• Değerli Üyemiz

Başlık açmadan önce fotoğraf ekleme kurallarını okumayı unutmayınız!

Unutmayın ki; ancak usulüne uygun eklenen fotoğraflarla ve kendiniz hakkında vereceğiniz detaylı bilgilerle

sağlıklı yorumlar alabilirsiniz. Kurallara uygun açılmış bir başlık çok daha fazla üyenin başlığınızı okumasını ve

yorumlamasını sağlayacaktır.

Fotoğraf ekleme kurallarını okumak için lütfen tıklayınız!

Forum düzenine katkınız ve anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
    BodyForumTR Ekibi

Snap-Shots..(Tek Resimler)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ayaz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
öyle BOSNAK...kolardan ölçü kaybetmedim, aksine cok az da olsa aldım gibi:)...ama cok iyi bir definasyon yaptım,yani kalıcı oldu..bu resimden daha iyiydim normalde, am son 3 hafatdır hacim alacagım diye biraz karbo yüklemesi yaptım, ondan kaslardaki çizgiler daha azaldı...ama bekledigimden daha ii bir iş cıkardım...kalflerde iş yok:D...tembelim ben bacaklarda:D...ben, göğüs, omuz ve tricepslerden kazanıyorum...bu arada belim de ince, dedigin gibi...

Bence, bu kisi da boyle gecir salvadore_xp, biraz daha hacimlen, onumuzdeki yaza yaklasirken sokariz seni definisyona, bomba gibi dusersin sahillere :).

Ben de böyle yapmayı planlıyordum. Yalnız karasan, definenin üstüne kasları daha sağlam inşa edersin dedi. Şuana kadar hiç definasyona benzer bir çalışmam olmadı. Canımın istediği herşeyi karbonhidrad, yağdır diye dinlemeden yedim. Ramazanda da belden harcadıklarımı geri aldım sanırım...

Aneximandrosa katılıyorum, zaten kışın definasyona girilmesi taraftarı değilim. Bence kas kütleni arttır yağlanmak pahasına da olsa. İlerde güel bir definasyon sonucu ortaya çıksın o dönemde yaptığın kaslar.
Yağlı olduğun doğru ama cahil olduğuna katılmıyorum, belki foruma ilk üye olduğun dönemler cahildin, o lfını mütevaziliğine bağlıyorum yoksa tamam antrenör seviyesinde değilsin ama cahilde değilsin. :)

Teşekkürler gaddarkemal. Ama inan definasyon hakkında tam bir kara cahilim. Genellikle de hep kışın hacim yapıyorlar. Heralde definasyonu biraz daha kavradıktan sonra akıllı bir karar veririm.

salvadore xp ben biraz aneximandrostan farklı düşünüyorum ...bence yağ oranını biraz daha düşürmelisin ..önümüzde kurban felan da var en azından kurban bayramına kadar diyete devam et..bayramdan sonra 1-2 ay diyeti boz ama aşırıya kaçmadan daha sonra mart ayınının sonlarında nisan gibi diye çok sıkı bir sekilde başla ve haziran-temmuza kadar vücudunu iyice şekillendir
hacim olayından çok iyi anlarım ..daha önce hiç sert bir definasyon uygulamamıştım... ama geçen ramazandan bu ramazana kadar 11-12 cm belimi incelttim..seninde yağ oranın çok yüksek ..o yüzden erken başla bence

tşk'ler. Gerçekten yağ oranım yüksek. 1.81 boy'a 90 kg'yum. Görüldüğü gibi pek kaslı da değilim. Kendi çapımda birşeyler yapmaya çalışıyorum; ama ramazanda pek sökmüyor. Ramazandan sonra bu işi daha ciddi yapacağım...

bende şöyle düşünüyorum, kesinlikle hacimlenme ama hacmini de bir yandan bırakma..uzun vadeli definasyon yapmaya çalış...yani 7-8 ay gibi bir süre...ama bu süre zarında istedkleriini yersin belli zamanlarda, cok katı bir dieyt programı uygulamayacaksın...ama protein agırlıklı olacak, belli saatlerden sonra karbo alımı olmayacak...
böylelikle daha dolgun, kütleli ve cok daha define vücut elde edersin...senin için en iyi alternatif bu bence..uzun vade...

