SCHWARZXXL
Özel Üye
diez dedi:benim dikkatimi ilk çeken olumlu bir yön oldu..dirseklerini 90 derecenin altına indirmiyorsun yani barı ensene kadar indirmiyorsun..ben bu harekeri yapmıyorum ama tavsiye edilen şekli aynen böyle..rotator cuff'a zarar vermemesinin yollarından birisi..
Schwarzxxl ve salondaki müziği düşününce kaynağın sen olmadığını tahmin edebiliyorum..demotivasyon için birebir..![]()
Bunu "enseye press ne kadar gerekli?" başlığına da yazmıştım. Enseye press'de ağırlığı bu şekilde ense köküne kadar indirmeden yapıp, sonrasında dumbell press ya da sholulder press makinasında(ellerin arkaya değil yana doğru indiği) omuzu tamamlıyorum. Bu uzun süre sıkıntı çektiğim omuz eklemi ağrılarını sona erdirdi.
Müzik konusunda ise şöyle diyeyim. Bir ara kendi mp3lerimi götürdüm, ben gelince onları çalıyorlardı. Yalnız sevdiğin müziği dinlemek antreman performansını düşürüyor. Koşu gibi ritmik hareketlerde durum farklı ama böyle konsantrayon isteyen hareketlerde şarkıyı dinlemeye başlıyorsun, tamamen ağırlığa odaklanmış motivasyonu dağıtıyor.