sergen turaman Powerlifting Gelişim Günlüğü

Formum bu.form checkler için video atıyorum.[DOUBLEPOST=1488014631][/DOUBLEPOST]Geriye yaslanmıyorum.bu ilk sorunum.2tekrarsa bel büküldü.onu gördüm.farkettimde o sıra zaten beli yeterince sıkamadım o tekrar.başka hataları gören yazabilir.

Son düzenleme:
Belini kasarak harekete başla, bunu yaparken Anterior Pelvic Tilt posturel sorununda olduğu gibi bel kısmında bir çukur oluşacaktır, böylece bel bölgen daha sıkı olacaktır, sirtının ust kısmını da kasmayı unutma. Ayrıca ağırlığı kalçana doğru çekmeye odaklan, yukarı doğru kaldırmaya değil.

Bu ufak tefek sorunlar dışında genel olarak gayet iyi formun.

Bir de Sumo Deadlift yapmak sana daha uygun diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Bence gayet iyi. Ağırlık da yaşına ve kilona göre gayet iyi genç :)
Teşekür ederim abi saol :) çalışıyoruz bakalım[DOUBLEPOST=1488027301][/DOUBLEPOST]
Belini kasarak harekete başla, bunu yaparken Anterior Pelvic Tilt posturel sorununda olduğu gibi bel kısmında bir çukur oluşacaktır, böylece bel bölgen daha sıkı olacaktır, sirtının ust kısmını da kasmayı unutma. Ayrıca ağırlığı kalçana doğru çekmeye odaklan, yukarı doğru kaldırmaya değil.

Bu ufak tefek sorunlar dışında genel olarak gayet iyi formun.

Bir de Sumo Deadlift yapmak sana daha uygun diye düşünüyorum.
Saol abi.sumo deadlift mi geçsem acaba sen böyle diyince.hiç bir bilgim yok hakkında ama.conventional takılayım biraz ya.hem vucüt geliştirme açısından da daha iyi

Barı yukarı doğru çekerken bacaklarına doğru çek lockout esnasında kasıklarını bara doğru ileri ittir bu esnada da kalçanı sık. Ufak şeyleri halledersen formda pek sıkıntı yok bence, yaşına nazaran gayet iyi.

Helal olsun bu yaşta bu emek azim kararlılık. Takdir ettim kardeşim başarılarının devamını dilerim sağlıklı sporlar..

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tebrikler kardeşim zayıf gözüküyorsun bunu kötü anlamda söylemiyorum.
Kilona ve yaşına göre 100kg baya iyi.
Bazı noktalarda kaldırırken sırtını düz tutmuyorsun hafif yuvarlıyorsun dikkat et sakatlık olmasın onun dışında gayet iyi.

Kaldirirken daha erken nefes vermeye baslayabilirsin nerdeyse hareket butince befes birakiyorsun bu sokununu buraz zorlar
Bide indirirkende kaslar calisir sen indirirken resmen birakiyorsun.
Amacin sadece kaldirmaksa bilemem.
Onun disinda guzel gorunuyo tebrikler

Genel form iyi gibi, ama arkadasin dedigi gibi bir ya da iki gec bel bukuldu..
Bu is saniyelik hatayi affetmeyebiliyor, aman ozellikle sirt/bel bolgesi cok cok onemli.. 100 kez iyi yaparsiniz 1 hata spor hayatiniza buyuk darbe vurabilir.

Sent from my Nexus 9 using Tapatalk

Kaldirirken daha erken nefes vermeye baslayabilirsin nerdeyse hareket butince befes birakiyorsun bu sokununu buraz zorlar
Bide indirirkende kaslar calisir sen indirirken resmen birakiyorsun.
Amacin sadece kaldirmaksa bilemem.
Onun disinda guzel gorunuyo tebrikler
genellikle amacı sadece yarışma olan kişiler deadlifti böyle yapar
amaç kas gelişimi ise kesinlikle ağırlığı bırakmamak gerekiyor bu dengesiz bir gelişim yaratacaktır zaten

çok güzel gerçekten 100 kg ama dikkat etmekte fayda var ve gaza gelmek bu sporda büyük sakatlıklara sebebiyet verebiliyor gerçekten çok güzel bravo.

bel sıkıntılı ama halledersin uzun bacak kısa kolların var bence sumoyuda bi denemelisin.Başarılar dostum..[DOUBLEPOST=1488220817][/DOUBLEPOST]
bel sıkıntılı ama halledersin uzun bacak kısa kolların var bence sumoyuda bi denemelisin.Başarılar dostum..
Edit: kollar da uzunmuş olsun sen bi sumo dene :D

Helal olsun bu yaşta bu emek azim kararlılık. Takdir ettim kardeşim başarılarının devamını dilerim sağlıklı sporlar..

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Teşekürler abi[DOUBLEPOST=1488222523][/DOUBLEPOST]
Genel form iyi gibi, ama arkadasin dedigi gibi bir ya da iki gec bel bukuldu..
Bu is saniyelik hatayi affetmeyebiliyor, aman ozellikle sirt/bel bolgesi cok cok onemli.. 100 kez iyi yaparsiniz 1 hata spor hayatiniza buyuk darbe vurabilir.

Sent from my Nexus 9 using Tapatalk
O bel bükülmesi benim hatamdan kaynaklı tam kurulamadım o tekrar.zatem farkettim.dikkat ederseniz diğer tekrarlar düzgün beldeydi.evet çok haklısın kücük hatalara bakıyor[DOUBLEPOST=1488222593][/DOUBLEPOST]
çok güzel gerçekten 100 kg ama dikkat etmekte fayda var ve gaza gelmek bu sporda büyük sakatlıklara sebebiyet verebiliyor gerçekten çok güzel bravo.
Teşekkür ederim.çok haklısın.gaza gelmemeye çalışıyorum zaten lineer programda.herşey programa göre

Dün 100kg 5tekrar çıkardım.şimdi sıra 105te.ama uğprr lower çalıştığım için bir lower dayda yapıyorum tek set deadlift.diğer lower dayda deficitmi ,pausemi ,sumo mu yapsam diye düşünüyorum.zaten salondakiler ters motivasyonumu bozuyorlar ağırlıklarım barizdüşüyor

Back
Yukarı