Süt+Soya Unu+Bal+Muz=?

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan rsL
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Dostum öncelikle sağol böyle bi konu paylaştığım için.Hemen bu akşam deniyeceğim =)

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 20:08 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 20:00 ----------

Yakınımda bulunan bi markete hemen gidip aldım bune ya yenirmi bu kokusu bile iğrenç sütle karıştırıp içmeyi denedim yok olucak gibi değil.
Marketteki çalışanla biraz muhabbet ettik. Şaka olarak kek falanmı yapacaksın diye sordu.Bende durumu anlattım,spordan anladığını onun yerine süt tozu almamı söyledi.Biraz araştırdım protein değeri oldukça yüksek isterseniz bi ona bakın derim.
 
soya unu protein oranı %52 dir oldukça yüksektir. bitkisel protein %40 -%55 arasından biyo yararım sağlar. yani 100gram proteinde 52 gr protein yarısı 26gr civarında almış olursunuz. Birde tadı çok kötüdür. Soya ununda ekmek ve pasta yapmaya çalışsanız bile yarı beyaz un yarısı soya unu olmak zorundadır yoksa tadından dolayı yenmez. bu oranda biyo yararım protein oranı 15 gr düşer. Onun yerine tavuğun protein biyo yaranım etkisine bakarsanız 100 gramda 22gr protein almış olursunuz derisi çıkarılmış tavuğun yağ oranı biliyorsunuz
Öğünlerinizde , ekmek olsun diyorsanız soya unu ekmeği olabilir. Soya unu bir protein tozu gibi asla düşünmeyiniz. Hayvansal proteini kas dokusunda creatin bulunduğu için protein ihtiyacını çoğunu hayvansal proteinlerden karşınlanması daha doğru olur.
Ama ildede protein tozu yerine kullanacaksanız küçük kalıplarda draj (hap gibi) yapıp kullanabilirsiniz Sulandırmadan kullanmalısınız. sulanırsa iğrenç tadı ortaya çıkar
 
Back
Yukarı