Gainerlerin kullanımı farketmez.Ama spordan hemen sonra alınırsa vücutta kullanımı daha verimli olur.tabi sporu cok gec saatte yapmıyorsan.Gainerin kilo aldırma mantığı su sekilde işler.Sizin mesela haftada yarım kg almanız icin günlük 3000 kalori almanız gereklidir.Siz ise istahınız olmadıgı icin günlük anca 1800-2000 kalori alıyorsunuzdur.Bunun üzerine günlük 1 ölçek gainer icerseniz oradan 1200 falan gelir,bu sizi 3000 kaloriye ulaştırır ve hergün bu sekilde beslenip 1 ölçek gainer icerseniz haftada yarım kg kilo almıs olursunuz mesela.Buradaki değerleri sallıyorum.Mantıgını anlatmak icin.Siz eğer gainer almamıs olsaydınız bunun yerine kendinizi zorlayıp normal besinlerle 3000 kalori almıs olsaydınız yine 1 hafta sonunda yarım kg almıs olacaktınız.Mantık bu.Ha ben gainer aldım kullanacam diorsan ilk önce haftada 1 kg almak icin günlük alman gereken kaloriyi bul(spor yaptıgını da dahil ederek hesaplayan siteler var buralarda bul günlük alman gereken kaloriyi) buna göre normal yediklerinden günlük kaç kalori alıyorsun hesap et.Kalan kaloriyi de gainerden karşıla.Spor sonrası kullan gainer + proteini.Proteinin yarım ölçegini sabah kalkar kalkmaz iç,diğer yarım ölçegini de spordan sonra gainere ekle öyle iç.Eksiğin göğüs tamamen hacimsiz.Sırtta hacim yok.Kolda normal ama büyümesi gerek,ki kol büyüyecekse omzun da büyümesi gerekir orantısızlık olmaması acısından.Ama su anda en geride kalan bölge gögüs gibi duruyor bana kalırsa.