Sağ ve Sol Biceps Farkı

Yaklaşık 3-4 haftadır aklımı karıştırıyordu fakat bu son hafta sağ biceps kasımın sol biceps kasımdan daha gelişmiş olduğuna emin oldum. Dıştan bakıldığında farkedilecek kadar büyük bir fark olmamasına rağmen antrenman esnasında bariz şekilde belli oluyor. Emin olduğum andan itibaren antrenmanlarda sol koluma sağ kolumdan daha fazla yüklenmeye başladım. Fakat buna rağmen iki kolumla da yaklaşık olarak aynı ağırlığı aynı set sayısıyla kaldırabiliyorum. Yani performans olarak büyük bi fark yok fakat hacim olarak fark olduğu belli oluyor. Ayrıca antrenman esnasında sağ kolumun yeterli olarak çalıştığından emin olabilirken sol kolumda aynı hissi yaşamıyorum. Ağırlığı kaldıramayacak hale gelse de herhangi bir yanma vs. hissetmiyorum. Ek olarak bir de kıyaslamak için iki kolumu da sıktığımda sol kolumu tam anlamıyla sıkamadığımı düşünüyorum. Acaba psikolojik midir ? Bilgilendirirseniz sevinirim.

benımde öyleydi 2-3 ay oncesıne kadar gene eşit çalışmaya devam bi kolun dıgerkıne gore daha gucsuz oluyor zamanla kaldır indir derken eşitleniyor

Zamanla duzelir diyorlar ama unutmamak lazim,insan simetrik degildir. Benimde tam tersi,sol kolum sagdan 1 cm daha kalın :)

GT-I8150 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Damar durumu buyuk ihtimalle esitlenmeyecektir. Genetik bir olgu. Fakat hacim ve guc farki calistikca esitlenecektir.
Hacım olarak esitlenir demek istedim.[DOUBLEPOST=1408462656][/DOUBLEPOST]
Zamanla duzelir diyorlar ama unutmamak lazim,insan simetrik degildir. Benimde tam tersi,sol kolum sagdan 1 cm daha kalın :)

Simetrik değil tamam da bi kolunu diyerinden fazla çalış bakiyim nasıl diyer kolu geciyo. ;)

Son düzenleme:
Benimde görünürde sağ ve sol arasında pek bir fark yok antremanlarda sola agirlik vermeye calissamda sol kolumu tam sıkamıyorum bile :)

daha güçsüz koluna göre ayarlarsan ağırlıkları bir yerde eşitlencektir zaten zamanla.

Gelismemis kola fazla yuklenmeyin derler hep. Zamanla esitlendigi soylenir.

fazla yüklenmekten kasıt güçsüz kola göre ağırlığı ayarlayıp klasik 9 tekrarsa işte yaptığı tekrar sayısı o kolun zorlancağı ölcüde normal rutinde yapılmalı aynı kiloylada yine aynı tekrarı diğer kola tabi kuvvetli olan kol max tekrarda yorulmicak ama bir müdet eşitlenene kadar idare :)

Back
Yukarı