Protein tozları karaciğeri yorar mı?

Arkadaşlar merhaba. ben 32 yaşındayım. 20 yıl önce hepatit b geçirdim. Aralıklarla kontroller yaptırıyorum ve herhangi bir problem olmadığını öğreniyorum. karaciğer enzimleri normal gözüküyor. sağdan soldan çok duydum. daha önce karaciğer hastalığı geçirmiş kişilerin supplement kullanmamasında fayda var veya karaciğeri yorar şeklinde. varsa bildikleriniz paylaşırsanız sevinirim.

Sağlıkla ilgili önemli birşey bu, git işin ehli olan doktorlardan öğren, bize sorarak resmen canını bize emanet etmiş oluyorsun

Bu konuda sporcu besinleriyle ilgili çalışmalar yapan bi doktordan şöyle birşey duymuştum "Supplementler sanıldığının aksine faydalıdır, ama her zaman risk vardır".

1-2 kullanımlıklar var, veya 7 li paketler. onlardan alıp bir kaç gün içip deneyebilirsiniz sonuçta 3-5 kere kullanımdan bir şey olmaz. Tahlil yaptırınca belli olur yorup yormadığı.

ama ben sanmıyorum bir zararı olacağını, normal gıdaya yakın bir ürün sonuçta. Çok da gerekli bir şey değil zaten.

karacigeri protein tozu yormaz. asil sorun karacigerde yaglanma olmasidir. eger vucudun ihtiyacindan daha fazla yag karbonhidrat protein alirsan yaglanma artar. arti alkol de en buyuk dusmanidir karacigerin. protein tozunu besin olarak dusunebilirsin. ben her gun 2 olcek protein tozu aliyorum gecenlerde kan tahlili yaptirdim hicbir sikinti cikmadi. daha onceden fazla kilom varken, protein tozu kullanmiyordum ama karacigerim su anki oldugundan daha az saglikliydi. daha da emin olmak istiyorsan kan tahlili yaptirt, 1 ay protein tozu kullan sonra tekrar yaptirt aradaki farki gor.

Back
Yukarı