Sırt Ve Triceps

Merhaba İki bölge hakkında bilgi almak istiyorum kafama baya bi takıldı ve sırt hareketlerinden karna çekiş hareketinde vucudumuz tamamen dik olup kollarımızla çekisi yapmamızmı gerekiyor yoksa hareket esnasında vucudumuz öne dogru gidip gelmelimi. İkinci olarak Triceps Hareketlerinde Halat İle yaptıgım bi hareket var halat ile yana açış degil aynı halat ile push donw yapar gibi yapmamı söyledi hoca tam olarak veriim alamadım o hareketin ismini bilen varsa söylerseniz veya nasıl yapıldıgını acıklarsanız sevinirim tesekkürler.

Çekişte vücut sabit olmalı fakat geriye doğru yatmayacak şekilde, dik ama hafif öne doğru. Omuzlar hareket edecek. Sırttaki kasılmayı ve gevşemeyi sağlayan omuzların hareketidir. Omuzlar sabit şekilde yaparsan bilek ve kol çalışmış olursun.

Halatla pushdown hareketi yana açılarak yapılır. Yana açmadan yap diyeni ilk kez duydum.

Seated rowda önemli olan dirsekleri çekebildiğin kadar geri çekmektir. Yani sırtı iyice sıkmak. İleri doğru uzatarak yapabilirsin.(karna çekiş dediğin)
Rope pushdown dediğin hareketin ismi. Yüksek ağırlık kullanıyorsan ellerini birleştirerek yapabilirsin. Ama doğru olanı yana doğru esnetmek.

İlgilendigin İçin Tesekkür ederim cevap verdiklerinden yola cıkarak birkaç şey daha kafama takıldı rope pushdown denen hareketi fazla agır girmiyorum zaten heryerde yana esnetilerek yapılıyor bu yüzden yana esnetilerek yapılanı yapmaya karar verdim ama birlesik yapılan ve esnetilerek yapılanın arasındaki fark nedir ? bide yeni başlayan birine agır kilolayla yapılan bi hareketi programa dahil etmek hocanın kötü oldugunumu gösterir ? yani demek istedigim ben bu hareketi yana esneterek yaptıgımda hoca beni uyarmıştı birlesik yap ve bu kilonun bana hafif oldugunu söylemisti ama hareketten verim alamıstım ve ben salonda bu hareketi yaptıgımda muhtemelen beni uyarıcak esneterek yapma birlesik yap diye ve ben psikolojik olarak biticem :(

şimdi senin nasıl bir vücutta hangi formda olduğunu bilmiyoruz veya hocanın bilgi seviyesini neden öyle bir şeyi belirttiğini rope pushdown tabiki açarak yapılır neden diye sormuşsun arka kolu sadece düz bir yer olarak düşünme onun da bölgeleri bulunuyor
belki hocan sende eksik bir şey fark ettiğinden böyle bişey demiştir

8daf0f1479a945149fc00971922cd637.jpeg

Düz indirmen uzun başı daha çok aktive eder. Bu yüzden daha fazla ağırlıkla çalışabilirsin. Kasın en büyük bölümü long başıdır. Yana esnetirsen biraz daha lateral yani yan kısma yük bindirirsin. Bu da arka kolun estetiği için iyidir at nalı dedikleri kısmı daha iyi aktive eder

Back
Yukarı