Rakamlarla Gerçekler ! (Vg-Fitness-Beslenme)

Arkaslar bu konuya sizde bildiklerınizi yazın.gerçekten içlerinden çok önemli bilgiler edindım sizde faydalanın..Sürekli güncel tutalım.
Kas yapmak ve yağ yakmak için haftada yapılması gereken antreman sayısı = 3
Bir erkegin spor yaptıgı günde üretkenliginın artiş yüzdesi = 15
Agırlık antremanlarında set aralarındakı ideal dinlenme süresi(sn) = 60
Sıvı ihtiyacını gideren bir erkegin 3 setlik egzersizde tekrar sayısını artırma yüzdesi = 17
Bir antremanı kaçırinca bir sonrakini kaçırma riski(%) = 61
Yaglı bir göbegı olan erkeklerin kalp krizi gecırme riskindeki artiş yüzdesi = 60
59 = Daha büyük kas gruplarını çaliştırdıgınız antremanlarda harcadıgınız kalori %59 artar.
76 = Zamansızlıktan sporu ihmal eden erkeklerin %76 sının formunu koruma şansı daha azdır.
15 = Agırlık kaldırma çalışmasında kalbinizin atışi,kosuya oranla 15 kere daha fazladır.
18 = Bel bölgenizden 4.5 kg kaybederseniz , dizlerinize uygulanan baskı 18 kg azalır.
19 = Antrenman yapamayacak kadar formsuz oldugunu söyleyen erkeklerin yüzdesi.
42 = Daha uzun yaşamak için forma girmeye çalışan erkeklerın yüzdesi.
32 = Evde antreman yapan erkeklerin yüzdesi.
2 yada 4 = Birçok araştırmaya göre yag yakma hormonlarını max. seviyede harekete geçirmek için yapılması gereken set sayısı.
8 yada 15 = Yag yakma hormonlarını max. seviyede harekete geçirmek için yapılması gereken tekrar sayısı
60 = Antreman boyunca yag yakma hormonlarını yüksek tutmak için setler arası ideal dinlenme süresi.
3 = Harekettem max. verim alabılmek icın pek cok harekette agırlıgı 3 sn de indirin.
75 = Bir seti bitirdikten 1 dk sonra geri kazandıgınız gücün yüzdesi.
%36 = Danimarkalı araştırmacılara göre bir sporcu 12 hafta hergün 8 tekrar knee extension yaparak kuadriseps kaslarının gücünü yüzde 36 artırıyor.
32 Dakika = Wisconsin Üniversitesı arastırmacılarına gore 32 dk aghrlık antremanı yapmak metabolizmanizın 38 saat hızli çalismasını saglıyor.
%9 = Tunuslu arastırmacılara gore 12 hafta boyunca süpersetlerden oluşan bir antreman yapan erkeklerin vücutlarında %9 luk yag oranı düşüşü oluyor.
%14 = Britanya da yapılan bir arastırmaya gore erkeklerin yüzde 14 ü kilo vermek amacıyla spor salonuna yazılıyor.
%15 = Oklohama üniversitesi araştırmacılarına göre 6 hafta boyunca haftada 2 kez squat yapan erkeklerin sıçrama mesafesi bir öncekine göre yüzde 15 daha artıyor.
70 = standart bir erkeğin bench press sehpasında kaldırdığini iddia ettiği kilogram.
455 = Bench press hareketinde dünya rekortmeni Gene Ryc Hlak Jr. ın kaldırdıgı kilo.
22 = Bench press yaparken yardım almadıgı icın agırlıgın altında kalan erkeklerin oranı.
41 = Standart bir erkegın yapabildıgı ort. şınav sayısı.
26 = Erkeklerın %26 sı bicepslerıne trıcepslerınden daha cok önem verdgını söylüyor.
%67 = kolunuzdaki kasların %67 si trıcepstir.
5 = Kollarınızı 1.5 cm kalınlaştırmak icın yaklasık 5 kg
kas yapmak zorundasınız.
%29 = Hayatı boyunca deadlift yapmamis erkeklerın oranı.
440 = 2006 yılında Andy Bolton tarafından deadlift hareketınde kaldırılan en yüksek kilo.

Men's Health posterlerinden alıntıdır.

Teşekkürler yararlı bilgiler var güzel paylaşım yalnız daha yalın sade bir anlatım kullanabilirdin kimi yerde yüzdelik terimler varken kimi yerde sadece rakamlar var :)

(70 = standart bir erkeğin bench press sehpasında kaldırdığini iddia ettiği kilogram.)

Standartın altındaymışım :D

Teşekkürler yararlı bilgiler var güzel paylaşım yalnız daha yalın sade bir anlatım kullanabilirdin kimi yerde yüzdelik terimler varken kimi yerde sadece rakamlar var :)

(70 = standart bir erkeğin bench press sehpasında kaldırdığini iddia ettiği kilogram.)

Standartın altındaymışım :D

Kocaman işaretledim bak :D İddaa ettiği yani Salladığı denmek istenmiş :D Merak etme standart altı falan değilsin thums:

5 = Kollarınızı 1.5 cm kalınlaştırmak icın yaklasık 5 kg kas yapmak zorundasınız.
oha be ne diyim yalanın batsın.gün geldi benim 1 ayda kolum 1.2 cm arttı kilom ise yarım kilo artmıştı aynı zamanda yağ olarak kilo vermiştim hatta en son. bu 5 kg kas nasıl alıncak???1 senede mi?

5 = Kollarınızı 1.5 cm kalınlaştırmak icın yaklasık 5 kg kas yapmak zorundasınız.
oha be ne diyim yalanın batsın.gün geldi benim 1 ayda kolum 1.2 cm arttı kilom ise yarım kilo artmıştı aynı zamanda yağ olarak kilo vermiştim hatta en son. bu 5 kg kas nasıl alıncak???1 senede mi?

Kolunuzu 2. De sıcak ölçmüş olabilirmisiniz? Yarım kg alıp 1.5 cm kalınlaşması olanaksız gibi birsey cünkü..bunun daha bacak-omuz-gogus-karın-sırtı var..

5 kg kasa 1,5 cm olayı tam kolpa. Zamanında Bende 2 ayda 1,5 cm kol ölçüsü almıştım kilom da aynıydı. Bu süreçte 5 kg yağ yakıp 5 kg kas almamışımdır herhalde :) Bunlar dışında hakkaten güzel ve yararlı bilgiler var.

Bazı zırvalara derken cadocx , o zaman burdaki yanlişları göster ve dogrusunu açıklada biz ögrenelim dogrusunu..alay manasında yazmıyorum.gercekten biliyorsan açıkla..

Rakamlar ilginç gerçekten. darknessword rakamlarla çalışmayı seviyor.thums:

Benim en çok dikkatimi çeken "18 = Bel bölgenizden 4.5 kg kaybederseniz , dizlerinize uygulanan baskı 18 kg azalır." cümlesi.

Bel bölgesinin dizler üzerindeki etkisinin bu kadar fazla olduğunu bilmiyordum.

koldaki1,5 cmlik gelişme tek başına 5 kg yapmıyor.1.5 cm gelişirken vücuttaki diğer kaslarda da aynı oran geliştiğinde 5 kg alınmış olur.

Back
Yukarı