Sizce Olimpiyatlarda Vücut Geliştirme Dalı Olmalı mı?

Olimpiyatlar Vücut Geliştirme Olmalı mı ?

• Total voters
    202
ben sadece uyarmak amaçlı söylemiştim.doktorumun bana söylediği(bana özel olarak değil genel olarak)şeyleri ilettim sadece.hangi doktorla konuştuysam yapma sakın yanıtını almıştım.araştırmadığım bişey olsaydı söylemezdim saygılar ...
kyzer soze benim araştırmalarımın sonucuda vg nin bilinçli yapıldığında sağlığa yararlı olduğunu öğrendim bende doktorlara sordum sporun nesi zararlı dediler bana tabi steroidler falan kullanırsanız zararlıdır ama iyi beslenmeyle iyi dinlenmeyle düzenli çalışarak sağlığa hiçbir zararı yoktur vg yi abartmadan düzenli bir şekilde yaparsanız hiçbir zararı yoktur a biliyorum aynı şeyleri defalarca yazıyoruz forumdada var ama hala bu spor hakkında doğru dürüst bir şey bilmeyenler var onun için sık sık yazmak lazım

iyide zaten öyle istediklerinde bir kişiyi eliyle koymuş gibi bulup yakalıyabiliyorlar. ama görmezden gelinirse bu mesele ayrı demek istiyorum.

olimpiyatlarda doping yapmış birisi varsa kesin biri göz yummuştur demek istiyorum.

Vallahi onu bilemeyiz, yani istedikleri için mi yakalamıyorlar, yoksa gerçekten bazı sporcular yakanmayacak ilaçlar mı kullanıyorlar, ama kesin olan birşey var, yakalanmadan doping kullanarak şampiyon olan sporcular var.
Hatta geçmişte doping kullandığını itiraf edip madalyalarından olan önemli bir sprinter bayan vardı, ismi ezberimde yok.
Sporun inanılmaz bir endüstri haline geldiği günümüzde çok kirli işler döndüğüne şüphe yok ama Olimpiyat Komitesi ne kadar taraftır bunu bilmeden birşey söylememek lazım ama çok masum olduklarını sanmıyorum.
Ahmet Enünlü bile roportajında ilaçların kandan atılma sürelerini hesaplayarak yarışmalara girdiğini ve çok şükür hiç yakalanmadığını söylemişti.
Hele meşhur kondom numarası ile pek çok kişi geçmiş yıllarda başkasının idrar numunesini vererek doping testini atlattılar.

Konuyla ilgili olarak ise, bence vücut geliştirme olimpik spor olmamalı, çünkü değerlendirme kriterleri çok öznel, olimpiyatlar denince benim aklıma çok daha somut ve nesnel değerlendirme kriterleri geliyor, vücut geliştirme de bu olamayacağı için sporumuza olimpiyatlarda yer yok bence.

Ben olimpiyatları ülkelerin birbirlerine karşı güç gösterileri olarak görüyorum ve sonuçlara itibar etmiyorum. Aynı şuan ülkelerin silahlanma yarışı gibi; bir belgeselde profesyonel sporcuların hayatlarının bir evresinde muhakkak doping yaptıklarından bahsedilmişti. Dünyada en büyük paralar ilaç sektöründe ve silah sektöründe dönüyor böyle oluncada dopingin önüne geçmek mümkün olmuyor...Size ufak bir örnek, oyuncaklara baktığımızda; özellikle o meşhur ekşınmenler; kaslı yapılı oyuncaklar ve ellerinde silahlar...eskinin temel reisi ıspanaklar kas yapıp güçlenirken; bizim akşınmenler steroidlerle bu işi yapıyor :)

Bende ankete, dopingin önüne geçilsin ve olimpiyatlara eklensin diye işaretledim, tabiki bu gönlümden geçen ama şuna inanıyorumki bunu başarmak mümkün değil.

Dünyaca ünlü vücutçuları yarışmalara çıkarıp, arka panele ek besin reklamı koyuyorlar;dergiler, reklamlar hep 40-50cm kola sahip kas yığını insanlar. Böyle bir düzenin olduğu spor dalında; çok şeyin değişmesi lazım...

açıkcası ben olması taraftarıyım fena mı olur yani vücut geliştirme yarışmalarını trt den izlesek hiç olmazsa vücut geliştirmeciler bu şekilde tanınır dünyada.

eurosportta sanırım vg. müsabakaları yada pro.ların çalışmaları falan gösterilmiyor..

spor kanallarında vg programları yok.. bunu referans alarak bakarsak daha uzun yıllar yer almaz..