D.wolf söylediklerin kulağa çok mantıklı geliyor. Çok sıkı bir definasyon yapacak kadar işinin ehli ve bilgili değilim. O yüzden geceleri carbonh. ve yağ yememeye çalışarak, sıvı yağ yerine de spreyl kullanarak bir parça başarabileceğimi umuyorum. Teşekkürler..

D.Wolf daha önceden bahsettiğin kürleri bence artık düşünmeyi bırakmalısın, büyüme limitine geldikten sonra bence daha fazla büyümenin bir alemi yok, yok ben profesyonelliğe döküp müsabakalara gidip derece peşinde koşturucam dersen istediğin sentetik kimyasalı kullan.... Bu arada kür yapmadan müsabakalara girip derece alan sporcularda var. Neyse o konu başka.

Ama sonra vücut resmini gösterdiklerinde cahil cühelanın o kadar ilaçlara bende böyle yaparım laflarına maruz kalma, bu güzel vücudu bunca senelik emeği heba etme. Hedefin nedir bunu iyi bir düşün.

3-5 sene sonraki halini görmek isterdim, kürsüz mürsüz. Bence büyüme limitine ulaştıktan sonra form kazanmaya yönelik yapacağaın çalışmalar sonucunda vücudun daha da güzelleşecektir.

Bu arada bacakları ihmal etme bence artık. İyi olduğun göğüs omuz ve tricepsle ilgili de, göğüsün genetik olarak musait belli ki ancak mükemmel değil, bir kaç sene sonra daha iyi olacaktır diye düşünüyorum. Tricepslerinde yine iyi gelişmiş ama neden bilmiyorum bana olağandan farklı bir anatomik şekli var gibi geliyor. Anatomik bozukluk demiyorum ancak daha farklı bir tricepsin olduğunu düşünüyorum. Belki de fotoğrafların açısındandır diyim.

Kolay gelsin.

valla tricepslerimde bir acayiplik yok aslında...tricepslerim biraz iri onu söyleyebilirim...göğüslerim ise, genetik mirasım diyebilirim...az çalıştııgm halde cok gelişen ve küçükükten beri cok belirign şekle sahip olan tek bölgem diyebilirm...göğüslerimden menunum, ama eksiklerim tabiki var ,zamanla onları da aşacagıma inanıyorum...bacaklar içinde, artık, lazeri vurup sonra başlarım herhalde:D:D....

bende şöyle düşünüyorum, kesinlikle hacimlenme ama hacmini de bir yandan bırakma..uzun vadeli definasyon yapmaya çalış...yani 7-8 ay gibi bir süre...ama bu süre zarında istedkleriini yersin belli zamanlarda, cok katı bir dieyt programı uygulamayacaksın...ama protein agırlıklı olacak, belli saatlerden sonra karbo alımı olmayacak...
böylelikle daha dolgun, kütleli ve cok daha define vücut elde edersin...senin için en iyi alternatif bu bence..uzun vade...

Pump_forever bu tip uzun vadeli calismanin en iyi ornegidir forumdaki. Bence de guzeli bu ama motivasyon acisindan zorlaniyor insan. Son karar salvadore_xp'nin. Yaparim diyorsan, D.Wolf'un dedigi en guzeli.

D.Wolf, tricepslerin farklı gördüm ama olumsuzluk yaratan bir farklılık görmedim. Tam açıklayamıyorum ama sanki daha yanlara doğru gitmiş, aşağıya doğru daha az gitmiş gibi geldi. Bu da bir özgünlük. Göğüsler konusunda bende senin gibi şanslıyım ama bence göğüste genetik avantaj kadar şınavında yadsınamaz bir etkisi var çünkü bodyi sürekli yapamadım ama geniş, dar tutuş türlü şınavı çocukluğumdan beri heryerde yaptım. Herkese de öneriyorum.

