Sert ve Yumuşak Kaslar !!!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan sh0ck
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

sh0ck

Üye
herkese slm lar.
direk konuya girmek istiyorum.. acaba kasların sert yada yumuşak olması neye bağlı ? alınan besin değerleri etkilimidir bu konuda yoksa tamamen anatomikmidir yoksa başka bi sebebi varmıdır ve serleştirmek için ne yapılmalıdır.. ?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürşer...

gereğinden fazla yumuşak değil zaten normal derecedeler ama salonda gerçekden özendiklerim var ve ben basketbolcuyum ciddi anlamda işime gelicek bi durum. bi kaç kişi balık yağı kullan sertleşir dedi ama deneme yanılma yaparak zaman kaybetmek istemiyorum. kesin ve gercek bi sonuç varsa eğer çok yardımınız dokunur. setler arasındada oldukca az dinlenmeye çalışıyorum ve 1 ısınma ve 3-4 ağırlık olarak 4-5 tekrar yapıyorum kullandığım bişey yok..

yani kısacası anatomi ile bi ilgisi yok tamamen uzun süreli çalışma(yıl olarak) ve düzenli beslenme ile ilgili bişey

dinlenmeye çalışıyorum ve 1 ısınma ve 3-4 ağırlık olarak 4-5 tekrar yapıyorum kullandığım bişey yok..
4-5 tekrar bulk dönem için kasta artışta daha etkili olur. 8-12 tekrar düşük ağırlık sertleştirir ve define gösterir

arkdaşlar

ya ben 14 yaşındayım ve yani yaşıma göre kasım çok var tek bi fark var yumuşak ben bunu nasıl düzelte bilirim lütfen bana yardımm edersmisnnbench_O

sertlikten kasıt sanırım esnek olmayan kaslar...kasların esnekliği :

-genetik
-beslenme
-antrenman

ile yakından ilgilidir...

genetik bir kenara bırakılacak olursa; beslenmede " kırmızı et kaynakları "yerine alternatif kaynak kullanımı , ayrıca "kalsiyum alımı" (ki bu çok önemliidr,kalsiyum yetersizliği ve esneklik arasında yoğun bir ilişki mevcuttur)...antrenmanda esnetme gerdirme hareketlerinin mevcudiyei, sporun türü önemliidr...)

Back
Yukarı