Sabah Antremandan Önce Karbonhidrat Almak?

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve Noname03 tarafından 26 Temmuz 2018 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 2 üye.
  1. Noname03
    Offline

    Noname03 Üye

    Katılım:
    19 Temmuz 2018
    Mesajlar:
    119
    Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    Vardiyalı bir sistemli bir fabrikada çalışıyorum bir hafta 7-3 çalışıp diger hafta öglen 3 gece 12 şeklinde çalışıyorum öglen 3 de işe gittigim zamanlar sabah antrenman gidiyorum saat 8.30 gibi uyanıp 9.30 gibi kahvaltını yapıp 11 e yakın antrenmana başlıyorum ve sonrasında eve gelip yemegimi yiyip işe gidiyorum gece de 12.40 1 e yakın uyuyorum akşam 7 de fabrikadaki yemegi yiyorum ve saat 10.30 gibi gece kas yıkımını engellemek için için 3-4 yumurta beyazı ve yaklaşık 15-20 gram yer fıstıgı tüketiyorum şimdi 2 sorum var

    Forumda okudugum bir yazıda

    Antreman öncesi alınan karbonhidrat sadece kuruyemişler,yağlardan, süt ürünlerinden ve sebzelerden gelmelidir. kompleks veya basit karbonhidrat tüketilmemeli. whey de dahil. bunlar kan şekerinin yükselmesine sebebiyet verdiği için yağ yakımı sekteye uğramış diyetin gidişatı bozulmuş olur.

    1)Tarzında bir yazı yazılmış bu yüzden antrenmana gitmeden yulaf tüketmeyelim mi

    2)gece yatmadan 1.5-2 saat önce yedigim 3-4 yumurta beyazı ile yer fıstıgı (15-20 gram) dogru mudur yanlış mıdır gece boyunca kas yıkımını engellemek için yoksa bu beni yaglandırır mı?

    Teşekkürler
     
  2. ulaire
    Offline

    ulaire Üye

    Katılım:
    21 Mart 2013
    Mesajlar:
    2.020
    Beğenileri:
    1.190
    Ödül Puanları:
    123
    Şunu kim yazdıysa ondan koşarak uzaklaş. Antremandan 1-1.5 saat öncesine kadar yemekte sıkıntı yok, sadece gaz yapan yiyeceklerden uzak durmakta fayda var. Kas yıkımı dediğin kadar kolay değil ciddi anlamda uzun süreli açlık yada berbat ötesi bir beslenme planı gerekiyor. Yatmadan önce illa bir şey yiyeceksen lor daha mantıklı gibi yavaş sindirildiği için tüm gece vücuda besin sağlar ama gün içi beslenmen yeterliyse ona da gerek olmayabilir.
     
  3. Noname03
    Offline

    Noname03 Üye

    Katılım:
    19 Temmuz 2018
    Mesajlar:
    119
    Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    Lor demişken geçenlerde pazardan lor aldım tatlı lor diye geçiyor adı adamla biraz konuştum lor hakkında çünkü lorun tadı lokum gibi 1 kg olsa yenir o derece dedim nedir ne degildir bu dedi bu tam yaglı sütden yapılıyor bende besin degerlerine baktım internetten fazlı yaglı yag büyük ihtimal sütten geliyor ama yinede fazla daha az yaglı peynir çeşitlerinden ya da lorun daha az tuzlu ve yagsızını bulabilecegim yerler söyler misiniz?
     
  4. ulaire
    Offline

    ulaire Üye

    Katılım:
    21 Mart 2013
    Mesajlar:
    2.020
    Beğenileri:
    1.190
    Ödül Puanları:
    123
    Mahallede sütçü varsa alıyorsun 5 kilo süt, kaynamaya başlamadan içine limon sıkıyorsun ve kesilmeye başlıyor. Tülbentten süzünce yiyebileceğin en güzel loru (süt loru) elde etmiş oluyorsun. Yağsız olsun istersen pişirmeden önce 1-2 saat beklet üzerinde biriken kaymağı ayır. Lor için süzdükten sonra çıkan suyu tekrar kaynattığında bu seferde peynir altı suyundan lor elde etmiş oluyorsun. Miktar olarak ne çıkar onu bilemem. Peynir için de maya satılıyor. Sütü kaynattıktan sonra serçe parmağını 2-3 sn tutabilecek kadar soğutup mayanın üzerinde yazan miktara göre koyuyorsun. Belli bir süre bekletip süzünce mis gibi ev peynirin oluyor. Gene çıkan suya limon sıkıp pişirince lor elde ediyorsun. Zor gibi gözükebilir ama düşündüğünden daha kolay ve lezzetli. Ben son 2-3 yıldır marketten peynir yada lor almıyorum, almak zorunda kalırsam da bitmek bilmiyor.
     

Sayfayı Paylaş