Sırttan Pres ve Boyun ağrısı

Öncelikle 2 yıllık halterciyim belirtiyim.Antremandan sonraki hareketlerime sırttan press i ekledim.Ama son zamanlarda boynum sık sık tutuluyor bu sabah kalktığımda başımda dönüyordu.Sizce bağlantısı var mı?

sırta pres biraz sakatlık riski olan bi harekettir en azından öne prese göre boyunu daha çok zorlar
umarım önemli bişe yoktur

sırta pres biraz sakatlık riski olan bi harekettir en azından öne prese göre boyunu daha çok zorlar
umarım önemli bişe yoktur

Hocam bir sorum olacak konu ile ilgili, sırttan press ile önden press aynı bölgeleri mi çalıştırıyor? Ben daha çok sırt ve kanata vursun diye yapıyorum sırttan

arkadaşlar 14 yaşındayım omzum genetik olarak geniş. Karın kası yapmanın daha zor olduğunu söylüyorlar omzum geniş olduğu için doğrumu ? bide bu yaşta protein hapı almak istemiyorum antreman sonrası 2 tane çiğ yumurta beyazını sütle karıştırıyorum yeterli olurmu

hoca değilim ama tecrübelerime dayanarak şunları söyleyebilirim
sırt ve kanatla alakası yok sırt ve kanat için barfiks , rowings ve türevi antremanlarına yoğunluk vermen lazım deadlifte alt sırt için
öne preste omuzları vurur sırta preste ancak sırta pres biraz daha arkaya vurur ve daha sakatlayıcıdır
sırta pres hiç yapmayan bodyciler vardır
illa yapacam dersen öne presten çok daha hafif ağırlılıklarla çalışmanı tavsiye ederim

hoca değilim ama tecrübelerime dayanarak şunları söyleyebilirim
sırt ve kanatla alakası yok sırt ve kanat için barfiks , rowings ve türevi antremanlarına yoğunluk vermen lazım deadlifte alt sırt için
öne preste omuzları vurur sırta preste ancak sırta pres biraz daha arkaya vurur ve daha sakatlayıcıdır
sırta pres hiç yapmayan bodyciler vardır
illa yapacam dersen öne presten çok daha hafif ağırlılıklarla çalışmanı tavsiye ederim

önden 45 kilo ile sırttan ise 30 kilo ile setliyorum bar ile.Oturarak yapmayı planlıyorum

kaldırabileceğin ağırlıklar sana bağlı
sana önerim eğer tecrüben yoksa omuz hareketlerinde birkaç ay çok ağır girme ve zorlama
nezaman ağırlıklar çok hafif geliyor o zaman ağırlık arttır
özellikle sırta preste bu geçerli önce sağlık
omuza preste zaten çok çabuk kilo arttıracak güce gelirsin

Son düzenleme:
kaldırabileceğin ağırlıklar sana bağlı
sana önerim eğer tecrüben yoksa omuz hareketlerinde birkaç ay çok ağır girme ve zorlama
nezaman ağırlıklar çok hafif geliyor o zaman ağırlık arttır
özellikle sırta preste bu geçerli önce sağlık
omuza preste zaten çok çabuk kilo arttıracak güce gelirsin

2 yıllık halter hayatım boyunca mecbur olarak yapıyoruz zaten.Çünkü silkmede yukarı itmede yardımcı bir hareket.En fazla 52 kilo bastım

Behind the neck barbell press hareketi arka omzu neredeyse sıfır çalıştırmasına rağmen programlara arka omuz hareketi diye yazılır ve yapılması çok risklidir.YAPMAYINIZ!

Back
Yukarı