Protein kaynakları

Herkese merhabalar. Sporda 2. ayım henüz protein tozu kullanmıyorum. sabahları 2-3 tam yumurta vs. yiyorum fakat öğlen spordan geldikten sonra protein ihtiyacımı karşılayacak besin bulamıyorum. 2güne 1 bir paket tavuk göğsü alıyorum arada kırmızı et felan ama hergün tavuk göğsü yenmiyor. Kırmızı et fiyatlarıda mağlum. Bildiğiniz ucuz yollu protein kaynakları neler?
 
Bak şimdi herkesde vardır bu protein sorunu neden ülkemizde kırmızı et fiyatları dediğin gibi pahalı Tavukta hergün bıkkınlık veriyor diyorsun yumurta yediğini söylüyorsun sana proteğin tozu öneririm kendine düzenli bir beslenme programı yapmanıda tavsiye ederim burdan sana ancak bu kadar yardımcı olabilirim çünkü herkesin maddi durumu sürekli pro.tozu falan almaya yetmez onun için süt yoğurt yani sen ilk protein bulunan besinleri bul kendine göre yemeklerde yemek aralarında antreman öncesinde falan tüket ama tavuk göğsüne de devam et derim :D
 
Kırmızı eti tüketebilirsen haftada 1-2 defa tüket. Tüketemiyosan boşver malum hem pahalı hem damar tıkanıklığı vs ileride başına bela olabilir.

Arkadaşın dediği gibi protein tozuna yönelme. Bunlar ek besindir performans ürünleri değil. Düzgün beslenmeye çalış. Tavuğu soslayıp yapabilirsin ben öyle yapıyorum. Fırında da yapabilirsin patatesli vs. Ayrıca yumurta,tavuk,fıstık ezmesi,yoğurt,süt peynir bunlarda hayvansal proteinler. Kolay gelsin.
 
Oncelikli protein tozlari beslenmede ki protein eksiklerini gidermek icindir, Bu noktada amac iyi bir beslenme programi yapmaktir.Tavuk bir cok farkli sekilde sos ve baharatlarla keyifli hale getirilebilir.Ayrica zaman zaman balik ve kirmizi etle beslenme renkli hale getirilebilir. Yumurta sayini artirabilirsin. Fasulye nohut gibi tahillarda protein icerir ancak bitkisel proteinler cok da tercih edilmez ama etkileri muhakkak vardir.
 
Protein Kaynakları
• Bir çok kişi etin tek yüksek protein kaynağı olduğunu düşünse de, alternatif arayanlara başka bir çok vejetaryen kaynak gösterilebilir. Bu listenin en başında tofunun da dahil olduğu soya ürünleri yer alır. Bu besin kaynakları vejetaryenlere önerilen tipik çeşitlerdir.
• Soya bazlı besinler protein bakımından zengin olmakla birlikte, doymuş yağ oranları etten daha düşüktür ve yaşamsal değeri olan vitamin, mineraller ve de lif içerirler. Günümüzde bezelye ailesinden olan soya fasulyesinden, süt, dondurma, peynir ve yoğurt gibi bir çok farklı ürün elde edilmektedir. Sosis, hamburger yapımında etin yerine kullanılan tofu da soya fasulyesi ailesinin bir üyesidir.
• İyi bir protein kaynağı olmasına karşın, soyanın da günlük olarak çok fazla tüketilmemesi uygundur. İçeriğinde, östrojen benzeri bir bileşen bulunduğundan, fazla tüketimi östrojeni yükselterek, sıradan beden fonksiyonlarını ters yönde etkileyebilir.
• Buna rağmen bu durum hala tartışma konusudur ve ne kadar miktar soya yemenin güvenli olduğu konusunda ortak bir kanı mevcut değildir.
• Ek olarak soyanın sağlığa yararlarıyla ilgili rapor edilmiş, kolestrolü düşürmesi, belli başlı kanser türlerinde riski azaltması ve menopozdaki ateş basmalarınına iyi gelmesi gibi diğer özellikleri de hala tartışma konusudur.
• Baklagiller, kuruyemiş, yerfıstığı ezmesi, peynir, yoğurt, tam tahıllı ürünler de protein bakımından zengin besinler arasındadır.
• Protein kullanımı yumurtada %98, et, süt ve peynirde % 75, bitkisel besinlerde % 40 tır.
• Yumurta tüm yiyecekler arasında en kaliteli proteini içeririr. Yumurta proteininde vücudda sentezlenemeyen ve mutlaka besinlerle dışarıdan alınması gerekli olan elzem amino asitleri vardır.
Nutrition Today dergisinde yayınlanan bir yazıya göre yumurtadaki yüksek kalitedeki protein her yaştaki insanda kas kütlesinin korunması, gelişimi ve çalışmasını doğrudan etkilemekte ve insan vücudunun ihtiyaç duyduğu kas kütlesini inşa ve korumak için tüm temel amino asitleri içermektedir.
• 1 tane yumurtanın günlük önerilen yüksek kalite proteinin yaklaşık % 13`ünü sağladığı ve yüksek kalite proteinin yetişkinlerde kas kütlesini korumaya yardımcı olduğunu belirtilmektedir.
• Katı haşlanmış yumurtada, 7 gram protein ve 2 gram doymuş yağ bulunur. Doymuş yağı tüketmek istemiyorsanız yumurtanın sarısını çıkarıp beyazını tüketebilirsiniz.



Kaynak :http://kafeteknoloji.com/y-dosyasi-kurtarilmis-bolge/389-2/
 
sabahları 3 yumurta yiyorum fakat antremandan sonra et vs. olmadığı zaman çiğ yumurtayı sütle karıştırıp kafaya diksem faydası olur mu ?
 
Cig yumurta kimse tavsiye etmez haslanmis yumurta beyazini ben sogan ve peynirle karistiriyorum
 
Kırmızı eti tüketebilirsen haftada 1-2 defa tüket. Tüketemiyosan boşver malum hem pahalı hem damar tıkanıklığı vs ileride başına bela olabilir.

Arkadaşın dediği gibi protein tozuna yönelme. Bunlar ek besindir performans ürünleri değil. Düzgün beslenmeye çalış. Tavuğu soslayıp yapabilirsin ben öyle yapıyorum. Fırında da yapabilirsin patatesli vs. Ayrıca yumurta,tavuk,fıstık ezmesi,yoğurt,süt peynir bunlarda hayvansal proteinler. Kolay gelsin.


Kardeşim yukardaki mesajımda ayrıntılı anlattım. Daha hangi protein kaynaklarını istiyorsun allasen?
 
Back
Yukarı