olsa orantılı ve simetrik insanları seçerler.

2-) Yorum yok.

Arkadaşlar ikinize de muhalefet olmak için muhalefet olmamanızı öneririm. Diğer başlıklardaki karşıtlığımızı her başlığa yansıtmamanızı öneririm. Sezar'ın hakkı Sezar'a demişler, ama siz duymamışsınız anlaşılan.

Son düzenleyen: Moderatör:
1-) Şimdi tek pozluk resimleri eleştirmiyorum, nasıl resimlere yorum yapılıyor burada. Onun için düzgün poz beklenilen bölüm değil bence burası. Vücut temalı, genel ahlaka uygun uygun resimler olması bence kafiidir.

2-) Bariz eksiklikler olur veya olmaz, bu sporda edindiğimi düşündüğüm kişisel terbiyem gereği bu sporda yeni başlayanları eleştirmemeye özen gösteririm. Övmekte çok doğru olmasa da desteklemek namına övülecek husus varsa övmeyi tercih ediyorum. İlerlemiş sporcuları ise övmeyi değil eleştirmeyi tercih ediyorum. Ben böyle biriyim, sende bana göre zamansız olarak eksiklikleri söyleyen biri olabilirsin. Çünkü özellikle eksik bölgelere yönelmek bana göre en erken 1 sene sonunda yapılmalı. Bu resimler 4,5 sene değil, aylık.

Bu ne perhiz bu ne turşu derler adama.
1-) Sorduğun cahilce sorunun cevabını yine kendin veriyorsun oranların öneminden bahsedererek.

Bu sporda Proporsiyon, simetri, definasyon gibi önemli kriterler vardır ve herhalde definasyonu iyi olan bol parçalı bir kol, daha ölçülü ama parçasız ve yağlı bir koldan çok daha iyidir. İri ölçülü ama orantısı bozuk biri yerine otoriteler daima küçük ölçülüde olsa orantılı ve simetrik insanları seçerler.

2-) Yorum yok.

Arkadaşlar ikinize de muhalefet olmak için muhalefet olmamanızı öneririm. Diğer başlıklardaki karşıtlığımızı her başlığa yansıtmamanızı öneririm. Sezar'ın hakkı Sezar'a demişler, ama siz duymamışsınız anlaşılan.

Her sporun felsefesinde olduğu için sağlığı belirtme gereği duydum, bizim ilgilendiğimiz ise geri kalanı...
1-Ölçü tek tarafalı değildir, bilmem farkında mısın ama insanlar sağ-sol ölçülerini verirler, buda simetriyi oluşturur. Define olmayan birinin belindeki yağlardan omuz orantısı bozulur bunuda düşünmeni istiyorum. Yani ölçüler arasındaki orantı idealse definesinizdirde büyük oranda.
Benim dediklerimi iyi oku lütfen.
Ben demişimki:
"Yani bel-omuz-göğüs-kol-ense-kalça-bacak-kalf'lar birbirleriyle uyumlu bir şekilde olmalıdırlar. Birisi büyük, birisi küçük olmamalıdır aynı jarhead'de olduğu gibi. Zaten bu sporu yapmamızdaki amacımız istediğmiz hacimde bu oranı yakalamaktır."
Sen:
"İri ölçülü ama orantısı bozuk biri yerine otoriteler daima küçük ölçülüde olsa orantılı ve simetrik insanları seçerler."

Benim dediğimin aynısını söylüyor ve bana cahilce konuşuyor diyorsun.

Back
Yukarı