Protein Tozunun Karaciğeri Oranlarını Arttırması Hakkında

Selamlar bugün doktora gidip karaciğer,böbrek,kalp testlerimi yaptırdım. Kalp ve böbrekte bir sorun yok. Ama karaciğer alt ve ast oranları artmış.Daha güzel açıklamak gerekirse

Alt:
önceki değer(11.10.2014): 17
şimdiki değer(11.12.2014): 25

Ast:
önceki değer(11.10.2014): 19
şimdiki değer(11.12.2014): 31

Oranlar yükselmiş fakat Normal değerler 5-40 arası.Siz ne düşünüyorsunuz?

yani protein tozunuza bağlı durum değişir bence sonuçta karbonhidratın fazlası yağ olarak depolanır protein fazlasıda idrar ile atılır diye biliyorum. öyle protein tozları varki 0 yağ 0 a yakın karbonhidra ( dymatiz iso 100 ) salonda var bizim bende canım isteyince idmandan sonra 1 kaşık alırım. karaciğer yağlanması birazda kilo ile alakalı sonuç olarak tüm vücut yağlıysa karaciğerin yağsız olması mümkün değildir. ben protein tozundan olduğunu sanmam ama daha bilgilii arkadaşlarda yorum yaparsa ve yorumum yanlış ise öğrenirirz doğrsunu.

Protein tozu karacigerde yaglanma ve zorlanmaya dayali olarak sivilce yaptigini duymustum. Karaciger icin koca kari kurleri var nette :) saracoglu adindaki doktor limon ve maydonoz kuru yapilmasini tavsiye ediyor. Bilgisi olan varsa paylassin lutfen.

GT-I8150 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Ben Protein tozunun vücuda herhangi bir zarar verdiğini düşünmüyorum içeriğinde ki kimyasallar belki verebilir ayni zamanda Protein tozunun besin değeri olduğuna da inanmıyorum yani 30 gr lik serviste bulunan 24 gr proteini vücudun kullandığına inanmıyorum bence vücuda girdiği gibi geri çıkıyor :D

Usta zarari var demiyorum ama 2 ay boyunca 1 olcek kullandim antremandan sonra sabahlarida 4 yumurta yedim karaciger enzimlerim suan sinirin cok ustunde

Back
Yukarı