Abdominal egzersizlerin cardio etkisinde olduğunu okudum (bu forumda da, yağ yakarak kaslanmayla ilgili bir başlığın altında okumuştum, başlığı tam hatırlamıyorum, 1 saatlik bir egzersizde "7,8 dk abdominal, bir temel kas grubu çalışması, 2. abdominal, 2. kas grubu çalışması, 3. abdominal" şeklinde bir sıralamayla bir antrenman programı öneriliyordu). 10 dakikalık abdominal 30 dakikalık cardioya denktir, benzeri bir ifade de vardı, ama oranlarda biraz yanılıyor olabilirim. Bilinen bir şeymiş, doğru mudur? Doğruysa, günde 1 saat veya mümkünse 1 buçuk saat abdominal çalışarak 3,4 saat yüksek tempoda koşmuş gibi olur muyuz? Karın kaslarını arttırmanın karın bölgesindeki yağları azaltmada fazla etkili olmadığını (en fazla %20'lik sabit bir oran...) biliyorum. Karın kaslarının artmasıyla değil, cardio etkisiyle yağ yakımını hızlandırıp hızlandırmayacağını öğrenmek istiyorum. Zaten abdominal egzersizleri günde 1,1.5 saate kadar arttırırsak (her gün sadece 10 dk yapıyorum) karın kaslarımız güçlenmek yerine zayıflayacaktır. Eğer bu mantık doğruysa, yağ oranımı %5'lere getirene kadar, karın kaslarımın gelişiminden fedakarlık edebilirim. Sorularımı temize çekersem: 1- Abdominal egzersizler cardio etkisinde midir? Arttırılarak yağ yakımı hızlandırılabilir mi? 2- Abdominal egzersizler aşırıya kaçılarak yapılırsa, karın kaslarında bir sakatlanma riski uzak durmamızı gerektirecek kadar fazla mıdır? 3- İlk iki sorudan sağ çıkabildiysek, 1,1.5 saatlik abdominal egzersizleri -yağ yakımı hedefine göre- gün içerisinde bölerek yapmak mı daha faydalı olur?