Salvadore_xp, pain&gain isimli üyede sanırım güzel bir örnek, bu başlığın ilk sayfalarında bir resim koymuştu oradan gördüm. Ancak ben yağlanmaktan korkma derken kas koymanın zaruretini belirtmek için böyle demiştim, en önemli nokta bence kaslanman. Yağ alımı yaparken daha iyi kas yapıldığı için de yağlanmaktan korkma dedim.

Eminim kendin için en iyisi olduğuna inandığın kararı verip 1-2sene sonra buraya örnek gösterilecek "neydim ne oldum" tabirinden fotoğraflarını bizlerle ve forumla paylaşacaksın. Kendi durumundakilere örnek olacaksın. Buna inanıyorum.

Bana güvenini boşa çıkarmamaya çalışışarım gaddar kemal.

Aneximandros, benimde aklıma en çok yatan düzen bu. Pek de damak zevkimden vazgeçemiyorum. Bu şekilde yapacağım diette beni az etkiler. Pump_Forever'ın bu şekilde diet yaptığını bilmiyordum. Yalnız sonuç gerçekten müthiş. Öğünlerin genelinde carbonh. ve yağ alımını azaltmam, koşu bandına da çıkmam gerekiyor. (Şu ana kadar hiç çıkmadım)
Teşekkürler herkese. Şuandan itibaren uzun vadeli hafif diet yapacağım.

Cüsse Farki

ramazandan dolayi ara verdim ve dinlenmeye cekildim her konuda, supplement, beslenme , idman vs ama uzun bi aradan sonra birlikte idman yaptik..
hakan inanilmaz büyük gercekten..

Eklentiler

• DSC00038.jpg
    DSC00038.jpg
    137,8 KB · Görüntüleme: 2.643
hehe hakan79 gerçekten devasa ben hakanı 3-4 sene önce sanırım k.park civarında bir salonda görmüştüm salon un sorumlusuydu galiba ...eğer oysa kollar geçekten çok iyi vücududa tabi ama kollar hemen gözünüze çarpıyor tebrikler

Evet, gerçekten çok büyük zaten formlu halindeki kilosundan ve boyundan bile bunu tahmin etmek mümkün.

Hakan'ın triceps pozunda gövdeye dayayarak destek almak var mı yoksa tricepsi gerçekten o kadar büyüdü mü?

Takip edebildiğim kadarıyla Hakan en son "küçüleceğim" diyordu ama :) küçülüyor mu? Küçülmüş hali buysa :D Bi diyete girse yine yakacak ortalığı.

Ayaz, sende önceki resimlerin gibi yine formdasın. Poz verirken gövdenle biraz daha kameraya dönsen daha da iyi görüneceğinden eminim. Görülebilen alanı biraz daraltmışsın, zaten yan pozda arka sırt kaslarının gözükmesinden belli olmuş, diye düşünüyorum.

Allah bozmasın, gözümüz şenlendi.
Maaşallah, aynen devam diyorum. :)

Ayaz gerçekten çok vücut geliştirmenin hakkını veriyorsun.Forumdaki birçok kişiye de örnek oluyorsun bilhassa diyet azminle.İş hayatına atılıp idmanları azaltacağından bahsetmiştin ama böyle kaliteli bir vücut inşasını kaybetmeye başladığında bazı meşguliyetlerinin zamanını kısıtlayıp idman sayısını artıracaksın tekrar bence.
Hakan79 küçülmeye karar verdiğinden bahsetmişti fakat vazgeçti herhalde.

Bosnak, ölcüleri bilmiyorum ama Hakan'a buraya girince yazmasini söylerim.

Rpac, cok sagol öncelikle... Artik ileride usulune göre azaltmaya calisacagim.. Bu malesef ki kacinilmaz..
Hakan ise halen kücülmeye kararli da.. bu pat diye bi günden diger güne olmuyor ki.. Kaldi ki ramazan ayinda daha zor... simdi iyi kötü gecirmeye calisiyor ramazani.. sonra beslenme ve antrenman islerine daha iyi konsatre olarak amacina dogru yürüyecektir..

