iyide zaten öyle istediklerinde bir kişiyi eliyle koymuş gibi bulup yakalıyabiliyorlar. ama görmezden gelinirse bu mesele ayrı demek istiyorum.
olimpiyatlarda doping yapmış birisi varsa kesin biri göz yummuştur demek istiyorum.
Vallahi onu bilemeyiz, yani istedikleri için mi yakalamıyorlar, yoksa gerçekten bazı sporcular yakanmayacak ilaçlar mı kullanıyorlar, ama kesin olan birşey var, yakalanmadan doping kullanarak şampiyon olan sporcular var.
Hatta geçmişte doping kullandığını itiraf edip madalyalarından olan önemli bir sprinter bayan vardı, ismi ezberimde yok.
Sporun inanılmaz bir endüstri haline geldiği günümüzde çok kirli işler döndüğüne şüphe yok ama Olimpiyat Komitesi ne kadar taraftır bunu bilmeden birşey söylememek lazım ama çok masum olduklarını sanmıyorum.
Ahmet Enünlü bile roportajında ilaçların kandan atılma sürelerini hesaplayarak yarışmalara girdiğini ve çok şükür hiç yakalanmadığını söylemişti.
Hele meşhur kondom numarası ile pek çok kişi geçmiş yıllarda başkasının idrar numunesini vererek doping testini atlattılar.
Konuyla ilgili olarak ise, bence vücut geliştirme olimpik spor olmamalı, çünkü değerlendirme kriterleri çok öznel, olimpiyatlar denince benim aklıma çok daha somut ve nesnel değerlendirme kriterleri geliyor, vücut geliştirme de bu olamayacağı için sporumuza olimpiyatlarda yer yok bence.