Saçma besinler ile yağ yakılabilir - kilo verilebilir mi?

Fat2Fit

Üye
Selam arkadaşlar benim bi sorum var. Kalori alırken neyden aldığımın bi önemi var mı? mesela ben günlük 2500 kalori yakıyorum ve pizza, hamburger ve nestle nesfit gibi gıdalar ile 900 kalori alsam. (Hesapladım 1 haftadır böyle yapıyorum) yinede kalori açığı oluşturduğum için yağ ve kilo verir miyim? yoksa illa sağlıklı mı beslenmem lazım?
(Şuan kas yapmıyorum bi 5-10 kilo fazlam var göbeğimi ve yağlarımı eritmeye çalışıyorum)

Not: Günde 800-1000 kalori arası alıyorum ve 30 dakika koşup 200 mekik çekiyorum haftanın 7 günü. Boyum 1.87 Kilom 73,3 şuan. Yağlı bi vucudum var.

(bu dediklerimi yaparak kilo vermeye başladım hızlı bi şekilde ama yinede emin olmak istedim)

ve son olarak şunu eklemek istiyorum hamburger ve pizza dediğim şeyler fast food restoranlarından alınma değil tamamen doğal evde kendim marulunu köftesini hazırlıyıp çavdar ekmeği ile yiyorum.

tabiki mantıksal olarak verebilirsin dostum ama bir süre sonra 900-1000 kalori arası aldığın için metabolizman yavaşlayacak, insulin direncin artacak ve düzenli ağırlık çalışması yapmadığın için protein sentezin gittikçe azalacaktır. evet dediğim gibi kalorilerin bu seviyede kaldıkça kilo vermeye devam edersin ancak bir süre sonra anlattıklarım gerçekleşecek ve durumun kötü bir hal alacaktır. hayal ettiğin vücuda kavuşmak için dişini sıkmak zorundasın dostum ne yazık ki gerçekler böyle.

tabiki mantıksal olarak verebilirsin dostum ama bir süre sonra 900-1000 kalori arası aldığın için metabolizman yavaşlayacak, insulin direncin artacak ve düzenli ağırlık çalışması yapmadığın için protein sentezin gittikçe azalacaktır. evet dediğim gibi kalorilerin bu seviyede kaldıkça kilo vermeye devam edersin ancak bir süre sonra anlattıklarım gerçekleşecek ve durumun kötü bir hal alacaktır. hayal ettiğin vücuda kavuşmak için dişini sıkmak zorundasın dostum ne yazık ki gerçekler böyle.
Güzel yorumun için çok teşekkürler abicim. bu yaptığım saçma ve sağlıksız diyeti 1 ay kadar yapıp yağlardan mümkün olduğunca kurtulup hemen tekrardan salona gitmeye başlamak planım :D

şuanda benim yaptığım tam olarak bu evet çok iyi bi yağ yakımı olmayabilir hatta kas kaybıda yaşanacaktır ama bende bu tarz yapîyprum şu ara
proteini yüksek alıp diger makrolari cok kurcalamadan alinmasi gereken kaloriyi alip gunu kapatiyorum

Günlük 2500 yakıyorsan 2000 civarı alıp bununda %15-20 civarını abur cubur fast food vs ile alabilirsin. Bu tavsiyeye çok denk geldim

Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

flexible dieting yapabilirsin kalorinin %80i sağlıklı kalan %20 kısmı istediğin yiyeceklerden karşılayabilirsin mesela 200 kalori açık kaldı onu dondurma veya çikolatayla kapatırsın. dediğin şekilde de gerekli kaloriyi aldıktan sonra ne yersen ye yağ yakarsın sana kalmış.

Back
Yukarı