Sevgili body forum üyeleri beni bilgilendirmenizi istiyorum

Ben 7 senedir kürek sporu ile uğraşıyorum, bir çok yarışta birinciliklerim var 20 yaşındayım body sporu yapmak istiyorum şu anda elimde resmim yok fakat ölçülerimi yazıyorum en kısa zamanda resmimi yollayacağım beni bu ölçülere göre değerlendirir misiniz ölçülerim nasıl ? haftada kaç gün çalışmalıyım? nerelere ağırlık vermeliyim? teşekkürler


boy: 186 cm
kilo: 86 kg
göğüs: 102 cm
omuz : 121 cm
biseps: 33 cm
bel : 82 cm
 
Dostum bence biraz kilo vermekle işe başlaya bilirsin. mutlaka bu sitedeki daha tecrübeli abilerimiz seni değerlendirecektir ama bana göre biraz kilo ver dostum çünkü yazdığın ölçülere göre baya kilolusun.
neyse bol şans!
 
Bu bölümün en üstündeki başlıkları oku veya arama yap. Sorularının cevapları mevcut.
 
yanlıs bölümdesiniz ayrıca bilgileriniz tam olsada fotorafınızı koymalısınızki ona göre yön verilsin size....yeni bi baslık acıp fotografların oldugu bölüme geciniz ve ayrıca fotoraflarınızı eklemelisiniz...bence ytanlış bölüme baslık acmıssın
 
Bence kürek sporu yapan birisinin bodybuilding yapması kürek için ters.Yanılıyor olabilrim ama benim bildiğim kadarıyla body sporunda çalışma sistemlerinden dolayı uzun süreli hareketlerde kasta şişme olduğundan fazla yapılamıyor .yani bizim anaerobik çalışmayaalışmış kaslarımız aerobik bir spor olan kürek için uygun olmayabilir.Şişip yorularak dinlenmeye alışmış(30sn.-1dk. bile olsa)kaslarımızla kürek çekebileceğimize pek aklım kesmiyor.
Sizler ne dersiniz üstadlar?
 
günümüzde kürek sporcuları için yardımcı ağırlık antremanları büyük faydalar sağlamaktadır.kürekçilerin ağırlık antremanları vücut geliştirmecilerin ağırlık antremanlarının dan çok farklı olur,hatta çalıştıkları sırt makinaları bile farklıdır..tekrarları çok çok yüksektir..ihtiyaç duyulan kaslara dayanıklılık ve kondisyon kazandırmak için çalışmalar düzenlenir...ağırlık çalışmaları neredeyse tüm spor branşlarına destek çalışma programı olması için artık günümüzde bir zorunluluk haline gelmiştir..fakat bütün branşlarında ağırlık antremanı kendi ihtiyaçlarına göre şekillenir..vücut geliştirme antreman programlarından gerek uygulama gerekse amaç bakımından çok büyük farklılıklar gösterir..
 
Agırlık calısma guc gerektıren butun sporlarda - yanı neredeyse hepsınde - amaca yonelık olarak yapıldıgı surece yararlıdır.

Denılen dogru, yuksek kılo ve az tekrarla hemen sısmeye alısmıs bır bodycı programı kurek ıcın amaca yonelık olmaz,
ancak dayanıklılık gerektıren total gucun %50-70 ı ıle yapılan superset,dropset tarzı calısmalar ,yavaslatılmıs negatıf temposu normal kurek ıdmanlarına
ılave olarak uygulanınca tabıı kı yararlı olur.
 
lisedeyken ben de bir kurek takimina girecektim, bir sure bb yaptigimi ogrenince beni almadilar, cunku bb'de kaslar kisa olarak gelisiyormus, bu istemedikleri bir seymis. simdi okulda kurekcilerin bb antremanlarina baktigimda ne demek istediklerini anliyorum, yukarda yazilanlar barisin ve masteerin soyledikleri gibi calisiyorlar, 20-30 tekrarlik setler yapiyorlar, kas gelisiminin hareketlerini kisitlamsini onleyecek yontemlerle felam calisiyorlar vs vs vs..
 
Şimdi cevap yazan ve bana görüşünü bildiren herkese teşekkür ederim fakat şöyle bi durum var ben kürek hayatımı profesyonel olarak sonlandırdım yani artık bu işi meslek olarak değil hobi olarak yapıyorum yani artık body sporu ile uğraşmam için engel yok kısa kasın benim için bi anlamı olmadığınıda biliyorum kürek sporu uzun kas ister fakat demin dediğim gibi ben kürek sporunu bıraktım ve artık body building yapmak istiyorum bunun için haftada kaç gün çalışmam lazım ? Zaten belli bir altyapım var ben bu altyapıdan faydalanarak en iyi verimi nasıl alabilirim acaba ?
 
Bence direkt olarak başlamalısın.Zaten çekiş kasların çok güçlüdür.İtici hareketler ile seni biraz daha uğraştırabilir.Ama Sırt-biceps çok iyi gelişme sağlayabilirsin..Bence hemen git bir salona yazıl...
 
Back
Yukarı