Shoulder Press yapamıyorum

ege.d

Üye
Herkese Selamlar,

19 yaşında, 182cm boyunda 72 kiloyum.
Fitness'a başlayalı 1 hafta oldu, hocam 15x2 shoulder press hareketi verdi.
İlk seti zar zor yapabiliyorum ama 2. sette kollarım resmen kalkmıycak hale geliyor. 2.5 kilo da bile yapamıyorum.
Ancak arkadaşımın da yardımıyla yapabiliyorum. Böyle deneye deneye en sonunda yapabilicek hale gelir miyim sizin öneriliniz var mıdır?

3x10 şeklinde yardımlı devam et bence zorlaya zorlaya gelişecek zaten arkadaşın fazla kaldırmadan parmak ucuyla yardım etsin[DOUBLEPOST=1440948672][/DOUBLEPOST]Arkadaşımdan biliyorum yardımlı 10kg yapıyodu shoulder presste şuan 20 kg kendi başına yapıyor

hocam bir süre aletle deilde dumbell ile yap yada overhead pres yapabilirsin alışma açısından serbest ağırlık ile daha yararlı olabilir :)

Makina daha düzgün ve daha rahat olur serbest ağırlıktan o yüzden zaten ilk ay programlarında makina bulunur dumbbelldan ziyade[DOUBLEPOST=1440950607][/DOUBLEPOST]Mesela ben makina ile 40 kg giriyorum ama dumbbell ile 20 20 giremiyorum

Makina daha düzgün ve daha rahat olur serbest ağırlıktan o yüzden zaten ilk ay programlarında makina bulunur dumbbelldan ziyade[DOUBLEPOST=1440950607][/DOUBLEPOST]Mesela ben makina ile 40 kg giriyorum ama dumbbell ile 20 20 giremiyorum
tabi ilk başladıysan makina daha olur alıştırmak için ama yapamıyorsanda dumbella deneyebilirsin

İlk günlerim aklıma geliyor bu yazıları okudukça . Bizde senin gibiydi k kardeşim herkez anasının karnında 60 80 kilo press yaparak başlamadı. Yavaş yavaş kilo artacak ve gucleneceksin .
Örnek verecek olursak senin gibiydim suan 2 yılı tamam ladim ve son setimi 27.5 27.5 6 tekrar yaparak bitiriyorum .

Back
Yukarı