drakex4141
Üye
Öncelikle merhaba sporsever dostlarım. Sizler gibi bende yıllardır(aralıklar ile atıyorum 2016 da 5 ay yaptım sadece vs.)bu sporun meraklısıyım sadece bu sporda değil MMA,Muay Thai,Boks,Kick Boks,Tae-kwon-do yani kısacası vücut geliştirme ve dövüş sanatlarının meraklısıyım. Uzun bir süredir evdeki 2KG'lık ağırlıklarım ile çalışıyorum bunun yanında burpees,şınav,mekik ve çeşitli bilindik uygulamaların antrenmanlarını uyguluyorum. Okulun bitmesine 3 ay gibi bir vakit var zaten son senem bir spor salonuna yazılmayı düşünüyorum yakınımda MacFit var oraya gitmeyi planlıyorum.Ancak aklıma takılan bir soru var. Protein tozları. Kimleri zararlı kullanmayın kimileri ise zararı yok kullanabilirsiniz diyorlar. Ben bu zamana kadar hep doğal beslendim işte antrenman sonrasında pastörize süt ve bıldırcın yumurtası falan karıştırıp içiyordum işte yeşil elma,muz vesaire tüketiyordum. İlk başladığım zamanlarda yulaf ezmesi alıp yiyememiştim öylece kalmıştı Eti Litalif'in yulaf ezmesini aldım bunu tüketebileceğimi düşünüyorum yeni tarifler buldum internet üzerinden.Yani kısacası bu zamana kadar hep doğal beslendim yumurta,süt,peynir,yoğurt,meyve tarzında ancak yeterli geldiğini düşünmüyorum. Çünkü bazen evde yeterince malzeme kalmıyor ve doğal olarak protein açısından eksik kalıyorum. Protein tozlarını yıllardan beri biliyorum aileme bu konuyu anlatmaya çalıştım özellikle bu konuda ablam çok karşı çıktı yani ne zaman toz konusunu açsam arkadaşım kullandı çocuk öldü vesaire diyor anlatıyor sürekli zararlı diyor ben diyorum ilgisi yok peynir altı suyundan vesaire yapılıyor yok işte zararlı vesaire vesaire. Kısacası onlarda benim sağlığıma zarar gelmesin istiyorlar doğal olarak. Ben okul bittikten sonra bir işe girmeyi planlıyorum malum bu sene ygs pek parlak geçmedi bu yüzden seneye hazırlanmayı planlıyorum işte işe girip iş çıkışı spor salonuna salondan da eve gelip ders çalışmayı düşünüyorum. İşe gireceğimden dolayı cebime haliyle para girecek ve ben bu cebime girecek olan paranın 200 TL gibi bir miktarının besinlere ayırmak istiyorum işte Lor,Yumurta,Beyaz Et,Kırmızı Et,Meyve,sebze gibi. Lakin bunlar elbet tükenecek sebzeler meyvelerin bazıları bozulacak vesaire vesaire. Şimdi ben diyorum ki 100 TLLik bir market alışverişi yapayım alabildiğim kadar beyaz et lor yumurta vesaire alayım geri kalan 100 lira ile de protein tozu alayım diyorum ama bizimkiler karşı tabi bu duruma zararlı deyip duruyorlar vücuda çok zararı var deyip duruyorlar bir türlü de anlatamıyorum aileme. Yani protein tozu zararlı diyen var zararsız diyen var şimdi ben hangisine inanayım? Ailem bir yandan karşı çıkıyor almama iki arada bir derede kaldım sizce ne yapmalıyım değerli sporsever dostlarım? bana bir akıl verecek olan var mı =)
Şimdiden teşekkür ediyorum.
Edit: Geçen ay itibari ile 18 yaşındayım.
Şimdiden teşekkür ediyorum.
Edit: Geçen ay itibari ile 18 yaşındayım.