• Değerli Üyemiz

Başlık açmadan önce fotoğraf ekleme kurallarını okumayı unutmayınız!

Unutmayın ki; ancak usulüne uygun eklenen fotoğraflarla ve kendiniz hakkında vereceğiniz detaylı bilgilerle

sağlıklı yorumlar alabilirsiniz. Kurallara uygun açılmış bir başlık çok daha fazla üyenin başlığınızı okumasını ve

yorumlamasını sağlayacaktır.

Fotoğraf ekleme kurallarını okumak için lütfen tıklayınız!

Forum düzenine katkınız ve anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
    BodyForumTR Ekibi

Snap-Shots..(Tek Resimler)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ayaz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bicepslerime bu kadar yüklenileceğini tahmin etmiyordum açıkçası, zayıf bölgem olduğunu biliyordum fakat aynanın karşısına geçtiğimde diğer bölgelere oranla bu kadarda zayıf bulmuyordum.fotografın aziziğine uğramış birazda kollar:s tabi bunun arkasına sıgınacak adamda deilim ben. bu eleştiriler beni kamçıladı.artık daha saglam hardcore bir biceps antrenmanı çıkarmam farz oldu.eleştirileriniz için teşekkürler.

gaddarkemal ve mestano,

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/kar-n-al-may-n-t15724.html
Linkteki linkteki tartışmanızın benzerini lütfen bu başlıkta sürdürmeyiniz.
Konu kişisel sürtüşmelere ve off topic'e kayıyor çünkü.
Eğer sürdürecekseniz de özel mesaj ile devam ediniz.
aneximandros'un ilgili başlıktaki ricasına dikkatinizi çekerim.

Tşk.

Son düzenleme:
modlardan ve adminlerden özür dileyerek birşey söylemek istiyorum; gerçekten, edebiyat ve felsefi takılmak isteyen arkadaslar, uzun yazılarıyla göz doldurduklarını zannediyorlar, ama olaylara biraz da vg açısından bakmayı neden ögrenmiyorlar acaba?.her başlıkta, bu sporla ilgisi olmayacak yorumlar, uzun uzun yazılmış, bir merakla okuyorum, ama içi bomboş..kendileri bunun tersini söyleyebilirler mi?..lütfen, biraz "vücut geliştirmeci" gibi yazın artık..burası köşe yazarlıgının yapıldıgı yer değil..

Son düzenleme:
jarhead gelişim kendini belli ediyor, en hızlı gelişmenin olduğu dönemdesin, resim eklemen bence erken olmuş, bunun yerine bu dönemde idmanlarını hayatının 1. önceliği haline getir..daha hacimlendiğinde daha da sağlıklı yorumlar gelecektir..Şimdilik iyi yoldasın.
Bence göğüs programına pullover ı ekle,zaten yapıyor musun bilmiyorum gerçi, bir de bicepslere biraz yüklensen iyi olacak..

jarhead gelişim kendini belli ediyor, en hızlı gelişmenin olduğu dönemdesin, resim eklemen bence erken olmuş, bunun yerine bu dönemde idmanlarını hayatının 1. önceliği haline getir..daha hacimlendiğinde daha da sağlıklı yorumlar gelecektir..Şimdilik iyi yoldasın.
Bence göğüs programına pullover ı ekle,zaten yapıyor musun bilmiyorum gerçi, bir de bicepslere biraz yüklensen iyi olacak..

öncelikle değerli yorumun için teşekkürler cappi.resim eklememin erken olduğunu,1 seneden aşşağıya resim eklemeyi düşünmediğimi fakat tek resim koyma yeri olduğu için koyduğumu belirtmişdim zaten.pullover a gelirsek, 4.5 aydır pullover yapmadığım bir göğüs antrenmanı yok:D ancak göğüs kafesini biraz daha açtıkdan sonra hareketi ilk defa çıkaracağım göğüs programımdan, oda 1 2 aylık. pullover yapılmazmı offf:S bak şimdi canım çekdi ağır bir göğüs antrenmanı yarın beni bekler hehehe

