kivilcimerbas
Üye
2 senedir sene başına 3 ay olmak üzere fitness yaptım azar azar fayda gördüm tabi ki ama artık 2katını uygulamak istiyorum yani sene başına 6 ay
bu sene 15 eylül de başladım hemen 5 gün sonra protein tozu denemek istedim kampanyalı bir ürün aldım
ürün adı: Perfect nutrition whey vintage 3-fx ve amino perfect nutrition xtramin pro-2700
ürünleri yarıladım 1.5aylık bir süre oldu sayılır
antrenman günlerim pazartesi-çarşamba-cuma
pazartesi: 3 göğüs 3 pazu 3 bacak farklı farklı hareketler yapıyorum diyelim 3x8 olarak başladım neden şimdi her zaman 4x12 yapardım ağırlığı az tutardım sormak istediğim asıl soru 4x12 az ağırlık ve 3x8 fazla ağırlığın arasındaki fark nedir?
benim bildiğim yanlış mı?
3x8 fazla ağırlık ( örneğin dumbell pazu 8kg)=şişen kas
4x12 az ağırlık ( dumbell pazu 5kg)=sık hareket = güç ve parçalanan kas = yağsız bir kas görüntüsü
az mı geldi ağırlık orantıyı kuramadıysanız şöyle yapalım..
bench press 3x8 iken=bar 20kg taktığım ağırlık 15-15
yine aynı şekilde 4x12 taktığım ağırlık 7.5-10 arasında değişiyor
(sizce protein tozuna devam mı etmeli bcaa mı almalı yoksa bırakmalı mı?)
(pazumun hiç geliştiğini hissetmiyorum ağırlık hiçbir zaman değişmedi
bu sene 15 eylül de başladım hemen 5 gün sonra protein tozu denemek istedim kampanyalı bir ürün aldım
ürün adı: Perfect nutrition whey vintage 3-fx ve amino perfect nutrition xtramin pro-2700
ürünleri yarıladım 1.5aylık bir süre oldu sayılır
antrenman günlerim pazartesi-çarşamba-cuma
pazartesi: 3 göğüs 3 pazu 3 bacak farklı farklı hareketler yapıyorum diyelim 3x8 olarak başladım neden şimdi her zaman 4x12 yapardım ağırlığı az tutardım sormak istediğim asıl soru 4x12 az ağırlık ve 3x8 fazla ağırlığın arasındaki fark nedir?
benim bildiğim yanlış mı?
3x8 fazla ağırlık ( örneğin dumbell pazu 8kg)=şişen kas
4x12 az ağırlık ( dumbell pazu 5kg)=sık hareket = güç ve parçalanan kas = yağsız bir kas görüntüsü
az mı geldi ağırlık orantıyı kuramadıysanız şöyle yapalım..
bench press 3x8 iken=bar 20kg taktığım ağırlık 15-15
yine aynı şekilde 4x12 taktığım ağırlık 7.5-10 arasında değişiyor
(sizce protein tozuna devam mı etmeli bcaa mı almalı yoksa bırakmalı mı?)
(pazumun hiç geliştiğini hissetmiyorum ağırlık hiçbir zaman değişmedi