ölçü

Ayaz Hakanın ölçüleri ne durumda bilgin varmı ??

kilom 97-98 kollar her zaman ki gibi 50 diğer ölçüleri bilmiyorum ramazan geçsin yapacağız bişeyler artık herkese teşekkürler

Vg ye ilk başladığım zaman ve ramazandan önceki halim. Ramazan başladığından beri ara verdim iftardan sonra hiç spor yapasım gelmiyor bir kere salona gittim resmen eziyet gibi geldi. Ramazandan sonra sıkı bi beslenme ve antremanla kaldığım yerden devam edicem.

Eklentiler

• adsız1.JPG
    adsız1.JPG
    6,5 KB · Görüntüleme: 1.441
  • S5000297 001 _1__0001.jpg
    S5000297 001 _1__0001.jpg
    107 KB · Görüntüleme: 1.564
ya beslenmede ya da antrenman düzeninde bir sorun var...bence her ikisinde var çünkü ilk resmin 2.sine göre cok daha iyi bence..en azından belli bir alt yapı var..ama sonrasında vücut cok hacimsiz kalmış...nasıl bir rutin uguladın ki, gelişememişsin...???...merak ediyorum, beslenme düzenin ve antrenman düzenin nasıl??..yanlış nerde görmek istiyorum...vücudu cok yoruyorsun bence...buraya rutin yaptıklarını yazarsan, hatalarını düzeltme fırsatımız olur...

evet D.Wolf beslenmemde çok problem var, beslenme rutinim şu şekilde:
sabah 7 kalkış: 1 su bardağı lifalifi ve 1 ölçek protein tozunu yağsız sütle karıştırıp yiyorum.
saat 1 gibi öğlen yemeğimi yiyorum iş yerinde o gün ne çıktıysa genelde her gün pilav veya makarna ikisinden biri sulu yemeklerde çok yağlı olduğu için suyunu içmiyorum denelerini yiyorum.
Saat 1 den 8 e kadar hiç bir şey yemiyorum 8 gibi eve geldiğim zaman evde o gün ne yapıldıysa onu yiyorum 9-9.30 gibi antremana gidiyorum. Antremanım 1 saat sürüyor antremandan sonra eve gelincede 1.5 ölçek protein tozunu içiyorum ve yatıyorum antremandan sonra yemek yemiyorum çünkü yemek yiyip hemen yatmam lazım bu seferde yağ yapmasından korkuyorum :)
Benim amacım vücudu çok fazla büyütmek değil fit bir vücut olsun yeter.
Antreman rutinime gelince haftada 3 gün garanti bazen de 4 e çıkarıyorum patartesi, salı gidiyorum çarşamba dinleniyorum perşembe gidiyorum bazen cumada gidiyorum c.tesi ve pazarda dinleniyorum.
şu zamana kadar kullandığım supplementler:
2 kova protein tozu
1 creatine (hala kullanmaktayım)
1 nox 3 (aldım ama daha başlamadım)

iyide sen hiç protein almıyorsun ki...1 saat geç, 15 dk antrenman bile fazla bu beslenmeye...bu iş böyle olmaz, fit vücut kavramı o kadar kolay değil...bu arada vitamin de alman lazım...birde hacim alman için bol karbo alman lazım bu dönemde...proteinden cok karboya ihtiyacın var şu an...sana yapman gerekenleri yazıyorum

sabah 1 b complex vitamini+ 1 çinko tablet +150 gr yulaf ezmesi + 1 ölçek protein tozu...

öğlen yanında ton balıgı götürmen mümkün mü acaba?..eger götürürsen, 3x80 lik ton balıgını + haşlanmış mısırla birlikte karıştırıp + yemekhane de cıkan karbo yemegyle kombine edip yersin...bence bunu yapabilirsin...

2-3 saat sonra; 1.5 ölçek protein tozu + 2 muz

antrenman

antrenman sonrası 150-200 gr tavuk göğüsü + 150 gr pişmemiş makarna(haşlayacaksın)

2 saat sonra; 6-7 yumurta beyazı(1-2 sarısıyle birlikte)

yatmadan önce en sevdigim kombine:D...1 çinko+150 gr lor + 100-150 gr yogurt

Back
Yukarı