Süt ve süt ürünleri kullanımı?

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve turkishnoobs tarafından 21 Mart 2016 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen kişi sayısı 1 user .
  1. turkishnoobs
    Offline

    turkishnoobs Üye

    Katılım:
    28 Şubat 2016
    Mesajlar:
    21
    Beğenileri:
    5
    Ödül Puanları:
    3
    Bunların kullanımını definasyon da önermiyorlar bunun sebebi nedir çoğu kişi böyle diyor ama net cevap alamadım cevaplarsanız sevinirim


    Sent from my iPad using Tapatalk
     
  2. Dynamo
    Offline

    Dynamo Üye

    Katılım:
    21 Ekim 2011
    Mesajlar:
    1.137
    Beğenileri:
    1.714
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    İstanbul
    İçindeki şeker miktarları ve salgılattıkları insülin. Light süt ve normal sütün besin değerlerine bakacak olursak tek fark yağ miktarı. İçlerinde ki şeker miktarı aynı. Bazı insanlar laktozsuz süt kullanıyor içinde şeker yok diye. Böyle bir şey de yok sütün laktozu alınamaz anca laktaz enzimi eklenir ki içen kişi laktozu sindirebilsin diye. Ben şahsen definisyonda tercihen ev yapımı yoğurt öneririm bakteriler bakımından.
     
  3. Darkmoon53
    Offline

    Darkmoon53 Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2016
    Mesajlar:
    102
    Beğenileri:
    15
    Ödül Puanları:
    28
    Ev yapimi yoğurtda laktaz enzimi yok mu?


    HTC One mini 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  4. Dynamo
    Offline

    Dynamo Üye

    Katılım:
    21 Ekim 2011
    Mesajlar:
    1.137
    Beğenileri:
    1.714
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    İstanbul
    Laktaz enzimini normalde insan vücudu ince bağırsaklarda üretir. Fermente edilmiş süt ürünleri (peynir, yoğurt vs.) süte göre daha rahat tüketilebilir.
     
    Darkmoon53 bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş