Protein fazlaligi?

Merhabalar forum uyeleri. Ege fitness'in tum videolarini izledim. Bu adamin %40 protein %40 yag %20 karb. gibi bir programi var. Yani gunde almasi gerekenden (95 kilo x 1.6(maks) = 152) yaklasik 70 gr fazla aliyor (220gr protein) . Ve gelisimi de iyi gorunuyor. Uzaktan egitim verdigi kisilere de onerdigini soyluyor. Yani bu adamin onerdigi programi uygulamaya kalksam ;
15 yasinda 175 boyunda 68 kilo olarak gunluk ihtiyacim 1900 kalori desek
(%40) 760 kcal 190gr protein
(%40) 760 kcal 84.4gr yag
(%20) 380 kcal 95gr karb
uygulamam gerekir. Sizce bana ve ic organlarima zarar verir mi? (Videodaki adama zarar veriyor gibi gozukmuyor da o yuzden sordum.)

Şu youtube aleminde o kadar çok sporcu izledim hepsi belli bi süre sonra sacmalamaya basladı. Çok değişik işlerin içine girip herkesin kafasını karıştırdılar. Kendi çizgisini aşmayan 2 adam gibi adam var 1- Ege ve Brendan / 2- Berkay türkkan. Ne yap derlerse yaparım belli sınırlar içinde tabiki :D

Şahıslara değil, fikirlere takılın.
Ben de o youtuberların hepsini takip ederim ama söylediklerini muhakkak araştırırım. Güvenilir, denekler üzerinde denenmiş ve kanıtlanmış şeyler ise alırım. Yoksa, sırf birileri uyguluyor diye uygulamak doğru olmaz.Belki ekstra birçok şey yapıyorlar ve onları belirtmiyorlar. 24 saat yanlarında olmadıkça bilemeyiz.

Back
Yukarı