Sizce hangi hareketi yapan daha avantajlıdır...

HAngi hareket mücadele sporlarında daha etkilidir...

• 110+Bench press

Votes: 61 18,7%
  • 25+Barfiks

Votes: 126 38,7%
  • 120+Şınav

Votes: 91 27,9%
  • 50+Dips

Votes: 48 14,7%

• Total voters
    326
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet dövüşseverler oylamada herhan herşey değişebilir sonuçlar çok yakın...
Üyelerimizde hangisinin daha avantajlı olduğunu Tecrübesel ve bilimsel teorileriyle destekleyerek katkıda bulununuyorlar teşekkür ederim...

mantıklı

dövüş güreş, judo tarzı geçecekse barfiks, yumruklar konuşacaksa dips ya da şınav.

Bu yorum çok mantıklı gerçekten....

Squat diyenler var ankette squat omadığı için bütün sporcuların eşit squat kaldırdığını düşünelim 100 diyelim....

Fırsat olsa ankete 250 ağırlıksız squat ve 150kg ağırlılı squat eklenebilirdi...buseferde bicep omuz vssaire uzardı.....Genelde mücadele sporlarında bu hareketler ön planda olduğu için yazdım.....
Diğer bütün hareketlerde eşitler böyle düşünelim tamam...dumbelllls

arkadaşlar milliyetin birbirine girdiğini düşünüp sokak kavgası ettiklerini varsayıyoruzki bu sokak kavgası denilen melet 15sn ile 1dk arası şahısların inat ve dayanınıklarına bağlı olarak max 2 dk sürecek birşeydir ve profesyonel olmadığı sürece kimse elense-clinch vb çekiş hareketlerine başvurmadan karşıdakinin suratına olabildiğince seri yumruk atmayı hedeflemektedi. 120 şınav çekebilen biri karşıdakinin suratını 1dk içinde tanınmaz hale getirebilir tabi yumruk tekniğinin düzgün olması şartıyla

İşte böyle yorumlar yapın criminalbiceps gibi tebrik ederim çünkü ortaya bir tez koymuşsun sonuçta..
Haklısın ama sokak kavgası kısa sürer doğru peki barfixi iyi olan rakibine belden dalıp, kaldırıp yere çalarsa ne olacak...sokaklarda adamı yere attın mı büyük ihtimal kazanıyorsun zaten karşına bir jiujitsu ustası çıkacak değil ya..:)

Mesela kavga kısa sürer dedin o halde dipsi iyi olanın yumruğu güçlü olmazmı şınav çekenle yumruklaştığını düşün.....
bu arada şınavı çok iyi olanın ise vücudu darbelere karşı dayanıklı olur kuvvete devamlılığıda yüksek birde bu 120 şınav çeken elemen yumruküstü çekiyorsa çok tehlikeli olur.....

Eğer kimsenin ayırmayacağı ölümüne bir dövüş olsa gerçekten şınav çeken avantajı eline geçirebilir....

yukarıdaki hareketlerin tümünü yapan zaten sokaklarda yenilmez olur herhalde..koşu mekik desteğiyle..:)

kısacası ankette gerçekten insan hangisisini seçeceğini şaşırıyor.......

Arkadaşlar ankete oy verirken yorumlarınızlada desteklerseniz çok güzel bir konu olabilir bu...saygılar.....

Not:Şu anda foxta kicbox turnuvası var, izlemeye gidiyorum sevenler kaçırmasın....

dövüşte ilk kural beyni kullanmaktır.tekniği doğru uygulamaktır.tekniği doğru uygulayıp apachiler gibi girişmedikçe ağır bir darbe zaten almayız ama benim şınavı düşünme sebebim
gerilim çok yüksek olacak hele o 100den sonra 1 araba dayak yemiş gibi olursun aradaki 20 şınavı çekene kadar.

eki barfixi iyi olan rakibine belden dalıp, kaldırıp yere çalarsa ne olacak...sokaklarda adamı yere attın mı büyük ihtimal kazanıyorsun zaten karşına bir jiujitsu ustası çıkacak değil ya..:) demişsinde önemli olan teknik gerçekten bu hareketi iyi bilip pratiğinide alışmışsan
barfiksle sokakta harikalar yaratabilirsin(tabi apachilere karşı tekniksiz :D) müthiş bi çekiş gücü kazandırır barfiks.ama adamı yere vurmak isterken kulağının üstüne oturan sağ kroşe kulak zarını patlatırsa:D öldüresiye döveceğin bi adamdan ölümüne dayak yemene sebep olabilir.KESİNLİKLE KAVGADA BİRİLERİNİ TUTUP İTTİRMEYE ÇALIŞMAYIN BÖYLE SIKI BİR DAYAK YEDİM BİDAHADA BU ŞEKİL GİRMEM SADECE CLİNCH OLABİLİR.ÇOCUĞU HIRPALIYIM DERKEN 1DAKİKADA SURATIMA SAYDIRDIĞI YUMRUK SAYISI BEYNİMİ DÖNDÜRDÜ BİLİNCİMİ ZOR KAZANDIM SAKIN !!!!

dediğim gibi dips kuvvette artışı oldukça daim kılar ancak şınavın çeşitleri fazla ve direktlere daha çok benziyor yumruk üstü şınav oldukça etkilidir tabi halıda çekmiceksin zeminde çekeceksinki nasır tutsun narin kalmasın ellerin adamın anlına attığın yumruk sadece onun canını yakmalı seninkini deil yani sonuçta 1süreliğine insanlıktan çıkmakdan sözediyoruz nizami bi şınavla direkt yumruk olduğu yerden çıkıp dimdik gidiyor.Ben 120 şınavın müthiş gerilimi sonucuna inanıyorum el ayak kısaca vucut kordinasyonunu sağlar şınav adamı komaya bile sokar + 120 şınavla kondisyonda sağlanacağından çünkü bi nevi cardioya dönmüş olur.karşında sigara içen içki içen bi adamın çokta şansı kalmaz.

