protein oranı kaçması

Protein yağa dönüşmez, fazlası idrar ile atılır, ama normalin üstünde protein alırsan da iyi olmaz.

Fazla proteinin zararları

1- Proteinler vücutta depo edilmez. Alınan proteinlerin fazlası yağa dönüşerek depo edilirler. Yağın artması sporcunun performansını düşürüp istenmeyen vücut ağırlığı teşekkülüne sebep olur.

2- Protein bakımından zengin hayvansal kaynaklı besinlerin yapılarında katı yağ ve kolesterol bulunmaktadır. Bu tür yiyeceklerin fazla oranda tüketimi ileri yaşlarda kalp-damar hastalıklarına yakalanma riskini arttırır.

3- Proteinlerin parçalanması sonucu oluşan artık maddelerin(Ürik asit) atımı böbrekler yoluyla olduğundan sporcularda su kaybına yol açar.

4- Fazla protein vücuttan kalsiyum atımını hızlandırır.

Fazla proteinin zararları

1- Proteinler vücutta depo edilmez. Alınan proteinlerin fazlası yağa dönüşerek depo edilirler. Yağın artması sporcunun performansını düşürüp istenmeyen vücut ağırlığı teşekkülüne sebep olur.

2- Protein bakımından zengin hayvansal kaynaklı besinlerin yapılarında katı yağ ve kolesterol bulunmaktadır. Bu tür yiyeceklerin fazla oranda tüketimi ileri yaşlarda kalp-damar hastalıklarına yakalanma riskini arttırır.

3- Proteinlerin parçalanması sonucu oluşan artık maddelerin(Ürik asit) atımı böbrekler yoluyla olduğundan sporcularda su kaybına yol açar.

4- Fazla protein vücuttan kalsiyum atımını hızlandırır.

fazla oran ne kadar acaba ben gunluk kilo basına 2 gr hayvansal protein alıyorum

Ek besinler yerine doğal besinleri tercih ederim ben yine de, tavuk et süt. Protein tozlarının içinde kimyasal malddeler illaki vardır. Ama günlük 500 grdan az yenilen tavuğun bodye bir katkısı zor oluyor bana göre. Yumurta sarısından uzak duruyoruz ama kolestrol beyaz ette yoktur, yağlı ızgara olursa bilemem ama haşlamadan şaşmayız. Sakatatlara da dikkat, doymuş yağ oranı fazladır

Son düzenleme:
günde 3litre su içiyorum ben supp.larla kullandıgım dahil degil 66kg'ım su aralar sanırım günlük 140gram civarı hayvansal prot. alıyorum hergünde 200gram kadar kırmızı et tüketirim daha ölmedim ama ilerisi bilemem:D protein'in vücud'a fazla geldigini zannetmiyorum yoksa bu kasların böyle olmaması lazımdı büyümüyorlar hehe...

ben bitkiseli hic saymıyorum,açıkcası çok işe yaradığınıda düşünmüyorum.

Konuyla alakasız ancak işe yaradığını vejeteryan bodybuilderları araştırarak görebilirsin. Bazılarının yumurta dahi tüketmediğini hatırlatırım. http://www.vegetarianbodybuilder.com/index2.html

Yanlış anlama, etle soyayı bir tutmuyorum ama belli ki tahmin ettiğimizden çok işe yarıyor.

Son düzenleme:
Back
Yukarı