Protein Tozu Mu, Balık Yağı Mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan BigMen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

BigMen

Üye
Merhaba beyler...

3 aydır Fitness'a gidiyorum görünüşte pek birşey yok ama işlevde baya bir geliştim diyebilirim :D

Protein tozuna başlamak istiyorum ama kararsızım?
Sizce spordan sonra Protein tozumu içeyim yoksa Balık yağı hapımı?
Balık yağında Protein varmı bilmiyorum ama bildiğiniz gibi tam bir Vitamin deposu. Spordan sonra protein kadar vitaminde gereklimi vücuda?
Bazı yerlerde Balık yağının kilo aldırdığınıda duymuştum belki bu konudada yardımcı olur diye düşünüyorum.
Sizce hangisini içmek mantıklı?
Lütfen Karbonhidrat iç gibisinden tavsiye vermeyin :) ben bu sorunun cevabını merak ediyorum.
Boy: 182
Kilo: 60

Şimdiden teşekkürler...

Hicbir hap kilo aldirmaz ayrica vitamin deposu degil balik yagi,saglikli yag asidi var,protein tozumu balik yagimi diye bir secim olmaz yani

Merhaba kardeşim. Spordan sonra protein tozu içmen daha mantıklı fakat protein tozu çok gerekli değil doğal besinlerden de karşılayabilirsin fakat omega-3 ü yani balık yağını karşılaman biraz daha zordur. Bu yüzden ikisinden birini tercih edeceksen balık yağını öneririm. Balık yağı kilo aldırır tezi tam olarak doğru değildir. Omega-3 aldığın için hormonların daha iyi çalışır aldığın kalorileri daha iyi metabolizma eder vücut yani ihtiyacın olan kaloriden aşağı alırsan ne içersen iç kilo alamayacaksın.

Merhaba beyler...

3 aydır Fitness'a gidiyorum görünüşte pek birşey yok ama işlevde baya bir geliştim diyebilirim :D

Protein tozuna başlamak istiyorum ama kararsızım?
Sizce spordan sonra Protein tozumu içeyim yoksa Balık yağı hapımı?
Balık yağında Protein varmı bilmiyorum ama bildiğiniz gibi tam bir Vitamin deposu. Spordan sonra protein kadar vitaminde gereklimi vücuda?
Bazı yerlerde Balık yağının kilo aldırdığınıda duymuştum belki bu konudada yardımcı olur diye düşünüyorum.
Sizce hangisini içmek mantıklı?
Lütfen Karbonhidrat iç gibisinden tavsiye vermeyin :) ben bu sorunun cevabını merak ediyorum.
Boy: 182
Kilo: 60

Şimdiden teşekkürler...

Yaptığın karşılaştırma ''ayakkabı mı yoksa çorap mı alayım'' gibi bir şey olmuş.
İkisi her ne kadar sporcu besin kombinlerinde yer alsa da yararları ve kullanılış amaçları bambaşkadır.
İlla ki bir şeyler almak istiyorsan bütçen müsait değilse, protein tozu öncelikte olmalıdır. Ama bütçen yeterliyse, ikisini kullanman daha faydalı olabilir.
Öğrendiğin bilgiler yanlış ve eksik, balık yağı kilo aldırmaz içeriğinde vitamin de barındırmaz. (Bazı markalarda kayda değmeyecek miktarda E vitamini olabiliyor ama bu zeytinyağı ve ayçicek yağında da mevcut.)
1 balık yağı kapsülü ortalama 9-10 kalori içerir. Bu da ortalama 1 çay kaşığı Bal'ın verdiği enerjiye eşittir. Yani kilo aldıracak bir enerjiye sahip değildir. Kayda değer kilo artışı yaşaman için en az
30 kapsül yutman lazım bu da oldukça gereksiz ve masraflı olur.
Spordan hemen sonra bir besin alman gerekmiyor. İlk 1-2 saat içinde proteince zengin bir öğün yesen yeterli. Protein tozu alırsan, ilk yarım saat içinde içebilirsin. Sonra normal öğüne geçersin.
Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Back
Yukarı