Son düzenleme:
İlk başta şöyle düşünebilirsiniz yav adam 120 kg bench yapıyor sana bir vursa ölürsün ancak öbür adam okadar çok tekrar yapmış ki vücudu o darbelere dayanıyor bir şekilde çelikleşmiş zaten boksörlerde görürsünüz örneklerini.....iş sokaklarda kendini savunmaksa ağırlık çalışmak yeterde artar bile orası ayrı..........
Mesela size kendi yaptığım deneyi anlatayım sizde deneyin, ağır kg giriyorsanız yumruğunuzu bütün gücünüzle sıkın, bir de yüksek tekrarlı antrenman döneminde yumruk üstü şınav en iyisidir gene yumruğunuzu sıkın uzun süre yumruğunuzu hiç gevşemeden yorulmadan sıktığınızı göreceksiniz.......
Teori şu çok tekrar yapan adan darbelere dayanıklı olur ayrıca uzun süre kuvvetini korur mesela 1 yumrukla 200.yumruk aynı çıkış gücünde olur diyebiliriz.....Tabi ki bu işten para kazanan sporcuların antrenmanları çok daha kapsamlı vede kombine olur...ancak biz bize yetecek kadarını bulmaya çalışıyoruz.....
Spor salonuna gidenlerin yada gitmeyenlerin yumruk üstü şınav çalışmalarını şiddetle tavsiye ederim yani belli bir sayının altına düşmemeye çalışın....arada birde gölge boksu yapın.....
Yani barfix yumruk üstü şınav mekik ve ağırlıksız squatınız münkünse dipsiniz belli bir sayının üzerinde olsun ondan sonra iki haftada bir kuvvet koruma antrenmanları yapın..gene bodynize devam edin..bence bu kombinasyon adamı demir gibi yapar..

evet ben koşu bandından sonra bisiklet yerine gölge boksunu tavsiye ederim!! elinizde 2-3kg ağırlıklı dumbelllarla

Bu arada unutmayın arkadaşlar barfix,şınav vb tekrara yönelik hareketlerde derece hesaplama formülü vücut ağırlığı x tekrara sayısıdır......

Bir kere kaldırılan bench vb hareketlerde dereceleme formülü Kaldırılan ağırlık / vücut ağırlığıdır......

Bazı kişiler ben ağırım o yüzden yapamıyorum gibi bahane üretebilirler formül yukarıda 90 kg biri 50 şınav çektiyse 45 puan...........70 kg biri 70 şınav çekerse 49 puan olur.....bu bilimsel hesaplamasıdır ve genek kabul görmüş bir dereceleme yöntemidir.....

Ayrıca kolu uzun olanların inip kalkma süreside etkiler onun için 20 saniyede 10 tekrarı geçmeyecek şekilde yaparsanız gerçek bir yarışma olur...........

Sizi bir yarış daha yumruk üstü şınav pozisyonu alın yarım inin ve orada dayanabildiğiniz kadar dayanın süresini kaydedin...bu da kuvvetin sabitlenmesi için yapılan statik dayanıklılık antrenmanı......barfiks gibi şeylerede oranlayabilirsiniz........uzakdoğu sporuyla uğraşanlar bilir squat versiyonunu ...............

bu squuat pozizyonunda lise 1 de beklemiştim ufak bir ısınmanın ardından squatı asantör tarzında yapmıştım.ayakta olduğumda 10. kat oluyor iyice eğildiğimde 0. kat oluyor. 5-6-7 arası adamı öldürüyor. amcamın komutuyla yapıyordum. baya bir durmuştum sorna düzeldikten sonrabelim neredeyse tutmuyordu. süper birşeydi...

dövüş sporuna göre değişir ama bence şınav iyi çünkü yumruk atılırken göğüs,arka kol ve sırt önemli kickboks,karate,aikido ve kempo yaptım ve en çok kullanılan hareketler şınav ve mekikti tabi mesela judo veya aikido türü sporlar yapılacaksa da bence barfiks önemlidir

ben squat,leg press,leg extension derdim mücadele sporunda çünkü kişiyi itebilmekte önemlidir ve itmeniz için göğsünüz ne kadar güçlü olsada bacağınız güçsüz oldukça kimseyi itemezsiniz. bir düşünün muazzam bir göğüs gücünüz var dim dik durunca bir arabayı itebilirmisiniz hatta araba değil sizle aynı kiloda birini. hayır ama çapraz durup bacağınızdan kuvvet verdiğiniz zaman muazzam bir itiş güçü ortaya çıkar. ve işte etkiyi böyle gösterirsiniz o yüzden ben derimki bacak bacak bacak bacak çalışın. çünkü biz insanlar karaya bağımlı hayvanlarızdır gücümüzü bastığımız topraktan alıp başka cisimlere iletme özelliğimiz var. kısaca bacak çalışın. ve ayrıca bacakta çok fazla kas olduğu için bacak çalışmanız testesteron seviyenizi baya bir arttırır. testesteron artınca kas artar kas artınca testesteron ve güç artar.

squat ve bench press profosyonel boksörlerin agırlık çalışmalarında ilk sıradadır.
vucut agırlıgınla zaten her türlü çalışmayı yapıyorlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı