Row hareketi ve bulantı sorunu.

Programıma biraz geç ekledim row egzersizini çünkü sırt ve trapez ağrısı yaşamaktaydım. özellikle sehpada one arm dumbell row çalışıyorum 2*15 yapabiliyorum ancak acayip bulantı yapıyor kusacak gibi oluyorum. öğlen yemek yediğim halde akşam 7 gibi 5-6 saatlik boş miğdeyle bile bu böyle. eğerki antremanda su filan içmeye kalkarsam daha berbat bir hal alıyor. sizde de row hareketleri bulantı yapıyormu merakımdan açtım konuyu.
 
Kambur durarak çekiyorsan sebebini bende bilmediğim şekilde bulantı oluyor.
Rowing yaparken, göğsü dışarı çıkartıp, sırtını sık.

I believe in Fitness
 
haklısınız galiba evde yalnız çalıştığım ve boy aynası olmadığı için farketmiyorum. ama 1-2 hafta önce beni izleyen arkadaşım sırtımın hatalı durduğunu söylemişti ama çok önemsememiştim. olmazsa cep telefonu ile bir video alıp izleyeyim. ilginç olan bulantının kusacak dereceye kadar çıkması oluyor bazen.
 
Yemeğini yedikten en az 1-2 saat sonra idmana girmeni tavsiye ederim kardeşim vücut pozisyonun anormal olduğu için mide beklenmedik bir tepki veriyor olabilir , ben duruştan değil yemekten kaynaklandığı kanısındayım ama resim vs. Goremeden net birşey söylemek mümkün değil
 
Row hareketi anatomimize uygun olmayan bir eğilme biçimi olduğu için baş dönmesi, bulantı, tansiyon problemlerini de yanında getirebiliyor.
Ortostatik regülasyon bozukluğu diye de bir rahatsızlık var, birçok hastanede spor hekimleri var gitmekten çekinmemeli, doğru bildiğimiz birçok Yanlışı da öğrenme Fırsatı buluyoruz doktordan.
Saygılarımla


İnstagram --- > faiksafak


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Row hareketi anatomimize uygun olmayan bir eğilme biçimi olduğu için baş dönmesi, bulantı, tansiyon problemlerini de yanında getirebiliyor.
Ortostatik regülasyon bozukluğu diye de bir rahatsızlık var, birçok hastanede spor hekimleri var gitmekten çekinmemeli, doğru bildiğimiz birçok Yanlışı da öğrenme Fırsatı buluyoruz doktordan.
Saygılarımla


İnstagram --- > faiksafak


Sent from my iPhone using Tapatalk
evet bu konuya yoğunlaşıp çözüm aramayı düşünüyorum. squat hareketinde bile nefes nefese kalırken ama en ufak baş dönmesi yaşamazken deadlift sonrası baş dönmesi yaşamam ve row hareketi sonrası bulantı oluşması olayının farkına varmış oldum. sırt kası çalışması tansiyon dengesizliklerine sebep oluyor olmalı. yaşım 41 zaten birkaç yıldır tansiyon dengesizliği çekiyordum. demekki sırt kası zayıf nokta olarak ortaya çıktı ve kendimi riske atmadan sırt kası setlerini artırıp bikaç ay gelişmeleri takip ediceğim. teşekkürler yorumlarınız için.
 
dün antremana 6 saatlik boş miydeyle çıktım ve çok sevdiğim :) onearmdumbellrow hareketini tam nizami yaptım çok zorladı 20 olan tekrar 15 olarak çıktı ama bulantı yok. özellikle sırtın dik durup kamburlaşmaması gerekiyor kamburlaşma hareketi daha güçlü yapmayı sağlıyor ama miydenin de anormal bir şekilde kasıldığını fart ettim neredeyse adonis ve orta sixpack kasları devreye giriyor.
 
Back
Yukarı