Protein Tozu ile Amino Asit'in Karşılaştırılması !!?

Protein Tozunun yanında Amino Asit Kullanmak Gerekli mi Gereksiz mi ?

• Total voters
    163
Aynı dedikleriniz bendede var antremandan önce whey ve aminoyu içiyorum antremana gitmeden iki kere wc gidip küçük yapmak zorunda kalıyorum. Antremandan çıkıyorum yine whey ve amino içiyorum akşam yatana kadar durmak yok durmadan wc ye bu arada beslenmemde çok düzgün..

buda ikisinin biarada kullanmamızın gereksiz oldugunu gösteren bi kanıt sanırım

aslında tam anlamıyla gereksiz denilemez, netice de amino asitleri kapsul ya da toz şekilde aldığınız zaman proteine göre çok daha çabuk işleme koyuluyor vücütta ama ikisini bir aldığımız zaman % kaçlık bir ekstra etki yapar bu tartışılır %5 civarı bir ekstra etki olur diye tahmin ediyorum, ben şahsen amino tabletleri idman esnasında alıyorum yaklaşık 15-20 gr civarı idman boyunca ,set aralarında bünyeye yolluyorum...

aslında tam anlamıyla gereksiz denilemez, netice de amino asitleri kapsul ya da toz şekilde aldığınız zaman proteine göre çok daha çabuk işleme koyuluyor vücütta ama ikisini bir aldığımız zaman % kaçlık bir ekstra etki yapar bu tartışılır %5 civarı bir ekstra etki olur diye tahmin ediyorum, ben şahsen amino tabletleri idman esnasında alıyorum yaklaşık 15-20 gr civarı idman boyunca ,set aralarında bünyeye yolluyorum...

yani tabi tam anlamıyla gereksiz denmez ama maddi gücü o kadar iyi olmayan kişiler amino asiti almasada olur diye düşünüyorum ben whey + bcaa+ glutamine gibi bi kombinasyon iyi olabilir

ee kanaat olarak herkezin fikri nedir şimdi bu üçleme gerek olduğumu olmadığımı? şahsen ileri düzey sporcular için gerek var hatda fazlasına gerek var diye düşünürken alt düzey sporcularda gerek varmı hala kararsızım kas alt yapısını sağlam oturtmak için gereklimi gereksiz mi bilmiyorum ama alt seviye sporcularda kas yapısını oturtmak için bu ürünler 3 lemini kulanmak belki doğru olabilir sizce? mesela 8 ay kadar bu sporu yapanlar yada 1 yılı geçmeyen süredir yapalar diye ayırsak sporcuları çünkü genelde 1 ila 12 ay arası bu sporla ilgilenenlerin soruları dır bunlar

İlk 3 ay suplement kullanılmamasını önermişti bize spor hocamız. Sonrasında protein + amino + creatine 3lüsü ile başlamıştık

İdman Öncesi;
Amino (2 tablet) + Creatine (5 gr)

İdman Sonrası;
Protein (40 gr) + Amino (2 tablet)

Yaklaşık 6 ay bu şekilde devam ettim ve iyi bir beslenme programı ile 12 kilo aldım. (Başladığımda 59 kiloydum boyum 1.78)

Amino asitin dengeli bir beslenme düzeninde gerekli oldugunu düsünmüyorum fakat kendim kullaniyorum.Kendimden örnek vererek bu soruyu cevaplamak istiyorum.
Antremmanlarimi hep ayni saatlerde yapamiyorum mesela bu hafta sabah 9 da kalkip antremman yapmam gerekiyor cünki 13 de ise yetismem lazim ve gece 23-24 e kadar calisiyorum.Yani yatmam gece 01-02 demekki sabah 9 da antremmanim var.amino almazsam whey icmem yada kahvalti icin iki saat daha erken kalkmam gerek fakat ben uykumu bölmüyorum whey in hemen ardindan da randimanli antremman yapamiyorum,kalkiyorum 1 servis BCaa ile 1servis Amino alip gidip aslanlar gibi antremmanimi yapiyorum eve gelene kadar gecicek yarim saat icinde bikac hariboyla birer servis daha aliyorum,eve gelip whey imi iciyor sonrada kahvaltimi yapip isime gidiyorum bu durumda mejburiyet doguyor kullanima.

İlk 3 ay suplement kullanılmamasını önermişti bize spor hocamız. Sonrasında protein + amino + creatine 3lüsü ile başlamıştık

İdman Öncesi;
Amino (2 tablet) + Creatine (5 gr)

İdman Sonrası;
Protein (40 gr) + Amino (2 tablet)

Yaklaşık 6 ay bu şekilde devam ettim ve iyi bir beslenme programı ile 12 kilo aldım. (Başladığımda 59 kiloydum boyum 1.78)

Hocan doğru sölemin ilk 3 ay supplement kullanılması önerilmiyor genelde ve sonrasında aldığının ürünler ise kazık değil kullanılabilir denenebilir ürünler.

Back
Yukarı