Skolyoz & Body-Fitness

Selamun Aleykum
Arkadaşlar skolyoz var bende, body-fitness buna olumlu mu etki eder olumsuzmu ? Olumluysa nasıl çalışmamı önerirsiniz ?

Bende de skolyoz var sırt kasların vb güçleniyor bu fayda ediyo ayrıca hareketleri de var onlarda sırt kısmını güçlendirmek için

Bende başlangıç seviyesinde o yüzden pek hareketleri yapmıyorum normalde fizyoterapist hareketler vermiş ti ama ben dikkat ediyorum sıkıntı olmuyor. Sende çalış çalışırken sırtını hep dik tut. Zararı değil faydası olur..

Omzunun düşük olduğu taraftaki kasları esnetmelisin. "C" tipimi "S" tipimi? Atlas kemiğininde etkisi vardır. Tavsiye ettiğim egzersiz deadlift.

Tanrı Türk'ü korusun.

Omzunun düşük olduğu taraftaki kasları esnetmelisin. "C" tipimi "S" tipimi? Atlas kemiğininde etkisi vardır. Tavsiye ettiğim egzersiz deadlift.

S tipi hocam 10' di kücük bişey büyümesini istemiyorum araştırdım biraz sporla dereceyi düşürenler bile varmış..

Tanrı Türk'ü korusun.

Eğrilme olan kısmı esnetmelisin. Bak kaburgan ile kalça kemiği arasında ki mesafe hangi tarafta az ise orası esnetilecek. Üst kısımda ise tam tersi. Yani Alttan sağ tarafa düşükse "S" skolyozda üstten sol taraf düşüktür. Düşük olan yerlerden esneticeksin. Ama benim tavsiyem Fizyoterapist'te bunları teyit ettir.

Tanrı Türk'ü korusun.

Back
Yukarı