Türk spor kanallarında bile birkaç saat vg programı olsa bakın nasıl tutuyor ama vizyon lazım ;)

1-2 senedir eurosport izlemedim ama evet eskiden Strongman yarışmalarını yayınlıyordu, çok doğru hatırlıyorsun Aneximandros.

Bence de strongman yarışmaları olsa çok iyi olur.Vücut geliştirme ise olmamalı.

İçinde doping olan bir spor dalı tabikide olimpiyatlarda olmamalı....Ancak powerlifting stronman vb olabilir....aynı iki kişiyi yan yana koyun birisi steroid kullanarak diğeri kullanmayarak çalışsın adaletlide olmaz sağlıklıda olmaz...Naturel sporlar olmalı....

İçinde doping olmayan spor dalı mı var? Olimpiyatlar tarihinde her branştan doping kullanmış kişilerin yakalandığı bilinen bir şeydir. Özellikle bisiklet dopingde en öne çıkan branştır ki olimpiyatlarda en başından beri yer alan bir spor branşıdır.

Lakin atletik performans yok diye karşı çıkılabilinir. Sonuçta olimpiyat mottosu bellidir: Daha hızlı, daha güçlü, daha yükseğe... VG'de hiç birinden söz etmek mümkün değil... Bir sanat dalı olarak düşünülmesi mesela daha mantıklı olabilir, ölçülebilirlikten ziyade subjektif değerlendirmelerin yer aldığı bir branş neticede...

Diğer bir yandan VG haricinde fitness'da az biraz akrobasi vardır. Lakin o da yetersiz bir değerlendirme olur, olimpiyat komitesi kısa bir zaman dilimine sığdırılmaya çalışılan o günün popüler sporları her ne ise onu sunmak ister. Bu yüzden dünyadaki lisanslı sporcu sayısı da bu noktada önemlidir.

Doğru söylüyorsun yanlız diğer spor dallarında steroid yakalandığı anda diskalifiye olursun spor hayatın biter yeri geliyor 10 yıl sonra madalyanı geri alabiliyorlar şimdi kıyas yapmaya gerek yok içinde en fazla doping olan spor dalı vücut geliştirmedir steroid kullanmak sporda rakibinin emeğini çalmaktır...var işte mr olimpiya bu kadarı yeterli....

steroid kullanılmayacaksa olsun! ama öyle de çok bir steroidli gibi gözükmez kişiler ama olsun! ben steroid olmayacaksa olsunu işaretledim ama şimdi düşündüm de, hayır olmasını işaretleme isteği duydum şimdi :) ...

ben çok isterim olmasını süper olurr

eğer vücut geliştirme olucaksa mankenlerin miss world 2010 yarışması da olmalı o zaman. ne de olsa performans göstermek yerine yalnızca vücut güzelliklerini sergiliyorlar.

ha powerlifting, strongestman falan onların olması mantıklı olur ama...

Olmalı ama olimpiyatlara katılıcak sporcular denetlenmeli doping olayları olmamalı

Hiç hormon ve doping vs kullanılmadan ''yüzde yüz doğal'' olacaksa olur. Öbür türlüsü sporun etiğine uymaz.

bence olmamalı ; tamam vücudu yaparken spor oluyor ancak yarışma sırasında ise şov oluyor ; sonuç olarak sergilenen şey bir gösteri ; herhangi bir aktif performans sergilenemez.

ancak bence strongman olayı olabilir mesela bench press, squat ,deadlift tarzı.

doping konusu bambaşka bir boyut ; olimpiyat sporcularının büyük bir kısmı da zaten kullanıyor tabi birçok body müsabakasından farklı olarak doping testleri daha farklı yapılıyor.

Son düzenleme:
geçen 4 yılda fikrim yine değişmedi vg sporu yarışması kesinlikle olmalı sporcular tanınır reklam vs olur böylece yükselişe geçer spora başlayanlar çok olur birde dünya vg şampiyonluğu şu Weiderlerin elinden kurtulsa çok iyi olacak steroid zaten diğer spor dallarındada var sonuçta steroidi basıp emek harcamadan çıkmayacaklar ya vg yarışması haricinde bikini model fitness model kategorilerinin yarışmalarıda yapılmalı

Back
Yukarı