Protein tozu yerine light süt

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve feritferitxd tarafından 19 Ocak 2015 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 3 üye.
  1. feritferitxd
    Offline

    feritferitxd Üye

    Katılım:
    9 Şubat 2012
    Mesajlar:
    161
    Beğenileri:
    25
    Ödül Puanları:
    28
    Merhaba arkadaşlar protein tozu yerine süt neden tercih edemiyoruz merak ediyorum besin değerleri aynı gibi gibi.
    1lt light süt =310 kcal 33 gr protein 35 seker 2.5lira =2.5tl
    1 protein shake =150 kcal 27 gr ******seker 4 lira
     
  2. Murat Aksz
    Offline

    Murat Aksz Üye

    Katılım:
    15 Ocak 2015
    Mesajlar:
    14
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    kayseri
    Protein tozunu kullanmadaki sebep protein ihtiyacimizi karsilamanin yaninda daha onemlisi kisa surede vucudumuza protein destegi saglamak.yani spordan hemen sonra aldigimiz protein tozunu vucudumuz yarim saat civarinda aminoasitlere cevirerek kaslarimiza iletir.verdigin ornekteki sutun ise kaslarimiza ulasmasi uzun suren bi kaynak.ozellikle gece yatmadan icilir ki 8 saatlik uykumuz suresince casein proteini vazifesini yani 8 saatlik besinsiz bu uzun surecte protein kazanmamizi saglar.
     
  3. onur04
    Offline

    onur04 Üye

    Katılım:
    31 Mart 2014
    Mesajlar:
    281
    Beğenileri:
    181
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    Cunku light sut dedigin uht süt,yani beş para etmeyen bir sıvı.şahsen iceriginin de ustunde yazanlarla ayni oldugunu dusunmuyorum.pastörize sut icerim dersen daha iyi,ama genede %80 oraninda casein alacaksin yani antrenman sonrasi icin bir anlam ifade etmiyor.whey proteini sütteki az oranda bulunan maddenin ayristirilmasidir.ayrica 1 bardak whey 4 tl ye geliyorsa kaziklandin demektir.mesela optimum alsan 180-200 tl civari,74 servis. 2.5 tl civarina denk geliyor.ayrica sut konusunda ciddi tartismalar donuyor,kemik erimesine neden oldugu soyleniyor.zaten bir doktorun sut icin dedigini duymadim,sut urunleri tuketin diyorlar.
     

Sayfayı Paylaş