Sınav, kas ve kuvvet

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan swcos
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Hocam bilmiyorum benim kuzenim sırf şınav varyasyon + barfiks varyasyon ile 3 yıldır yapıyor baya iyi göğüs kası var.[DOUBLEPOST=1484432429][/DOUBLEPOST]Ha şundan şikayet ediyordu üst göğüs alta göre fazla gelişmiyor diyordu.

Bunu boks sporunu ele alarak sormuştum ama madem sınav hareketi güç kuvvet vs bir işe yaramıyor neden her antreman videosunda bu kadar çok sınav mekik cekiliyor?
Yani fazla işe yaramıyorsa bu kadar çok tercih edilmesi nedendir?

Bunu boks sporunu ele alarak sormuştum ama madem sınav hareketi güç kuvvet vs bir işe yaramıyor neden her antreman videosunda bu kadar çok sınav mekik cekiliyor?
Yani fazla işe yaramıyorsa bu kadar çok tercih edilmesi nedendir?
Kick boks, güreş, mma gibi mücadele sporlarıyla ilgilenenler, genel olarak core gücünü arttırmak, kondisyon elde etmek için bunları yaparlar. Yumruk atmak veya rakibi tutup yere indirmek için daha farklı metodlar mevcuttur.

calisthenicsde progresive overload şu şekilde zor oluyor bnim için normal vücut geliştirme antremanlarındada oluyor zaten
şınav ilk set 10 tekrarda tükendiysem ikinci set 8 üçüncüde 6 tekrarda bitiyorum neyapmalıyım sizce

calisthenicsde progresive overload şu şekilde zor oluyor bnim için normal vücut geliştirme antremanlarındada oluyor zaten
şınav ilk set 10 tekrarda tükendiysem ikinci set 8 üçüncüde 6 tekrarda bitiyorum neyapmalıyım sizce
Zaten olması gereken o. Progresive overload da amaç her antrenman daha da zorlaştırmaktır. Yani bu antrenman 10-8-6 yaptıysanız sonra 11-9-7 yaparsınız :) böyle böyle bir yerden sonra ağırlık ekleyerek devam edebilirsiniz

Zaten olması gereken o. Progresive overload da amaç her antrenman daha da zorlaştırmaktır. Yani bu antrenman 10-8-6 yaptıysanız sonra 11-9-7 yaparsınız :) böyle böyle bir yerden sonra ağırlık ekleyerek devam edebilirsiniz
saolun teşekkürler ama yağ yakma diyetinde kalori açığı olusturdugumuzdan progresive overload yinede olurmu ?

yeni başlamadım ama yeni başlıyanlar kadar ağırlık kaldırıyorum 7-8 şınav 0 barfiks 2 dips
mesela bench press 50 kg 12 tekrar
squat 30 kg 12 tekrar yarım inmiyorum aşşağıya tam iniyorum kalçam yere deycek kadar
ama artık salona gitmiyorum evde bi 15 20 tekrar şınav 15 barfiks 15 dips e ulaşıyım kemer alıcam zincirli takıp devam edicem[DOUBLEPOST=1504785540][/DOUBLEPOST]hocam böyle birşey buldum 2. 3. haftası felanda var şıanv sayısı arttırmak için güç programıymış ben bunu normal evdeki rutinime eklesem olurmu
mesela
şınav - bu programı uygluycağım 5 set
inverted row
tek ayak squat
plank

Eklentiler

• d4717b8e6849f66ec614966e857fe83b.jpg
    d4717b8e6849f66ec614966e857fe83b.jpg
    73,1 KB · Görüntüleme: 365
Son düzenleme:
Back
Yukarı