Son düzenleme:
buda benden olsun gerci 7-8 aylik foto ama olsun su an daha hacimliyim
/]
080120081113yy3.jpg
[/URL]

tebrikler sivaslı bulk olmana rağmen vücut çok güzel. yanlız diğer resminle karşılaştırmak gerekirse bicepslerden hacim kaybetmişsin gibi geldi. omuz başlarına ağırlık vermelisin bence tek göze çarpan bölge. göğüsler oldukça hacimli duruyo, kanat bu açıdan belli değil. yazın definasyondan sonra nasıl olucaksın merak ediyorum. (bu arada saçlarda gözümden kaçmadı);)

pardon 7 8 ay önce diye yazmışsın yeni gördüm şimdiki halini merak etmedim desem yalan olur.

hoş bir göğüs kafesi.. eger yandan görünüşüne aldanmamışsam, bu göğüs kafesini iyi degerlendir derim..omuzların biraz düşük, ama sandıgım kadar oldugunu düşünmüyorum..cable crossover hareketini cok mu yaptın acaba?..alt göğüste bir sorun var,yani sanki bazı göğüs hareketlerini biraz yanlış yapmış gibisin, sürekli hareketin açısını değiştirmek gibi..bicepslr iyi duruyor, ama özellikle önkollardan genetik olarak nasiplenmişsin, bu genetigi gh hızını artıracak hareketlerde agır kilolara girerek degerlendirebilirsin..örnegin; deadlift, squat, bent over barbell rowing gibi..ayrıca, bu göğüs için, bir önerim var;

incline bench press
incline dumbell fly
close grip incline bench press
cable cross
barbell pullover

bu program göğüsünü toplayacaktır..ben rutinine karışmayayaım, ama aklına gelirse uygularsın, seni memnun edecek;)

hoş bir göğüs kafesi.. eger yandan görünüşüne aldanmamışsam, bu göğüs kafesini iyi degerlendir derim..omuzların biraz düşük, ama sandıgım kadar oldugunu düşünmüyorum..cable crossover hareketini cok mu yaptın acaba?..alt göğüste bir sorun var,yani sanki bazı göğüs hareketlerini biraz yanlış yapmış gibisin, sürekli hareketin açısını değiştirmek gibi..bicepslr iyi duruyor, ama özellikle önkollardan genetik olarak nasiplenmişsin, bu genetigi gh hızını artıracak hareketlerde agır kilolara girerek degerlendirebilirsin..örnegin; deadlift, squat, bent over barbell rowing gibi..ayrıca, bu göğüs için, bir önerim var;

incline bench press
incline dumbell fly
close grip incline bench press
cable cross
barbell pullover

bu program göğüsünü toplayacaktır..ben rutinine karışmayayaım, ama aklına gelirse uygularsın, seni memnun edecek;)
tesekkürler dennis wolf..önerini ve programini dikkate alacagim

close grip bench press hareketi coklu özelliklere sahip ve evet tricepsleri de çalıştırır, ama bu, hareketi yaparken, dirseklerini nasıl indiridigine bakar ..dirseklerin yere dik iniyorsa, tricepslere biner, ama inerken vücuda yakın,dirseklerin yana açılır şeklinde yaparsan göğüslere biner agırlık..incline acısında vermemin nedeni de üst göğüsün iç kısımlarını doldurması ve üst göğüse cok güzel hacim katmasından dolayıdır..barbell pulloverın da olması bu işe ayrı bir güzellik katacak..
ayrıca, tricepslerinden şikayetçiysen yüksek agırlık, düşük tekrarlarla tricepslerine önemli hacim kazandırabilir bu hareket, ama bunu triceps hareketinde flat bench poziyonunda, dirseklerini anlattıgım şekilde yaparsan,fayda görürsün..tricepslerine çok iyi hacim kazandırabilir, düşük tekrar, yüksek agırlık yöntemi, özellikle bu harekette..ama bunu, göğüste yapmanı tavsiye etmiyorum..göğüste normal kilolar ve nizami yapacagın kilolarla girmelisin, ama kendini zorla yine..

