Protein Tozlu(Doğal) Gözleme

DarkZea

Üye
thums:Proteintozu(doğal) dedim çünkü Çökelek bir protein tozu.
İşte Tarifi Kesinlikle ANNEMDEN ALINTIDIR.

Çökelekli gözleme :
Malzeme:Pişmemiş yufka,Yağsız süt,Zeytin yağı,Çökelek,Semiz otu,yumurta
yapılışı:2 yemek kaşığı zeytin yağı 1 çay bardağı süt 1yumurtayı güzelce çırpın. Hazır yufkanın 1 tam parçasını masaya serin ve hazırladığınız karışımı yufkanın üzerine güzelce sürün.Üzerine isteğe bağlı miktarda maydonoz ve semiz otu koyun.100 g çökeleği güzelce yayın.kare oluşcak şekilde köşeleri ortada bileştirin(kare yufkanın katlandıktan sonraki şekli olacak ve kesinlikle katlama yerinde bir açıklık olmayacak.)daha sonra teflon tavada önce katlanmış yerini daha sonra arka kısmını pişirin.
Olabilecek sorular
Karışımı İçine sürün
Tavaya Yağ Dökmeyin

Afiyet Olsun
Bir teşekkürüde Çok görmeyin :D
 
DarkZea şimdi bunu yaparsak protein tozu almamıza gerek kalmazmı :D ?
 
Hımm saolasın denicem..
 
Eh yınede orada 35 dıyor bence max 30-35 tır..%50 olsa heralde duyardık yanı..Dusunsene 1 kıloda 500 gr proteın..O kadarda olsaydı bence proteın tozu sektoru ıflas ederdı..:)
Paylastıgın ıcın sagol yınede bı arastırıyım ben o konuyu..:)
 
çökelek protein tozu olabilir mi sizce..doğal protein diyelim ona..

ayrıca beyaz undan yapılan yufka kanşekerini fazlaca yükseltecektir ve yağlanmaya sebep olacaktır..bulk yemeği olabilir belki ama yinede un olarak kepek oranı yüksek has un (kara değirmen unu) vs kullanmak lazım
 
Marka veriyorum üzgünüm Seymen kepekli yufka var. Ona yapabilirsiniz ağız tadınıza bağlı yağ ve yumurta seviyesini indirebilirsiniz.
 
Back
Yukarı