skolyoz ve yüzme

merhaba arkadaşlar sağ tarafımda skolyoz mevcut,yüzmeye başladım,serbest stil yüzüyorum,sırt üstü yüzmenin faydalı olduğunu söylediler,fakat ben sırtüstü yüzemiyorum,serbest stil yüzsem faydası olur mu?

Takipteyim bu konuyu.

Bende de sağ tarafta 60 derecelik skolyoz mevcut. 10 yıl düzenli yüzmeme rağmen bir gerileme olmadı. Belki daha çok ilerlemesini durdurmuş olabilir. Tek kol sırtüstü yüzmeyi tavsiye ediyorlar. Biraz zordur fakat alışınca gayet kolay gelir. Benim için serbest stil formunu korumak kadar zor değil.

yardımcı olduğun için teşekkür ederim,sırtüstü yüzmeyi becerebileceğimi sanmıyorum,serbest stilinde yararı olacağını söylüyorlar,umarım skolyozun düzelir.mücadeleden vazgeçme ;)

yardımcı olduğun için teşekkür ederim,sırtüstü yüzmeyi becerebileceğimi sanmıyorum,serbest stilinde yararı olacağını söylüyorlar,umarım skolyozun düzelir.mücadeleden vazgeçme ;)
Skolyozun düzelme ihtimali benim derecelerde imkansız. Unutma serbest stilde kulacı her ileri atışında vücudunu öne doğru ittir, suda süzülmeye çalış. Tabii kolunuda maksimum derecede öne doğru ittirmeye çalış. :) Yüzme tekniği hakkında kafana takılan bir şey olursa sorabilirsin. :)

Back
Yukarı