Yapılan deneyler sütün kemik gelişimi için faydalı olmadığını kanıtlıyor,bunun aşırı ya da az tüketimle alakası yok.Kesin zararı var diyemem ama son yıllarda doğal olmayan her şeyin zararlı olduğunu,sütün de zaten insan doğasına aykırı olduğunu düşünüyorum.Sonuçta anne sütünden sonra vücut laktaz enzimi üretmiyor,bu kadar insanın sütü tolere edememesi,sürekli alerjik problemler yaşanması ya da klinikte yapılan araştırmalarda galaktozun inflamasyon etkileri vs'de bu tezimi destekliyor.
Tabii tam tersi de olabilir,burda mutlak doğruyu aramıyorum kendi düşüncelerimi söylüyorum.Dediğiniz gibi sağlıklıdır,tüketilebilir denmesi de gayet doğal.
Aynı şekilde doktorlar şeker hastalarına pirinç,kepekli ekmek,früktoz vs'de öneriyor,litaratür bunu dayatıyor çünkü ama akıl var mantık var noktası önemli.Araştırıp,düşünüp,analiz edip en doğru olana ulaşmak gerek.
--- Mesaj birleştirildi, 17 Ocak 2019 ---
Mesela bu BBC'deki haberde sütün,mısır gevrekleriyle birlikte nasıl temel besin denilerek pazarlandığını anlatıyor gibi
https://www.bbc.com/turkce/haberler/2015/07/150706_vert_fut_sut
Son düzenleme: 17 Ocak 2019