Setler arasında ne kadar süre dinleniyorsunuz?

Setler arası dinlenme süreniz ne kadar?

• 30 saniye

Votes: 6 26,1%
  • 45 saniye

Votes: 5 21,7%
  • 60 saniye

Votes: 8 34,8%
  • 90 saniye

Votes: 2 8,7%
  • 2 dakika

Votes: 1 4,3%
  • 3 dakika

Votes: 1 4,3%
  • 3 dakikadan fazla

Votes: 0 0,0%

• Total voters
    23

megadave

Üye
Daha önceki antrenmanlarımda yaptığım setler arasında yaklaşık 30-45 saniye arası dinleniyordum fakat antrenmanım çok yorucu geçiyor ve girdiğim ağırlıkları çıkarmakta zorlanıyordum.Şimdi ise setler arası dinlenme süresini 90-120 saniye arasına çıkardım ve şu an çok daha iyi verim aldığımı düşünüyorum, daha az zorlanıyorum.Peki sizler ne kadar süre dinleniyorsunuz, görüşlerinizi bekliyorum.

45sn-1dk arası fakat son dönemlerde artık nefes almam burundan ağıza geçmeye başladığında dinlenme süremin bittiğini hissediyordum (bir ifbb pro.nun taktiği idi)

30-45 sny arasınmda değişiyor..idmanalrım hep süper et ondan olsa gerek...ama şuna dikat ettim..fazla dinlenince diğer istasyona geldiğimde ağırlığı çok rahat kaldırıyorum gibi ..bilmem sizlerde nasıl ..?

dinlenme, yapılan hareketin :

** ağırlığına
** kas büyüklüğüne
** tekrar
** sürat
**çevre
**oksijen borçlanması

vb
faktörlerle ilintilidir...

örnek vermek gerekirse :

ağır bir "squat " ile "tek dambıl körl " için , dinlenme squat için daha fazla olmaldır...

bunun ölçümünün ,sağlanmasının en iyi yolu ise:

"nabızın normale düşmesi + 60 -90 saniye" ...

tabi ki çok çok ağır kilolar için bunu uzatmak mümkün...

*rekorunuzu kırmayı deneyecekseniz 4-5 dk

*ağır bir harekette (mesela squat ya da silkme vb.) anormal bir durumla karşılaşırsanız ve ya seti kolay tamamlayamazsanız 3 dk

*zor bir hareketi çok yüksek bir ağırlıkla ama nizami bir şekilde bitirirseniz 2 dk

*orta halli bir hareket ve ya set çıkarıyorsanız 60-90 sn arası

*tempolu çalışıyorsanız 45-60 sn arası

yeterli olacaktır.

süperset, 3lü set, dev set vb durumlar dışında geçerlidir elbette bu söylediklerim. heavy duty çalışma sistemi aynı şekilde bu söylediklerime dahil edilmez.

bazen 30 bazen 1 dk ama daha fazla dinlenmedim.

bacak programım tree setlerden olusuyor 3 hareketi arka arkaya yapıp 1 dk dinleniyorum diger antrenmanlarımda amacıma göre 30sn - 1dk arası oluyor 1 dk dan daha fazla hic dinlenme yapmadım sorunda yasamadım

Back
Yukarı