Sizce Bulk mu? yoksa Definasyon mu? yapmalıyım...

Bulk mu Definasyon mu? yapmalıyım

• Bulk

Votes: 10 55,6%
  • Definasyon

Votes: 8 44,4%

• Total voters
    18
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba, çeşitli zaman aralıklarıyla evde yapmış olduğum spor hayatıma son 2 aydır düzenli bir şekilde salonda devam etmekteyim. Antrenman rutinim şu şekilde Pazartesi (Göğüs-Ön kol+30 dk Cardio), Salı (Sabah 30 dk HIIT Cardio), Çarşamba (Bacak-sırt+30 dk Cardio), Perşembe (Sabah Göğüs+30 dk HIIT Cardio), Cuma (Omuz-Arka kol+30 dk Cardio), Cumartesi (Sabah 30 dk HIIT Cardio) Pazar off. Salondaki hocamın çok bilgili olduğunu düşünmediğimden sorunumu burada paylaşmaya karar verdim. Yaş 35, boyum 178 cm, kilom 81 kg (yağ oranım diyetisyen de baktırdım %18), omuz 119 cm, göğüs 100 cm, bel 87 cm, sağ kol 37,5 cm hedefim vücudumdaki yağ oranını azaltıp yapabileceğim ölçüde kas yapmak. Size göre antrenman programım uygun mu ve bulk mu yoksa definasyon mu yapmalıyım. Görüş ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Not: Beslenmem düzenlidir.

Eklentiler

• 1.jpg
    1.jpg
    84,1 KB · Görüntüleme: 864
  • 2.jpg
    2.jpg
    75,7 KB · Görüntüleme: 689
  • 3.jpg
    3.jpg
    49,4 KB · Görüntüleme: 688
  • 5.jpg
    5.jpg
    67,5 KB · Görüntüleme: 635
  • 6.jpg
    6.jpg
    49,6 KB · Görüntüleme: 643
  • 7.jpg
    7.jpg
    86,2 KB · Görüntüleme: 688
sana kas kütlesi lazım ayrıca kışın definasyon yapıp ne yapıcaksın
six-pack görünmeden bulk yapmamayım diye düşünüyordum[DOUBLEPOST=1414588483][/DOUBLEPOST]
Tabiki bulk, ancak biraz araştırarak programınızı yeniden şekillendirmenizi tavsiye ederim.
sizce ne gibi bir değişiklik yapmam gerekir. yani nerede eksik yada fazlalık gördünüz söylerseniz sevinirim.[DOUBLEPOST=1414588961][/DOUBLEPOST]Antrenman Programım şu şekildedir.
Pazartesi
Göğüs: 5 Hareket
1-İncline Bench Press (3 set 10,8,6 şeklinde ağırlık artırarak piramit yapıyorum)
2-Bench Press
3-İncline Dumbell Bench Press
4-Cable cross machine
5-Pullover
Ön Kol: 4 Hareket
1-Alternatif Curll (3 set 12,10,8 şeklinde ağırlık artırarak piramit yapıyorum)
2-Barbell Curll
3-Scott Curll
4-Contantion Curll
Salı: Sabah 30 dk HIIT Cardio+karın
Çarşamba
Bacak:5 Hareket
1-Squat (3 set 10,8,6 şeklinde ağırlık artırarak piramit yapıyorum)
2-Leg Press
3-Dumbell Lunges
4-Leg Extantion
5-Leg Curll
Kanat:4 Hareket
1-Pulley Row Machine (3 set 10,8,6 şeklinde ağırlık artırarak piramit yapıyorum)
2-Pull Down Excercise
3-One Dumbbell Rowing
4-Seated Row Pulley
Perşembe: Sabah 30 dk HIIT Cardio+karın
Cuma
Omuz:5 Hareket
1-Sholder Press (3 set 10,8,6 şeklinde ağırlık artırarak piramit yapıyorum)
2-Seated alternate dumbbell curll
3-Bent over lateral raise
4-Uprigt rowing
5-shrack dumbell (omuz çevirme)
Arka Kol:4 Hareket
1-Push down lat machine (3 set 10,8,6 şeklinde ağırlık artırarak piramit yapıyorum)
2-Dips 3x10
3-One dumbbell triceps press
4-French press
Cumartesi: Sabah 30 dk HIIT Cardio+karın
Pazar: Off
NOT: pazartesi, çarşamba ve cuma her antrenmanım sonunda 20-25 dk (150-165 kalp atım hızı aralığında) Cardio antrenmanı yapıyorum.

