Bu 'analizi' ben ciddiye alamıyorum.
Cevabıda zaten kendileri sitede vermişler:
'Gönül isterdi ki, bu çalışmalar akademik alanda resmi ve belgesi çalışma olsun.'
Olmadığı sürece HİÇ bir değeri yoktur.
Buna benzer bir 'analizi' dileyen yapar.
Gazetede bunu haber yapmaları hiç bir şeyi değiştirmez. Kaynak olarak kesinlikle kullanılamaz. Ben açıkcası böyle bir çalışmanın nasıl 'Türkiyedeki ürünlerin yüzde 60ı sahte çıkıyor' ile bağdaştığını merak ediyorum.
Kişinin demek ki tanıdığı var ki bunu haber yapabiliyorlar. Vay halimize...
Bu gibi çalışmalar avrupada genelde kendi private label markasını öven firmaların yaptığı çalışmalardır.
Kısacası diğer markaları bir nevi karalarlar sonrasında kendileri ekip olarak bir ürün piyasaya sürüp 'işte bizim ürünümüz' derler. Yakında bir markayı piyasaya sürerlerse hiç şaşırmayın derim.
Benden söylemesi
Bu araştırmayı forumumuzdan herhangi bir yapabilir:
Ham Madde ve İşlenmesi: 0-20 puan
Şirketlerin kullandığı hammaddeler hesaba katıldı. Örneğin bir Amerika, Meksika veya Almanya hammaddeleri de kalite kalite farklılık arz ediyor. Araştırmalar sonucu eğer net bir bilgi elde edilemezse o puanlamaya tabi tutulmadan görüşler üzerinden tam veya tahmini puan verilmiştir. İkinci etap, ürünlerin işlenmesidir. Üretim merkezleri veya hazır halde gönderilen maddelerin ana merkezi incelenmiştir. Ürünler, filtre, fraksiyonlar ve mikro işlemeler değerlendirilmiştir.
Hangi hammaddeler kullandığı hesaba katılmış. Peki hangi hammaddeler kaliteli, nerden biliyorsunuz ? Bu kişilerin kendi yorumudur. Uzman değilsiniz neye göre değerlendiriyorsunuz.
Etiket-Ambalaj ve sunuş: 0-25 puan
Ürünlerin baskı etiketleri tasarımı ve çekiciliği ele alınmıştır. Daha sonra kullanılan plastik veya ambalaj görüntüsü hatta hesaplanabilirse kalitesi de ele alınmıştır. Ayrıca stantlar ve müşteriye ilgi ve alakanın da puanlaması yapılmıştır.
Bunların ürünün kalitesi veya sahte olmasıyla ne alakası var ?
3. Kalite-Fiyat-Analiz etkeni:; 0-25 puan
Ürünlerin kalitesi ortaya konulduktan sonra fiyat politikası incelendi. Ayrıca üzerindeki fiyat etiketine göre yapılan satışları değerlendirdi ve bunun alıcısı ile fiyat-kalite-memnuniyet üçgenini inceleyerek puanlamalar hesaplandı. Ekibimiz, kullanım ve fayda görüp görülmediği analiz raporlarını birleştirilerek değere tabi tuttular.
Fiyat politikası ? Türkiye'de ki ürünlerin her biri pahalı değil mi ? Her birine eksi puan neden vermiyorsunuz ? Satışları hakkında nerden bilgi ediniyorsunuz ? Kaynağınız nedir ?
4. Kullanıcı Memnuniyeti: 0-30 puan
Puanlamanın en yüksek rakamını oluşturan Müşterilerin vereceği cevaplar oldu. İnternet sayfaları, spor salonları, müsabık sporcular ve diğer sporcular üzerinden öncelikle görüşler notlar halinde değerlendirildi. Listede yer alan ürünlerin %80i puan verecek kişiler tarafından kullanıldı. Bu şekilde de değerlendirme yapıldı. Memnuniyet bildirileri, Almanya, Hollanda, İngiltere, Rusya, Amerika ve Türkiye olmak üzere puanlamaya tabi tutuldu.
Nerde kaynağınız ? Kafadan atmadığınızı nasıl bilelim ?