Sizce En Gerekli Olan Supplementler Neler?

Sizce En Gerekli Olan Supplementler Neler?

• Total voters
    2.377
bence de beslemeniz çok iyi değilse(protein içerikli) whey proteindir. Ancak bunun yanında ekstra glutamin ve creatin almanız kas yıkımını minimize etmenize ve antremanda iyi verim almanızda işe yarayacaktır

Sadece tekbir ürün kullanıcam diyorsanız tabikide bu sporda temel supplement Whey Protein dir...

Konuya uygun gibi geldiğinden şu soruyu sormak istiyorum.

Whey protein kullanıyorum. 3. kutu da nitro-tech e gecıcem 1-2 hafta içinde. Bunun yanında gaspari amino kullanmayı düşünüyorum, Nasıl bir fayda sağlar? Acaba whey in içinde çok çeşit amino varken gaspari gereksiz mi olur?

BCAA neden yok arkadaşlar whey'in yanında ?

bilgiler artınca, olgunlaşınca gerçekten de düşünceler değişiyor :)

bugünkü aklımla:
- glutamine içeren whey protein (içermiyorsa ek olarak glutamine)
- creatine
- amino asit
- zma
- multi + balık yağı

bu 5i olmazsa olmaz...
olur da çok uzun sürede olur....

tabii bu kadar supplement alınca, ciddi bir su içme kültürü ve karaciğer desteği de lazım :)

ek olarak paran bolsa
- NO içerikli ürün
- Casein

whey ve amino

bence öncelikle kesinlikle whey proteindir öncelikle sonra da bildigim kadarıyla vücut aminoyu yemeklerden alamıyo ögün aralarında amino ve 5 kg kırmızı ette bir gr olupda vücut ihtiyacının günde 5 gr oldugu creatindir

Ben hiç supplement kullanmadım ama burda kullanılcak bir şey varsa whey vede creatindir zaten yapılan araştırmalarda whey protein vede creatin kullananlar daha hızlı bir şekilde gelişim sağlamışlar ..

Şuanki vücudumu aminoasite borçluyum.Tabiki protein önemli.Proteini ben normal yiyeceklerle sağladığımı düşünüyorum.Sadece amino asit kullanıyorum.Malum maddi olanaklar :)

Aminoasit bence

Uzun süredir tek kullandığım supplement ON Whey.

Antrenman öncesi kullanım için BCAA, Creatine yada N.O. düşünüyorum. Acaba hangisinden en iyi faydayı alırım?

Ayrıca balık yağı da kullanmayı düşünüyorum ancak supplement olarak belirtmek istemedim.

1-Whey protein (izole veya hidrolize) 2-Creatin creatin ethly ester, crea alkalıne
3- Multi vitamin. 4)-balıkyağı,

Ama herkes farklı kanı da..çok kafam karıştı..Whey in yanına ne alsam die düşünüordum? 6 ay oldu baslayalı..gelişimim durdu! ek destek alıcam ama ne alsam..amino mu kreatin mi? yoksa bcaa? glutamin? lütfen yardım :(

Ama herkes farklı kanı da..çok kafam karıştı..Whey in yanına ne alsam die düşünüordum? 6 ay oldu baslayalı..gelişimim durdu! ek destek alıcam ama ne alsam..amino mu kreatin mi? yoksa bcaa? glutamin? lütfen yardım :(

Bu soruya AngryHun'ın cevabından alıntı yaparak cevap verelim;

eğer kreatin,bcaa,nox arasında bir seçim yapman gerekirse kreatini seçmelisin öncelikle.daha sonra bcaa,aakg alabilirsin tabi

peki kreatin mi amino mu...whey in yanına....kreatin sanki böbrekleri ve karaciğeri yoracak gibi gelio bana ama...sizce nasıl olur..ben tek ölçek whey kullanırken bile sivilceler cıkmaya basladı yüzümde ondan korkuorum..ikincisi de kreatin su tutar dioalar bu göbekte falan şişkinlik yapar mı ekstradan...malum yaz öncesi :)

Back
Yukarı