Set sonlarında enerjim kalmıyor.

Arkadaşlar antrenmanın ilk hareketi de olsa son hareketi de olsa hemen kollarım tükeniyor. Şöyle örnek vereyim; Kapasitemin sınırlarını zorlamak istediğimden, göğüs veya kanat hareketlerinde ağırlığı maksimumda tutuyorum. İlk 5 tekrarda sorun olmamasına karşın 8'de iyice tükeniyorum. Dolayısıyla harekette bozuluyor bazen tek seti 2'ye bölmeme de neden oluyor.

Sorum şu; ağırlık konusunda kendimi aşırı zorlamadan hacim arttırabilir miyim? Mantığım ağırlığı biraz düşürüp hareketi tam anlamıyla yapmam gerektiğini söylüyor. Önerileriniz neler?

Demek ki kondüsyonun yok. Kardiyovasküler çalışmalar yaparsan sorun çözülür. Hareketleri nizami yapmaz ve kendini zorlamazsan hacim alman çok zor.

aşırı zorlamadanda hacim alabilirsin mantık kaslara yeterli çalışmayı yaptırmak
önemli olan beslenme ve dinlenmedir sonra antreman gelir
not olarak şunlarıda ekleyeyim eğer antremanda güçsüz kalıyorsan beslenmenide gözden geçir
antreman öncesi abartılı yemek yemek kalbini zorlar ve güç düşüşüde mutlaka olur

Bugün benç ve üst göğüs press hareketlerinde de aynı şeyi yaşadım. Sanırım beslenme eksikliği ve uyku düzensizliğinden böyle oluyor. Kardiyo hareketlerini de yapacağım en azından antrenman sonlarında veya başlarındad biraz koşu temposu tutabilirim.

Back
Yukarı