Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
deadlift tabiki eskiden barfiks hareketini daha çok yapardım deadlift hareketini ikinci plana atardım sonra sırtım istediğim duruma gelmeyince araştırma yapmıştım deadlift hareketinin çok önemli bir sırt egzersizide olduğunu öğrenmiştim barfiksi bıraktım ve deadlift hareketine yöneldim çok ağırlık az tekrar sistemi ile çalıştım ve sonuç aldım
bencede barbel bow barfix bir yerde kesiyo sankı defınasyon da daha etkılı barfıx ama barbel row direk olarak hem genıslık hemde ustun bır dolgunluk katıyor her kısımdan vuruyo birde
Bu yaz agirlik idmanlarının arasında kendime haftada bir gun yuzme idmanı koydum, faydasini gordum ki soyluyorum. kafasına yatan denesin baksın.
zarar görmez.
Sırttaki derinlik için row varyasyonları, kanat genişliği için pull-up, puldown alt sırt için de deadlift. Sırtı tek kısım olarak ele almak pek doğru değil.
şimdiki tecrübelerime dayanarak barfiks diyebilirim
ama barfikste bazı püf noktalar var
mesala hareketi nizami yapmak önemli
bel kırma yapmadan hareketi düzgün yapmak çok önemli
hareketi alttan başlayarak çene barı geçinceyekadar yaptığımızda hemen hemen tüm sırt kasları çalışır
ancak zıplayarak barı en üstte tutup kendinizi çekerseniz sadece üst sırt kas gruplarından (rhamboid grubu ve alt trapezus grubu ) fayda görürsünüz
tam tersi yani çene barı geçmeden yaptığınız hareketlerdede alt sırt kasları daha çok (latismus dorsi ve teres grubu kasların ) çalıştırırsınız
yani her ikisindede hareket yarım olur
tam verim için mümkün mertebe vcut alttayken tutup mümkün mertebe yukarı çıkmak gerekmektedir