Saçların veya kılların jiletle kazındıktan sonra daha gür çıktığı görsel bir yanılmadan ibaret. Böyle bir durum yok, tamamen genetik yapı, beslenme ve hormonlar ile ilgili.
ben kazıtanlara sordugumda işe yarıyo dediler ama bazılarıda işe yaramıyo diyo anlamadım ?
Saçların gürleşmez veya seyrekliği geçmez aynı şey bende de var saçlarım doğuştan ince telli ve seyrek lise 1 den itibaren benle dalga geçerdi herkes kel olacaksın saçların gidecek diye şu an dalga geçenlerin çoğu kel oldu benimkiler aynen duruyor senin de böyle sanırım yani saçlarımız sağlam ama seyrek, bence iyi birşey en azından dökülmüyor genç yaşta kel olmuyoruz.
inşallah kel olmayız.babam kel anne tarafı saçları var dayımların saçları var benim saçlarda anne tarafına benziyo hem ince telli hemde dalgalı babamınkiler benim saça göre kalın düzmüş eski resimlere baktıgımda inşallah dayımlara çekmişimdir![]()
Kellik geni babadan aktarılır. Babada varsa, oğulda olma ihtimali maalesef çok yüksek. Bilin ki buna göre önlem almakta fayda var.
Baba kelse oğlu kel olacak diye birşey yok aynı mantıkla bakarsak babası kel olmayanın saçının dökülme ihtimali çok çok düşük olurdu ama piyangonun kime vuracağı belli olmuyor, benim amcalarım dedem dedemin babası yani baba tarafı hep gür saçlı ama bir tek babam kel 20 yaşında saçları komple dökülmüş.
Senin babanın saç yapısı da dayı olayı da benle aynıBenim dayıların da saçları dökülmedi. Az çok hangi tarafa çektiğini anlayabilirsin mesela benim baba tarafı tüysüz sakalsız anne tarafı ise tam tersi aşırı kıllı gür sakallı ben de çok kıllı/sakallıyım burdan anlayabiliyorum anne tarafına daha yakın olduğumu.
ya baban kelse kel olucaksın diye bişey olsa dünyada herkes ya kel yada saçlı olması gerekirdi
şaka bi yana kazıtmak sadece yeni yeni çıkarken daha sert gürmüş gibi insanı yanıltıyor ancak uzadıgında yine aynı bioxcin falan hiç bulaşma derini yara yapabiliyor beter olan arkadaşlarım oldu
benm babamın bi lafı var aynen aktarıyım
oğlum ben saçlarım dökülmesin diye 20 yaşımdan snra hep 3 numaraya vurdum saçlarımı varken bile dökülmesin diye kullanamadım ama dökülceği varmış döküldü
o yüzden senin saçın varken tara uzat kullan hiç olmassa varken kıymei olsun dökülceği varsa engel olamıyorsun zaten![]()
inşallah kel olmayız.babam kel anne tarafı saçları var dayımların saçları var benim saçlarda anne tarafına benziyo hem ince telli hemde dalgalı babamınkiler benim saça göre kalın düzmüş eski resimlere baktıgımda inşallah dayımlara çekmişimdir![]()
Şaka bunlar değilmi kellik geni?))
Şuan tıp literatürüne giren bişey yok..
Sadece saç deriniz hava su aşırı sıcak etksi ile oluşan çeşitli etkenlere bağlı olarak
Saç derinizin yağ oranını kaybetmesi ile alakalıdır
Şaka bunlar değilmi kellik geni?))
Şuan tıp literatürüne giren bişey yok..
Sadece saç deriniz hava su aşırı sıcak etksi ile oluşan çeşitli etkenlere bağlı olarak
Saç derinizin yağ oranını kaybetmesi ile alakalıdır