Son düzenleme:
diyetisyendeki alet yanlış ölçmüş gibi %15ten fazla değil yağ oranı
bulk yap derim
calf göremedim 2 hareket calf koyarsan güzel olur
bacak ile sırt zor olmuyor mu

Son düzenleme:
1. Gün: göğüs - arka kol - karın
2. Gün: sirt - alt sırt - pazu
3. Gün: omuz - trapez
4. Gün: bacak - karin
Ayın başında yeni bir program yapacağım kendime bu yazdıklarınızı dikkate alarak yapmaya çalışırım. Fakat şöyle bir sorunum var bizim salonda salı ve perşembe günleri akşam çalışma şansım yok çünkü bayan günü, partnerim de sadece akşamları çalıştığı için pazartesi-çarşamba-cuma-cumartesi yapsam olur mu bu dediğiniz programı? birde cardio yapmayı bırakayım mı?[DOUBLEPOST=1414611902][/DOUBLEPOST]
Hocam kasları yaza doğru çıkar. Kışın ortasında kas çıkartıpta napıcan ki. Yazın denize gittin mi karizman olur.
Birkaç yerde okumuştum yağ oranınız %12 nin altına inmeden bulk yapmayın diye onun için düşünmüştüm. Ama fikrim değişti gibi :)[DOUBLEPOST=1414612295][/DOUBLEPOST]
diyetisyendeki alet yanlış ölçmüş gibi %15ten fazla değil yağ oranı
bulk yap derim
calf göremedim 2 hareket calf koyarsan güzel olur
bacak ile sırt zor olmuyor mu
Diyetisyen deki alet Tanita diye bir tartı banada garip geldi niye diyecek olursanız daha önce 83 kg iken %17 idi en son gittiğimde 80,8 kg geldim %18 dedi anlamadım :confused: neyse o çok önemli değil önemli olan aynada gördüğümüz.
Calf neden yok dersen takdir edersiniz ki bacak idmanları zor geçiyor (Benim için en zoru diyebilirim) alışma evresindeyim bacak idmanlarına onun için bu ay sonu yeni düzenleme yapacağım o zaman eklemeyi düşünüyorum. Evet sırt ile bacak çok zor oluyor salonun hocası öyle ayarlamış hatta bugün bacak sırt günüydü çok yorgunum diyebilirim :(

Son düzenleme:
Bence sağlam bir bulk yap , birkaç ay. Lean - dirty artık hangisi vücuduna daha yatkın ise. Yaza doğru çıkarırsın , vücut güzel gibi geldi bana. Biraz daha kas hacmi arttırarak , sonrasında bir definasyon ile istediğini alırsın diye düşünüyorum. Zaten kış bulk için daha ideal bir zaman olur.

Bence sağlam bir bulk yap , birkaç ay. Lean - dirty artık hangisi vücuduna daha yatkın ise. Yaza doğru çıkarırsın , vücut güzel gibi geldi bana. Biraz daha kas hacmi arttırarak , sonrasında bir definasyon ile istediğini alırsın diye düşünüyorum. Zaten kış bulk için daha ideal bir zaman olur.
Değerli yorumunuz için teşekkür ederim

Sanirim hep kalitesiz karboyla beslenmissiniz hacimsiz ama yagli duruyor..temiz bulka baslamanizi tavsiye ederim kas yapiniz iyi..temiz bulkla iyi sonuc alirsiniz..basarilar

Öncelikle programında calf göremedim calf çalısmanı tavsiye ederim.. gelelim sırt omuz ve bacak konusunda bacağı ön ve arka olmak üzere 2 güne bölüp omuz ve kanatla kombine edebilirsin ben şahsen arka kol ve omuzu aynı gün yapmıyorum zaten omuz çalısırken press hareketlerinden dolayı arka kolum kasılıyor ve üstüne 4 set daha arka kol girmek overtraining'e sebeb olabilir kas kütlesine aşırı ihtiyacın var kış aylarına geliyoruz temiz bulk yapmanı tavsiye ederim ön kol ve arka kolu süper set şeklinde haftada 1 gün çalısabilirsin

Değerli üyemiz;
Başlığınız kilitlenip kapatılmıştır.

Kilitlenme Sebepleri :
- Fotoğraf ekleme kurallarına uyulmamıştır!

Lütfen 1 dakikanızı ayırarak forum kurallarını okuyunuz. Forum kurallarını okumak için buraya tıklayınız!
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
BodyForumTR Ekibi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı