topici açan arkadaşa teşekkürler,öncelikle ilk yazıda yazan bir madde cidden %100 doğru.Ben günde ortalama 1 paket içiyorum.Bu paketteki 20 adet sigara içerisinde en fazla 5 tanesini gerçekten nikotin ihtiyacımdan dolayı içiyorumdur,gerisini tamamen alışkanlıklardan dolayı yapılması gereken bir görev olarak gördüğüm için.o 5 tane hayati sigaranın iki tanesinide sabah kahvaltıdan sonra filtre kahveyle içiyorum.o içtiğim 2 sigaranın cidden bana zarardan fazla yarar sagladıgına inanıyorum.Aslında olay 5 sigara harici olan 15 ini içmeden hayatı idame ettirebilmek.Eğer kişinin iradesi gerçekten güçlüyse ilerde o 5 ininde üstesinden gelebilir.Ama sigarayı bırakmak cidden o kadar kolay bir olay değil.Daha önce bir çok kez sigarayı bırakmıştım.Hatta bir keresinde 4 ay civarında içmedim ama daha sonra tekrar aynı kapıya döndüm.Ben kendimi sigara tiryakisi olarak görmüyorum ama onsuzda yapamadığım bazı anlar var.Bunlar üzüntü yada sevinç anları değil.Aksine durağan,boş kaldıgım beynimin düşünmediği anlar.Sigara içmeye ben tetikleyen aktiviteler var bunlar (kahve,çay içmek. alkol almak,boş kalmak,araba sürmek,otobüs beklemek,yemek yemek,uyanmak,uykusu gelmek vs..) örneklerdende anlaşılacağı gibi hep beynin boş kaldıgı anlar bunlar.Belki bu aktiviteleri yamasak sigara içmeyede ihtiyaç duymayız ama mümkün değil tabi.Özellikle antremandan sonra sigara içme isteğide en ölümcül buldugum alışkanlıgım.Bunu yenmeye çalışıyorum.Ama şuda unutulmamalıdırki,nikotin bazı bünyelerde gerçekten kafein gibi olumlu uyarıcı etki yaratmaktadır ve sigara ile olmasada bir şekilde kafi miktarda alınması o kişiyi daha iyi hissettirecek,enerjik kılacaktır. Mike Mentzer'in pro zamanlarında bile günde galon galon kahve ve yaklaşık 2 paket sigara içtiğinide söylemeden geçemeyeceğim.Bu asla bir rahatlatma yazısı değildir,tamamen kişinin kendi içindeki savaşın açığa çıkma anıdır.