SİDE BEND VE OMUZ DÜŞÜKLÜĞÜ

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan M.B
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

M.B

Üye
Arkadaşlar yaklaşık 2 aydır side bend yapıyorum antrenman sonları. 25er kiloluk plakalar ile . 2 ayın sonunda omuzlarda bi düşüklük hissetmeye başladım . Size side bend ile alakalı olabilir mi. Sonuçta 25 kilo ile hareketi yaparken omuzlarda ister istemez bir düşme meydana geliyor. Görüşleriniz bekliyorum . Şimdiden teşekkürler.

Devasa plakalarla side bend yapmanın bir anlamı yok.Oblikler zaten çok hızlı gelişir yani ağırlık kullanacaksanızda illa çok ağır kilolar kullanmanıza gerek yok.Büyük ihtimal side bend yaparken trapezlere yük bindirdin ve bundan dolayı omuzların düşük gibi bir görüntü oluştu.

Tavsiyem ağırlıksız, yerde oblik çalışman ve yaptığın diğer hareketlerinde de trapezlere vurdurmamaya çalışmak.Çalıştığın kilolar ağır geldiğinde trapezler çok kolay devreye girebiliyor..

25 kilo ile side bend? 7 yildir yapiyorum bu hareketi maximum 7.5 kg ile yaptim.arka omuz bunun uzerinde bir agirligi da zor tasir zaten.sen butun agirligi trapeze vermissin omuzlarin dusuk kalmis.yapman gereken tekrar sayisini arttirip agirligi dusurmen

25 kilo ile side bend? 7 yildir yapiyorum bu hareketi maximum 7.5 kg ile yaptim.arka omuz bunun uzerinde bir agirligi da zor tasir zaten.sen butun agirligi trapeze vermissin omuzlarin dusuk kalmis.yapman gereken tekrar sayisini arttirip agirligi dusurmen
Hareketi komple bıraktım artık. Sizce omuz düşüklüğü kalıcımı olmuştur yoksa zamanla geçermi ?

Aslina bakarsan bu biraz da genetik..ama sunlari yapman iyi gelecektir.kesinlikle trapez calisma ve omuz kasini yanlara acmak icin lateral raises hareketini arttirabilirsin bu omuzlarinin dusuk goruntusunu biraz azaltir.

• Like
Reactions: M.B
Aslina bakarsan bu biraz da genetik..ama sunlari yapman iyi gelecektir.kesinlikle trapez calisma ve omuz kasini yanlara acmak icin lateral raises hareketini arttirabilirsin bu omuzlarinin dusuk goruntusunu biraz azaltir.
Teşekkürler. Söylediklerinizi dikkate alacağım.

Back
Yukarı