Ramazan geliyor ağırlık antremanı

merhaba,
Ramazanında gelmesiyle oruç tutmayı düşünüyorum. 4 aylık bir spor birikimim var ramazanda verdiğim emeği kaybetmek istemiyorum. Ramazanda nasıl bir yol izlenebilir bildiğiniz gibi çok aç kalıyoruz.Sizde oruç tutucaksanız nasıl bir beslenme ve çalışma programı uygulamayı düşünüyorsunuz?
Yardımcı uzun süredir yapan arkadaşlar varsa yardımcı olursa sevinirim.

Bu konuda kendi edindiğim bir deneyim yok ama araştırmalarıma dayanarak full body antrenmanı öneriliyor ve oruçluyken yüksek oranda su kaybı olduğundan antrenman öncesi su tüketmek önemli örneğin yarım saat öncesine yarım litre şeklinde
Ayrıca iftardan minimum 1 1.5 saat sonra spora başlamakta önemli

D6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Benim önerim iftarı az miktar yiyecek ve bol sıvıyla yapıp üstüne antrenman yapmak. Antrenmanı aç yapmanızda büyük sorun yok, antrenman sonrası iftarınızı yapabilirsiniz. Ben 1 seneye yakın süredir aralıklı oruç yöntemiyle besleniyorum, tüm antrenmanlarım 16 saat açlık üzerine ve bir performans ya da kas kaybı yaşamadım, antrenman öncesi 10 gr. kadar BCAA tüketiyorum ama zorunluluk değil.
Aç kalındığında kasların erimesi teoride doğru fakat genelde 3 gün ve üstü açlıklarda belirgin etkisi oluyor, toplam kalori alımınız ve makro dağılımınız yeterliyse, özellikle bu dönem için protein alımınıza ekstra dikkat ediyorsanız bence hiç bir kas kayıbı olmadan ramazanı geçirebilirsiniz. Kendi özelimde aralıklı oruç metoduyla beslenirken kas kütlesi de kazandım.

Back
Yukarı