Sürantrene Olmak

Bir süredir cardio çalışıyorum.Salonda ki hocam haftanın belirli günleri dinlenmelisin yoksa sürantrene olursun diyor.Fakat profesyonel spor yapanların her gün antrenman yaptıklarını biliyorum.Her gün ortalama 1.5 saat çalışıyorum sizce ara vermelimiyim ?

profesyoneller gibi antrenman yapan adamın, profesyoneller kadar spor geçmişi, profesyoneller gibi özel eğitmeni, profesyoneller kadar bütçesi ve profesyoneller gibi beslenme tarzı olmalı.
yani şöyle 5 yıllık bir geçmişin, başında özel hocan, cebinde aylık 15 bin liran, ve günde 1.5 kilo sığır eti 20 yumurta vs alabilecek bir miden varsa, elbette profesyoneller gibi çalış. ama değilse, hocan ne derse onu yap bence.

Benim kastettiğim farklıydı.Misal futbol antremanından önce kuvvet çalışması oyuncuların sürantrene olmasını engelleyebiliyor.Bu tarz ara çalışmalar ile sürantrene olmaktan kaçılabilir mi ? Antrenman biliminden anlayan birisi cevaplarsa daha sağlıklı olacak.

bak bu defada futbolcuyu örnek veriyorsun. sen hiç profesyonel bir futbolcuyu yakından izledin mi? onlar insan değil. ama neyse, anlayan biri cevap versin :) muhtemelen anlayanlar sana "haftanın 8 günü çalış" diyecektir.

Overtraining olmak aslinda basli basina bir hastalik denilebilir. Bu durum icin yillari asmis bir spor gecmisi gerekli. Ve ayrica bu durum bir surec sonrasi olusur. Sac dokulmesi,kas kuculmesi,agresiflesme,uykusuzluk gibi belirtileri var. Yani sen haftada fazladan bir iki gun fazladan calissan sana zararli dinlenmen de lazim ama overtrained olmazsin :)

Surantrene olmak oyle kolay birsey degildir inanin, burada mesele hergun calismaktan ziyade hergun ne calistiginiz aslinda

Sic Semper Tyrannis

Cardio esnasinda kaslarindaki kasilmalar az gerceklesiyor eger guzel besleniyorsan sorun olmaz ama beslenme yapamiyorsan senin icin problem ama ahirlik calismalarinda vucudu dinlendirmen gerekiyor

Hergun antrenman çok fazla. Haftada 2 gun en fazla cardio öneririm... profesyoneller ona göre besleniyor ona göre gelişiyor ona göre yaşıyorlar. Çok fazla cardio kalbi yormaktan başka bir işe yaramayacağı gibi kas dokusundan kaybetme ihtimali de var

Hergun antrenman çok fazla. Haftada 2 gun en fazla cardio öneririm... profesyoneller ona göre besleniyor ona göre gelişiyor ona göre yaşıyorlar. Çok fazla cardio kalbi yormaktan başka bir işe yaramayacağı gibi kas dokusundan kaybetme ihtimali de var

Tek tip antrenman yapmak uzun vadede sonuç vermeyecektir. Dayanıklılık ve kuvvet antrenmanmaniyla alterne bir egzersiz programın olursa daha sağlıklı olur.

Her gün spor yapabilirsin. 1,5 saat çok uzun bir süre değil. Ama antrenmanlarını çeşitlendirmelisin. En az 3 günü ağırlık antrenmanlarına ayır.

çok uzun süreli çalışmalarda arada bir kaç hafta vucudunu dinlendir

çok iyi beslenmek iyi uyumak ve farklı kas gruplarını çalışmak şartıyla olur mu olur ama bizler pro değiliz iş var okul var zaman para kısıtlı eğer imkanların genişse kolay gelsin

Back
Yukarı