SABAHLARI OMLET YERİNE ALTERNATİF

Dostlar merhabalar, iyi forumlar. Bir süredir diyetteyim sabahları 5 yumurta beyazı 1 sarısından omlet yapıp yiyorum yanında da 30-50 gr arası bir yulaf ezmesi tüketiyorum. Çocukluktan gelen bir tiksinti olduğu için haşlama yumurtayı asla ağzıma süremiyorum. Sadece omlet olarak tüketebiliyorum. Ama özellikle son 2 3 gündür omletin kokusu olsun tadı olsun yavaş yavaş tiksinmeye başladım yerine bir alternatif öneriniz varsa alabilirim :)

babamın yaptığı bi tarif tir adı çerkez yumurtası yapılışı

yumurtaları kaç tane istiyosan tavaya kırıyosun üstüne bir miktar un koyuyosun (un yerine sağlıklı bişey dersen lif a lif yani yulaf ı mikserde çek un haline gelsin ondan koy )
üstüne maydonoz ve soğan dogra bolca ve kızart mükemmel oluyor ve yumurta tadı gelmiyor

babamın yaptığı bi tarif tir adı çerkez yumurtası yapılışı

yumurtaları kaç tane istiyosan tavaya kırıyosun üstüne bir miktar un koyuyosun (un yerine sağlıklı bişey dersen lif a lif yani yulaf ı mikserde çek un haline gelsin ondan koy )
üstüne maydonoz ve soğan dogra bolca ve kızart mükemmel oluyor ve yumurta tadı gelmiyor
Hocam kafamda bir tarttım ekmek gibi oluyordur güzel olur fakat fazla zahmetli :D zar zor 5 yumurta kırıyorum uyanamıyorum sabahları :D

Back
Yukarı