Skolyoz ve vücut geliştirme.

Dostlar yaşım 15, 16 dan gün alıyorum. Benim skolyozum var arada ağrı yapıyor ama skolyoz sırt bölgemde değil karın bölgesinde fotoyu bırakıyorum dereceyi bilmiyorum belime yük bindirmeden çalışsam sorun olur mu? Zamanında sürekli sağa doğru kolumu koyarak side plank şeklinde uzandığımdan sağ taraf gelişmiş bu yüzden skolyozum oluştu.
https://hizliresim.com/a8cOtB

Skolyoz doğru çalışırsan halledebilirsin yanlış çalışırsan dahada ilerleyebilir altta yatan bir çok sebebep olabilir. Dikey yükler baş üstü hareketler skolyozunu arttırmaz çünkü saatlerce durmuyorsun en fazla 30sn dumbell press yapıyorsun bu etkilemez sadece formun bozuksa bunu kompanse edemiyorsan ağrı yaşayabilirsin bu normal. :) doktorda yanlış diyor ağırlık kaldırmak skolyoza göre bir programlama ile sorun olmaz halterci olup 200 kg kaldırmayacaksın en fazla 15 20kg dumbell ile omuz çalışacaksın vs.

Bol bol koşu yapmanı öneririm, bol bol streching yapmanı öneririm, bol bol mobilite yapmanı öneririm.
Schroth tedavisini araştır alanında iyi bir fzt ile çalış.
Bende Fzt'yim

Skolyoz doğru çalışırsan halledebilirsin yanlış çalışırsan dahada ilerleyebilir altta yatan bir çok sebebep olabilir. Dikey yükler baş üstü hareketler skolyozunu arttırmaz çünkü saatlerce durmuyorsun en fazla 30sn dumbell press yapıyorsun bu etkilemez sadece formun bozuksa bunu kompanse edemiyorsan ağrı yaşayabilirsin bu normal. :) doktorda yanlış diyor ağırlık kaldırmak skolyoza göre bir programlama ile sorun olmaz halterci olup 200 kg kaldırmayacaksın en fazla 15 20kg dumbell ile omuz çalışacaksın vs.

Bol bol koşu yapmanı öneririm, bol bol streching yapmanı öneririm, bol bol mobilite yapmanı öneririm.
Schroth tedavisini araştır alanında iyi bir fzt ile çalış.
Bende Fzt'yim
Cem koçakı düşünüyorum ama fiyatlar çok uçuk her yerde. Doktor şınav barfiks plank side plank yapabilirsin dedi. Ben de calisthenics başladım.

Back
Yukarı