dennis wolf bide su var.burda salonda bazi yabanci sporcularda görüyorum.mesela sali günü normal gögüs antremanini yapiyor..cumartesi gelip bide 12 set 10 tekrar yani 12*10 seklinde tek bi hareket mesela benc press yada incline benc press yapiyolar..bunun mantigi ne..hacim zamani ise yararmi bu

dennis wolf bide su var.burda salonda bazi yabanci sporcularda görüyorum.mesela sali günü normal gögüs antremanini yapiyor..cumartesi gelip bide 12 set 10 tekrar yani 12*10 seklinde tek bi hareket mesela benc press yada incline benc press yapiyolar..bunun mantigi ne..hacim zamani ise yararmi bu

bench press öyle bir hareketki, sadece tek bölgeye odaklanmak için yapılmıyor..yeri geldiginde iyi bir gh booster, yeri geldiginde pectoral bölgesini max şekilde çalıştırabilen,diğer taraftanda eksiklikleri giderme ve güçlenmek için yapılmış bir harekettir..

bir powerlifter bench pressi farklı amaçlarla kullanabilir mesela..ama dedigin gibi, 12 setlik bir çalışma "overkill" e neden olabilir..ama bu, kişinin kas kütlesine bakar ve amaca göre değişir sivaslı..

kişinin vücudunda güçlenmesini engelleyecek kör noktalar olabilir..bench presste bunun ilacıdır o kör noktalar için...örnegin; iyi bir bench presser olmak için bazı bölgelerinizin gerçekten güçlü olması gerekir..bunlar; triceps, brachilais(bicepsin dış kısmı, hammer curl le geliştirilebilen bölge), ön omuz-arka omuz, özellikle rear deltoid dedigimiz arka omuzlar güçlü olmalı.

işin özeti, bu noktalara baskı yapmak istiyorlar bence ve belli bir oranda kas kütlesi kazanmayı hedefliyorlar, yani amaç şekilden ziyade, kütle kazanma derdi..sen 10 tekrar demiştin , ama bend aha az tekrar yaptıklarını düşünüyorum,tekrar sayılarının yüksek omaması lazım 4-5 tekrarlarla yapmaları lazım cogu seti, belki aralarda 1 tekrarlıklarda oluyordur..araları da biraz uzun tutmaları lazım, yoksa o kadar agır kilolara dayanamaz vücut..

kısaca, kısa bir şaşırtma yöntemi uyguluyorlar bence, ama bunu yapan adamın kesinlikle belli bir kütlesi olması lazm ve cok iyi bi beslenme planı olması gerekiyor..yani senin için bu erken..advanced bench presser lar için bence..
kolay gelsin

Son düzenleme:
2 ay sonunda

herkese merhaba,
bu fotoları mart ayında çalışmaya başladıktan 2 ay sonra çektim.salonda hiç arkadaşım olmadığı için de sadece kendi kendimi belirli açılardan çekebildim kusuruma bakmayın.bu fotoğraflardan sonra bir ay daha devam ettim ama çekmeyi unutmusum.yaz boyu ara verdim ve şimdi yeniden başladım.göğüs bölgesinde eksiğim var ve hacim almakta özellikle o bölgede zorlanıyorum.değerli fikirlerinizi beklerim...
not:biseps 37 civarıydı resimlerde ve hiç karın çalışmadım 3 ay boyunca hatalıyım biliyorum:(

Son düzenleme:
Spora başlayalı 1 sene oldu düzenli olarak 10 aydır devam ediyorum yavaş yavaş istediğim kıvama geliyor gibi yanlız göğüsleri acayip kafaya takıyorum bariz bir şekilde sağ soldan büyük bunu nasıl düzeltecem bilmiyorum. Vücudun simetrisi tam bir felaket her yer çarpık gelişmeye devam ediyor sol kolda sağ koldan 1 2 cm küçük.

Eklentiler

• S5000368.jpg
    S5000368.jpg
    38 KB · Görüntüleme: 1.446
  • S5000373.jpg
    S5000373.jpg
    60,4 KB · Görüntüleme: 1.495
  • S5000371.jpg
    S5000371.jpg
    44,2 KB · Görüntüleme: 1.443
  • S5000372.jpg
    S5000372.jpg